Waar zijn mensen het meeste bang voor? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar zijn mensen het meeste bang voor?

De meeste mensen zijn wel voor iets bang, maar waar hebben we nou het meeste angst voor?  Als je dat wil weten moet je snel even de onderstaande video kijken, want hierin worden de meest en minst voorkomende angsten op een rijtje gezet. Waar ben jij bang voor?

Het YouTube kanaal Reigarw Comparisons heeft onderzoek gedaan naar waar mensen het meeste en minste bang voor zijn. De resultaten kan je zien in de onderstaande video. En geen zorgen; de video zelf is niet eng!

Waar zijn mensen het meeste bang voor?

Volgens de video zijn dit de meest voorkomende angsten:

 1. Arachnofobie; als je bang bent voor spinnen, dan ben je niet alleen. Arachnofobie is namelijk iets waar veel mensen last van hebben. Zo zou ongeveer 1 op de 9 mensen bang zijn voor spinnen, en dat is niet weinig!
 2. Hoogtevrees; veel mensen zijn ook geen bepaald fan van hoge hoogtes, want ongeveer 1 op de 10 mensen zou last hebben van hoogtevrees.
 3. Bang in het donker; slaap je nog met een lampje aan omdat je niet in het donker wil liggen? Ook dat is niet zo zeldzaam, want ook 1 op de 10 mensen heeft hier last van.
 4. Bang voor de dood; we weten niet hoe de toekomst eruit ziet. Maar, een ding is zeker; we gaan allemaal een keer dood. Voor veel mensen is dit echter een zeer angstige realiteit.
 5. Bang voor eenzaamheid; mensen zijn sociale dieren, maar sommige mensen zijn zo sociaal dat ze zelfs bang zijn om eenzaam te zijn. Voor die mensen waren alle lockdowns zeker geen pretje!
 6. Claustrofobie; kleine ruimtes zijn voor aardig wat mensen ook angstaanjagend. Dan ga je liever niet in een lift, kelder of smalle gang.
 7. Bang voor socializen; er zijn ook heel wat mensen die het eng vinden om met andere mensen te socializen. Voor die mensen waren al die lockdowns weer wat minder erg.
 8. Bang voor de diepte; meer dan 70 procent van de aarde bestaat uit water en voor een groot gedeelte weten we niet wat daar zich precies afspeelt. Klinkt best wel eng, toch?
 9. Bang voor insecten; veel mensen vinden insecten er een beetje onprettig uitzien, maar er zijn ook heel wat mensen die er ook echt bang voor zijn.
 10. Bang voor het verliezen van dierbaren; het is altijd verschrikkelijk als je een dierbaar iemand verliest, dus dat mensen hier bang voor zijn is niet zo gek.
Bekijk ook:
Poll: Waar ben je het meeste bang voor?

Waar zijn weinig mensen bang voor?

Volgens de video zijn echt maar heel weinig mensen bang voor de volgende zaken:

 1. Bang voor geld; hopelijk hebben deze mensen geen hoog salaris!
 2. Bang om te lachen; deze mensen moeten de grappenmakers altijd vermijden…
 3. Bang voor ijs
 4. Bang voor de kleur geel; de grote vraag is waarom andere kleuren dan niet eng zijn?
 5. Bang voor muggen
 6. Bang voor urine; dat maakt een wc bezoekje niet makkelijk!
 7. Bang voor dansen
 8. Bang voor aardbevingen; deze angst is dan wat logischer, toch?
 9. Bang voor lelijkheid; hopelijk vinden deze mensen zichzelf niet lelijk…
 10. Bang voor krabben; misschien hebben deze mensen een vervelend dagje op het strand meegemaakt?

Waar ben jij het meeste bang voor?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.