Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld

Gelukkig staat Nederland niet in de top 10 gevaarlijkste landen, maar welke landen zijn dan wel gevaarlijk? In deze top 10 zetten we de gevaarlijkste landen ter wereld op een rij op basis van het aantal gepleegde moorden per 100.000 mensen. 

  • Volgens de World Health Organization worden wereldwijd 6 op de 100.000 mensen vermoord.
  • In Amerika ligt dit ratio veel hoger. Daar worden 19 op de 100.000 mensen vermoord.
  • In Afrika ligt dit ratio ook hoger. Daar worden 10 op de 100.000 mensen vermoord.
  • Nederland is relatief een van de veiligste landen ter wereld. In ons land worden minder dan 1 op de 100.000 mensen vermoord.
  • Het veiligste land ter wereld is Japan. In Japan wordt er nagenoeg niemand vermoord.
  • In de top 10 komen alleen landen uit Afrika en Amerika voor.
  • Het gevaarlijkste land van Europa is Rusland, waar ongeveer 8 op de 100.000 mensen worden vermoord.
Robot stofzuiger test 2021
Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld 12
Heb jij al een robot stofzuiger? Bekijk hier de 5 beste robot stofzuigers van dit moment.

10. Zuid-Afrika – 36 op de 100.000 mensen

Zuid-Afrika staat op de tiende plaats in de top 10 gevaarlijkste landen ter wereld. De republiek kent een moordratio van 36 op de 100.000 mensen. Lange tijd nam het aantal moorden af in Zuid-Afrika, maar de laatste jaren is er weer sprake van een lichte stijging. Daarnaast kampt Zuid-Afrika ook met buitengewoon hoge percentages verkrachtingen, en wordt het land ook wel de “Rape Capital of the World” genoemd. Gezellig.

Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld 13

9. Belize – 37 op de 100.000 mensen

Op de negende plaats in deze top 10 staat Belize. In Belize worden 37 op de 100.000 mensen vermoord. Dit is vooral te wijten aan de gevaarlijke drugsbendes die daar het land terroriseren. Een plaats in deze top 10 is natuurlijk nooit iets om trots op te zijn, maar Belize doet het wel beter dan de buurlanden. Die staan namelijk nog hoger in deze top 10.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld

8. De Bahama's – 38 op de 100.000 mensen

Bij de Bahama's denk je misschien aan een luxe strandvakantie of een slinks belastingparadijs, maar het archipel staat ook bekend als een van de gevaarlijkste landen ter wereld. In de Bahama's worden namelijk 38 op de 100.000 mensen vermoord en daarmee staat het land op de achtste plek in deze top 10.

Bahama's

7. Colombia – 38 op de 100.000 mensen

Colombia staat op de zevende plek in deze top 10 gevaarlijkste landen ter wereld. In het Zuid-Amerikaanse land worden ongeveer 38 op de 100.000 mensen vermoord. Deze cijfers zijn vooral te wijten aan illegale drugshandel en de gevolgen daarvan.

Er is wel positief nieuws te melden over de trend van de moordcijfers in Colombia. Het aantal jaarlijkse moorden neemt steeds meer af, en misschien staat Colombia in de toekomst daardoor niet meer in deze top 10.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

6. Trinidad en Tobago – 39 op de 100.000 mensen

Ook de eilandgroep Trinidad en Tobago is op basis van de moordratio niet bepaald veilig te noemen. Trinidad en Tobago staat namelijk op de zesde plaats in deze top 10 gevaarlijkste landen. Dat komt doordat in het land 39 op de 100.000 mensen worden vermoord. Dat is wederom veel te wijten aan bendegeweld en illegale drugshandel. Al waarschuwt de Nederlandse overheid ook voor geweld door terrorisme.

Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld 14

5. Lesotho – 43 op de 100.000 mensen

Dat Lesotho in de top 10 gevaarlijkste landen ter wereld voorkomt is misschien minder verrassend te nomen. Het land wordt namelijk in zijn geheel omringd door Zuid-Afrika, en Zuid-Afrika komt ook voor in deze top 10. In dit kleine land worden 43 op de 100.000 mensen vermoord. Lesotho is daarmee tevens het gevaarlijkste land van het Afrikaanse continent.

Bekijk ook:
Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

4. Jamaica – 50 op de 100.000 mensen

Op de vierde plek in deze top 10 gevaarlijkste landen ter wereld staat Jamaica. In het land worden ongeveer 50 op de 100.000 mensen vermoord. In Jamaica is het zelfs zo erg dat het je ten zeerste wordt afgeraden om bepaalde regio's van het land te bezoeken. Het land wordt vooral geteisterd door bendegeweld, illegale drugshandel en illegale wapenhandel. De politie van Jamaica is daarnaast onderbemand en kan daardoor niet goed optreden tegen de criminaliteit.

Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld 15

3. Venezuela – 64 op de 100.000 mensen

Venezuela is een ander Zuid-Amerikaans land dat niet bepaald bekend staat als een veilige bestemming. In Venezuela worden 64 op de 100.000 mensen vermoord en daarmee staat het land op de derde plek in deze top 10. Grote delen van het land worden geteisterd door een conflict tussen gewapende groepen. Er zijn veel criminele bendes actief én ook de zwaarbewapende Colombiaanse guerrillastrijders kan je in Venezuela vinden. Daarnaast kent het land ook een zeer actieve drugshandel en proberen criminelen ook een centje bij te verdienen met het ontvoeren van mensen voor losgeld. Klinkt gezellig, toch?

Op de onderstaande video krijg je een beter beeld van het gevaar in Venezuela:

In Venezuela vind je – verrassend genoeg – ook een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Dat is namelijk de hoofdstad Caracas, waar meer dan 100 op de 100.000 mensen jaarlijks worden vermoord. Caracas is daarmee tevens een van de aller gevaarlijkste steden ter wereld.

Bekijk ook:
De 10 gevaarlijkste spinnen ter wereld

2. Honduras – 67 op de 100.000 mensen

Op de tweede plek in deze top 10 gevaarlijkste landen ter wereld staat Honduras. Volgens de WHO worden er ongeveer 67 op de 100.000 mensen in Honduras vermoord. Dat is natuurlijk erg veel, maar de laatste jaren gaat het wel beter met Honduras. Zo neemt het aantal moorden flink af, en heeft het land de juiste trend ingezet. Dat is nogal een verschil met een aantal jaren terug, want in 2020 werden er zelfs 20 mensen per dag vermoord. Stel je eens voor…

Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld 16

1. El Salvador – 85 op de 100.000 mensen

Het gevaarlijkste land ter wereld is momenteel El Salvador. In El Salvador worden jaarlijks 85 op de 100.000 mensen vermoord, en het land pakt daarmee met gemak de eerste plek in deze top 10 gevaarlijkste landen ter wereld. Deze heftige cijfers zijn ook weer te danken aan bendegeweld en drugshandel, en naar schatting kan je meer dan de helft van alle moorden hieraan toeschrijven. Er is wel een positieve kanttekening, want het aantal jaarlijkse moorden daalt wel.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld

Als je deze gevaarlijke landen met Nederland vergelijkt, dan kan je alleen maar tot de conclusie komen dat we het best goed voor elkaar hebben!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.