hondenwet duitsland
Saved Read later
Deel dit bericht

Honden verplicht twee keer per dag één uur uitlaten in Duitsland

Duitsland is met een nieuwe wet gekomen die ervoor moet zorgen dat de 9,4 miljoen honden in het land genoeg beweging krijgen. Hondeneigenaren zijn verplicht om twee keer per dag de hond één uur uit te laten.

Honden verplicht uitlaten

De nieuwe wet heet de Hundenverordnung. De minister van Landbouw, Julia Klöckner, zegt dat deze wet gebaseerd is op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Volgens dit onderzoek zouden honden een voldoende mate van activiteit en contact met prikkels uit de omgeving nodig hebben, waaronder andere dieren, natuur en mensen.

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Honden niet alleen thuis

Door deze wet is het ook niet meer toegestaan om honden voor een langere tijd alleen thuis te laten. Ook kan het mogelijk worden dat honden niet meer langdurig aangelijnd mogen zijn. De minister laat duidelijk weten dat honden geen knuffels zijn en ook gewoon behoeftes hebben.

De nieuwe wet roept wel vragen op, zoals hoe de minister dit denkt te handhaven. Een woordvoerder heeft laten weten dat de deelstaten daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

Reactie hondeneigenaren

De hondeneigenaren in Duitsland reageren sceptisch op de nieuwe wet. Ze vragen zich vooral af wie het gaat handhaven en er dan gebeld wordt door de buren als die vermoeden dat er geen twee uur gelopen wordt met de hond. Tevens zijn er ook honden die het gewoonweg geen twee uur lang volhouden.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.