Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

Weet jij wat de dodelijkste dieren ter wereld zijn? Je denkt wellicht in eerste instantie aan haaien of leeuwen, maar die zijn in praktijk niet zo dodelijk. Het antwoord op deze vraag is daarom misschien verrassender dan je zou vermoeden. Welke dieren zijn dan wel zeer dodelijk? Dat lees je in dit overzicht!

Slakken

Slakken zien er misschien ongevaarlijk uit, maar sommige van deze beestjes kunnen erg dodelijk zijn. De larven van bepaalde waterslakken in tropische gebieden verspreiden namelijk de ziekte Schistosomiasis. Bij deze ziekte krijg je last van parasitaire wormpjes die zich nestelen in je lichaam, en dat kan fatale gevolgen hebben. Volgens de World Health Organisation sterven er zeker 20.000 mensen per jaar door deze wormpjes, maar andere schattingen lopen uit tot 200.000 dodelijke slachtoffers per jaar. Zwemmen in een tropisch watertje klinkt opeens een stuk minder aantrekkelijk..

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 18

Honden

Honden kunnen ook levensgevaarlijk zijn. Al moet je dan niet denken aan bijtgrage honden die mensen met huid en haar verslinden. Nee, honden zijn wereldwijd vooral zo dodelijk doordat ze hondsdolheid verspreiden. Volgens de World Health Organisation sterven er minimaal 60.000 mensen per jaar aan de gevolgen van hondsdolheid, al vermoedt de organisatie dat het aantal in de praktijk nog veel hoger ligt. Hondenliefhebbers in Nederland hoeven niet bang te zijn voor hondsdolheid, de ziekte komt in ons land bijna niet voor.

Bekijk ook:
Top 10 hondenrassen met meeste letselschadeclaims

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 19

Slangen

Dat jaarlijks veel mensen sterven door een slangenbeet zal waarschijnlijk minder als een verrassing komen. Volgens de World Health Organisation worden ruim 5 miljoen mensen per jaar gebeten door een slang. Ongeveer 100.000 van die bijtincidenten loopt fataal af. Andere overlevenden zijn soms ook niet zo gelukkig, een slangenbeet leidt regelmatig tot amputaties of andere permanente schade aan het lichaam.

Bekijk ook:
De 10 meest giftige slangen ter wereld

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 20

Muggen

Een van de aller dodelijkste dieren ter wereld zijn muggen. Ja, deze beestjes zijn niet alleen irritant, ze kunnen ook nog eens erg gevaarlijk zijn. Muggen zijn namelijk de verspreiders van heel wat nare ziektes. Zo verspreiden muggen onder meer de dodelijke ziektes; malaria, West-Nijlkoorts en knokkelkoorts. Volgens de World Health Organisation sterven er jaarlijks meer dan 400.000 mensen aan malaria. Andere ziektes die door muggen worden verspreid veroorzaken daarnaast ook nog honderdduizenden doden.

Bekijk ook:
5 tips om muggenbeten te voorkomen

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 21

Mensen

Als je mensen ook als dieren telt, dan zij de dodelijkste dieren ter wereld. Per jaar worden er ongeveer 400.000 – 500.000 mensen vermoord door andere mensen. Volgens een rapport van de World Health Organisation sterven er in totaal ongeveer anderhalf miljoen mensen per jaar door geweld. Vergeleken met deze statistieken lijken haaien en leeuwen toch wat minder gevaarlijk.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld? 22

Meer lezen over dieren

Wil je meer interessante artikelen lezen over dieren? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.