10 bizarre wereldrecords die niemand wil verslaan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 bizarre wereldrecords die niemand wil verslaan

Het is super cool om een wereldrecordhouder te zijn. Dan kan je zeggen dat je de beste ter wereld bent in wat je doet. Maar toch zijn er een aantal wereldrecords die echt niemand wilt verslaan. De reden hiervoor is dat deze wereldrecords ontzettend eigenaardig, bizar en soms pijnlijk zijn. Van de hardste schop in het kruis tot het zwaarste gewicht ooit opgetild door de menselijke tong. Dit zijn de 10 bizarste wereldrecords die niemand wil verslaan.

Hardste trap in het kruis

Dit is verreweg één van de pijnlijkste wereldrecords ooit vastgesteld. De hardste trap in het kruis werd geleverd door de Amerikaanse MMA-vechter Justice Smith en werd verweerd door gevechtsdeskundige Roy Kirby. De trap had een kracht van 500 kg en een snelheid van 35,4 kilometer per uur.

Overreden door meeste voertuigen

Dit klinkt een beetje bizar maar Tom Owen is wereldrecordhouder in het overreden worden door het meest aantal voertuigen. Tom Owen is een bodybuilder die in 2009 negen 3.3 tot 4.41 ton pick-up trucks over zijn buik heen heeft laten rijden. Daarom kreeg hij de bijnaam ‘Human Speed Bump’. Volgens dokters is Tom’s lichaam extreem resident tegen fysieke stress. Dit komt door zijn grote buikspieren die functioneren als kussens. Natuurlijk voer je dit wereldrecord niet uit zonder risico. Tom Owen liep namelijk verschillende verwondingen op zoals gebroken ribben en interne bloedingen.

Grootste aantal ratelslangen staarten in de mond

Je gaat het niet geloven, maar het grootste aantal ratelslangen staarten in iemands mond is een gigantische 13. Dit is gelukt door de Amerikaan Jackie Bibby. Hij hield de staarten van de slangen voor wel 10 seconden in zijn mond. Hij brak dit wereldrecord voor een live publiek. Het brak wellicht zijn eigen wereldrecord dat op 11 staarten van ratelslangen in de mond stond. De elfde ratelslangen beet kostte de Amerikaan zijn been, en zelfs bijna zijn leven.

Zwaarste gewicht opgetild door een menselijke tong

Thomas Blackthorne behaalde in 2008 het wereldrecord voor het zwaarste gewicht opgetild door een menselijke tong. Hij kon zo’n 12,5 kg optillen met zijn tong. Deze werd doorboord met een haak die het gewicht vasthield. Thomas Blackthorne slaagde er in om dit gewicht voor wel meer dan 5 seconden vast te houden.

Langste oorhaar

Radhakant Baipai, een Indische kruidenier, is recordhouder van het langst oorhaar. Zijn oorhaar bevatte oorzakjes van wel meer dan 25 cm. De Indische kruidenier beschouwt zijn lange oorhaar als een symbool van welvaart en geluk. Daarom is hij ook zeker niet van plan om het te trimmen.

Langste hikaanval

Wat is de langste hikaanval die jij ooit al hebt gehad? Als je denkt dat 5 minuten hikken al een lange tijd is, dan heb je duidelijk nog nooit van Charles Osborne gehoord. Hij begon namelijk te hikken in 1922 en kon pas stoppen in 1990, 68 jaar later. Tijdens de eerste jaren van zijn hik-periode hikte Charles Osborne ongeveer 40 keer elke minuut. In de loop der jaren vertraagde dit echter naar 20 keer per minuut. Zijn hik werd veroorzaakt door een beschadigd bloedvat in zijn hersenen.

Zwaarste auto gebalanceerd op het hoofd

John Evans, een Britse krachtpatser, hield een auto van wellicht 160 kg op zijn hoofd. Hij hield dit vol voor 33 seconden. Hij deed dit in Londen op 24 mei 1999.

Hoogste duik van een klif

In 2005 dook de Braziliaan Laso Schaller van een klif onder de Cascada El Salto-watervallen vanop een hoogte van 59 m. Levensgevaarlijk, toch? Niet voor Laso Schaller. Hij overleefde de sprong met enkele kleine blessures. Met deze sprong zetten hij een wereldrecord neer. Met zijn landing in het water tegen een snelheid van maar liefst 122 kilometer per uur, ontwrichtte hij wel zijn heup.

Vreemdste dieet

Als je denkt dat jij rare eetgewoontes hebt, dan zal je versteld staan van wat de Fransman Michel Lotilo al allemaal gegeten heeft. Tijdens zijn leven heeft hij namelijk 18 fietsen, 15 supermarktkarretjes, 7 televisietoestellen, 6 kandelaars, 2 bedden, een paar ski’s, een computer en zelfs een Cessna vliegtuig opgegeten.

Meeste bliksemslagen overleefd

Roy C. Sullivan, een voormalige parkwachter, heeft het record van de persoon die het meest getroffen is door bliksem en dat ook allemaal overleefde op zijn naam staan. Hoeveel keer werd hij dan getroffen door de bliksem? In totaal wel 7 keer!

Bekijk ook:

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.