in ,

Honden verplicht twee keer per dag één uur uitlaten in Duitsland

Ook mogen honden niet meer langere tijd alleen thuis zijn

hondenwet duitsland

Duitsland is met een nieuwe wet gekomen die ervoor moet zorgen dat de 9,4 miljoen honden in het land genoeg beweging krijgen. Hondeneigenaren zijn verplicht om twee keer per dag de hond één uur uit te laten.

Honden verplicht uitlaten

De nieuwe wet heet de Hundenverordnung. De minister van Landbouw, Julia Klöckner, zegt dat deze wet gebaseerd is op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Volgens dit onderzoek zouden honden een voldoende mate van activiteit en contact met prikkels uit de omgeving nodig hebben, waaronder andere dieren, natuur en mensen.

Honden niet alleen thuis

Door deze wet is het ook niet meer toegestaan om honden voor een langere tijd alleen thuis te laten. Ook kan het mogelijk worden dat honden niet meer langdurig aangelijnd mogen zijn. De minister laat duidelijk weten dat honden geen knuffels zijn en ook gewoon behoeftes hebben.

De nieuwe wet roept wel vragen op, zoals hoe de minister dit denkt te handhaven. Een woordvoerder heeft laten weten dat de deelstaten daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

Bekijk ook:
Corruptie in Nederlandse politiek?

Reactie hondeneigenaren

De hondeneigenaren in Duitsland reageren sceptisch op de nieuwe wet. Ze vragen zich vooral af wie het gaat handhaven en er dan gebeld wordt door de buren als die vermoeden dat er geen twee uur gelopen wordt met de hond. Tevens zijn er ook honden die het gewoonweg geen twee uur lang volhouden.

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wie moet de nieuwe bondscoach worden?

Miauwen vertalen via een app: communiceren met je kat