Top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld

In deze video ontdek je wat de aller gevaarlijkste insecten ter wereld zijn. Die wil je echt niet tegen komen!

Bij gevaarlijke dieren denk je bijvoorbeeld al gauw aan haaien, leeuwen en giftige slangen. Deze dieren kan je in het wild maar beter vermijden, want dat kan wel eens verkeerd aflopen. De dierenwereld bestaat daarnaast uit nog veel meer gevaarlijke leden. Heb je wel eens stilgestaan over het feit dat er ook veel gevaarlijke insecten bestaan?

Insecten hebben vaak nuttige functies in de natuur. Maar, ze mogen dan wel onmisbaar zijn in de natuur, veel mensen zijn toch niet bepaald fan van de kleine beestjes. En begrijpelijk, want ze staan er bekend om het bijten, steken, zuigen, en niet op de goede manier. De insecten die we in Nederland kennen, zijn echter lieverdjes als je ze vergelijkt met deze horrorbeestjes uit de bovenstaande video.

Bekijk ook:
Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

In de bovenstaande video zie je een overzicht van de top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld. Daarin zie je onder meer:

  • Kogelmieren; als je gestoken wordt door een kogelmier, dan voelt het alsof je bent neergeschoten. Dat verklaart de naam van dit insect.
  • Reuzenhoornaar; niemand is fan van wespen, maar dit is pas echt een terrorwesp. De reuzenhoornaar uit Azië kan ruim 7 centimeter lang worden en als je gestoken wordt door dit beestje kan dat wel eens dodelijke gevolgen hebben.
  • Muggen; we hebben allemaal wel (helaas) ervaring met muggen, ze zijn super irritant, maar kunnen ook erg gevaarlijk zijn. Muggen verspreiden talloze dodelijke ziektes, en de beestjes zijn daarom ook een van de meest dodelijkste dieren ter wereld.
Bekijk ook:
Wetenschappers ontdekken Godzilla wesp die onderwater duikt

Welk van deze insecten lijkt jou het gevaarlijkste? Laat het weten in de comments!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.