8 antwoorden op vragen, die je altijd had willen stellen
Saved Read later
Deel dit bericht

8 antwoorden op vragen, die je altijd had willen stellen

Soms stel je jezelf ineens allerlei vragen, zonder dat daar echt een reden voor is. Dat kunnen gekke vragen zijn, of gewoon nutteloze vragen. Aan het antwoord heb je niets, maar toch is het leuk om te weten. Het zijn van die waar of niet waar vragen of ja of nee vragen die het prima doen tijdens een quiz. Hieronder vind je een rijtje met grappige vragen én antwoorden.

1. Kan je gewond raken door een muntje dat van een hoog gebouw wordt gegooid?

Nee. Een muntje heeft te weinig massa en versnelt om die reden na een deel van de val niet meer. De luchtweerstand zorgt er dan voor dat het muntje met een relatief beperkte snelheid de bodem of je hoofd raakt. Waarschijnlijk doet het niet eens pijn.

2. Kan je het neerstorten van een lift overleven door op het juiste moment op te springen?

Nee. Het klinkt als een goed idee, opspringen als de lift de bodem raakt en de klap ontlopen. De realiteit is dat je meer kracht nodig hebt om op te springen naarmate de neerwaartse snelheid hoger is. Zelfs met zeer gespierde benen gaat je dat niet lukken in een lift.

Bekijk ook:
Twee kinderen springen uit brandende flat

3. Kan je zonder water overleven door je urine te drinken?

Nee. Als je niet beschikt over een zeer geavanceerde zuiveringsinstallatie gaat je dat niet lukken. Menselijke urine bevat een groot aantal stoffen die giftig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ammoniak. Urineren is de wijze waarop het lichaam deze stoffen verwijdert. Indien je deze weer tot je neemt, ligt de dood al gauw op de loer.

4. Waarom krijg je zoveel last van ‘gas’ na het eten van bijvoorbeeld uien en bonen?

Deze voedingsstoffen worden maar ten dele afgebroken in de maag, ze bevatten veel stoffen die moeilijk te verteren zijn. Deze stoffen komen daarna in het darmstelsel terecht. Daar zijn bacteriën die deze klus wel aan kunnen, waarbij echter veel gas vrijkomt. De gevolgen daarvan merk jij dan maar al te duidelijk.

5. Zijn huisdieren goed voor je gezondheid?

Ja. Tenzij je een grote hekel hebt aan huisdieren of er allergisch voor bent. Huisdieren zorgen voor sociaal contact en beperken stress. Uit sommige onderzoeken blijkt zelfs dat ze vaak beter gezelschap zijn dan andere mensen. Dus als je (gemiddeld) langer wilt leven, neem je nu snel een leuke hond of een speelse kat.

Zijn huisdieren goed voor je gezondheid

6. Springen je ogen uit je hoofd als je niest zonder deze te sluiten?

Nee. Er zijn zelfs mensen die kunnen niezen zonder de ogen te sluiten. In dat geval blijven de ogen keurig in het hoofd zitten. Er is wel een goede reden waarom je ogen zich automatisch sluiten als jij niest. Tijdens het niezen worden ook bacteriën en virussen met grote kracht weggeslingerd. Door je ogen te sluiten, voorkom je dat deze in het vocht bij je kijkers terecht komen.

7. Kan je een blikseminslag overleven als je direct wordt geraakt?

Nee. Vaak lees je verhalen van mensen die geraakt worden door de bliksem en dat overleven. In dat soort gevallen is er sprake van een near miss. De bliksem slaat vlakbij iemand in de grond of een ander object. Een volledig treffer overleven is praktisch onmogelijk. De bliksem heeft een temperatuur van ongeveer 54.000° C. Dat is heter dan het oppervlakte van de zon. Je kan er dus beter maar niet aan denken wat er gebeurt als een mens wordt geraakt.

Bekijk ook:
Man wordt drie keer getroffen door bliksem

8. Kan je overleven op een dieet van insecten?

Ja. Er zijn meer dan 1.000 soorten insecten die eetbaar zijn voor de mens. In het algemeen zijn die voedzaam, licht verteerbaar en bevatten ze vele goede voedingsstoffen. Als jij ze rauw zou weten te verslinden, kan je er ook nog eens voldoende vocht uithalen zonder te hoeven drinken. Twee ons rupsen bevatten meer eiwit en belangrijke stoffen voor ons lichaam dan de vergelijkbare hoeveelheid van de beste kwaliteit biefstuk. Daarbij is het ook mogelijk om af te vallen door uitsluitend insecten te eten. Wel even nakijken welke eetbaar zijn, voordat je straks een kommetje wriemelende engerds als snack verorbert.

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.