in ,

Honden verplicht twee keer per dag één uur uitlaten in Duitsland

Ook mogen honden niet meer langere tijd alleen thuis zijn

hondenwet duitsland

Duitsland is met een nieuwe wet gekomen die ervoor moet zorgen dat de 9,4 miljoen honden in het land genoeg beweging krijgen. Hondeneigenaren zijn verplicht om twee keer per dag de hond één uur uit te laten.

Honden verplicht uitlaten

De nieuwe wet heet de Hundenverordnung. De minister van Landbouw, Julia Klöckner, zegt dat deze wet gebaseerd is op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Volgens dit onderzoek zouden honden een voldoende mate van activiteit en contact met prikkels uit de omgeving nodig hebben, waaronder andere dieren, natuur en mensen.

Honden niet alleen thuis

Door deze wet is het ook niet meer toegestaan om honden voor een langere tijd alleen thuis te laten. Ook kan het mogelijk worden dat honden niet meer langdurig aangelijnd mogen zijn. De minister laat duidelijk weten dat honden geen knuffels zijn en ook gewoon behoeftes hebben.

De nieuwe wet roept wel vragen op, zoals hoe de minister dit denkt te handhaven. Een woordvoerder heeft laten weten dat de deelstaten daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

Reactie hondeneigenaren

De hondeneigenaren in Duitsland reageren sceptisch op de nieuwe wet. Ze vragen zich vooral af wie het gaat handhaven en er dan gebeld wordt door de buren als die vermoeden dat er geen twee uur gelopen wordt met de hond. Tevens zijn er ook honden die het gewoonweg geen twee uur lang volhouden.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.