Top 10 vreemdste fobieën 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 vreemdste fobieën

Iedereen is wel bang voor iets. Spinnen, hoogtes, donker, water, … Maar een beetje bang zijn is natuurlijk iets helemaal anders dan een angst die je volledige leven beheerst. Als die angst ontzettend sterk is en ernstige vormen aanneemt, dan spreken we over een fobie. Je zal versteld staan voor wat we allemaal bang kunnen zijn. Hieronder zetten we de 10 vreemdste fobieën voor je op een rijtje.

10 – Anthofobie: angst voor bloemen

Als je een romantische ziel bent, zoek je best geen vriendin die Anthofobie heeft. Zij is namelijk ontzettend bang van bloemen. Haar zal je dus geen plezier doen met een mooi boeketje rozen.

9 – Neofobie: angst voor het nieuwe

Iemand die lijdt aan Neofobie is bang voor alles wat nieuw is. Sommige mensen denken dat bijna alle oude mensen aan deze fobie lijden, omdat ze het nieuwe altijd de rug toekeren.

8 – Spectrofobie: bang voor spiegels en spiegelbeelden

Spectrofobie is een grote angst om je eigen reflectie te zien in de spiegel. Meestal komt deze fobie voor bij mensen die denken ooit een geest in de spiegel gezien te hebben. Een andere mogelijkheid is dat te ze veel horrorfilms hebben gezien.

7 – Heliofobie : bang voor de zon

Heliofobie, of ook wel ‘Vampire Madness’ genoemd, is de angst voor zonlicht. De oorzaak van deze fobie komt doordat te veel zonlicht kan leiden tot huidkanker. Mensen met deze fobie hebben een extreme angst om een huid ziekte of infectie op te lopen door het zonlicht.

6 – Ablutofobie: fobie voor baden en wassen

De meeste fobieën ontstaan door een trauma in het verleden. Dat is voor deze fobie niet anders. Ook hier speelt het kijken van horrorfilms een enorm grote rol. Veel mensen die leiden aan Ablutofobie zeggen dit gekregen te hebben door op jonge leeftijd een film zoals ‘Psycho’ te hebben gezien.

5 – Hexakosioihexekontahexafobie: angst voor het getal 666

Hexakosioihexekontahexaphobia is de angst voor het Duivels getal, 666. Oud-president Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy lijden aan deze fobie, toen ze hun huis kochten in Bel-Air lieten ze het adres veranderen van 666 St. Cloud Road naar 668.

4 – Taphofobie : angst om levend begraven te worden

Taphofobie is de angst om levend begraven te worden. Grote kans dat de mensen die hier aan lijden het boek “Het Gouden Ei” hebben gelezen, of Kill Bill 2 net iets te vaak hebben gezien.

3 – Nomofobie: angst voor niet mobiel bereikbaar zijn

Nomofobie is een vrij nieuwe fobie. Dit is de angst om geen mobiel bereik te hebben. Kun jij geen vijf minuten zonder je mobieltje te checken op nieuwe Instagram berichten? En begint je hart sneller te slaan als je batterij van je mobiel leeg loopt? Wel, dan is er misschien wel een kans dat jij aan Nomofobie lijdt.

2 – Coulrofobie: bang voor Clowns

De enige fobie waar we ons een beetje mee kunnen identificeren is Coulrofobie. Dit is namelijk de angst voor clowns. Grote kans dat je hieraan lijdt als je op te jonge leeftijd de horrorfilm IT hebt gezien. En heel de periode van de ‘Killer Clown’ heeft mensen die hieraan lijden ook niet echt verder geholpen natuurlijk.

1 – Phobofobie: fobie voor een fobie

Phobofobie is de angst om een fobie te hebben. Gekker dan dit gaat het niet worden toch?

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.