Bijzonder hotel
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 vreemdste hotels ter wereld

Een weekendje weg hoeft niet altijd te betekenen dat je in een standaard hotel hoeft te slapen. Je kunt het een stuk creatiever aanpakken door een onvergetelijke nacht te boeken in een vreemd hotel, en daarmee een leuke herinnering aan je lijstje toe te voegen.

Dit zijn de top 10 vreemdste hotels ter wereld.

Pioneertown – Californië

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 13

Door te overnachten in dit hotel waan je je in het Amerikaanse wilde westen. Slaap als een cowboy, eet als een cowboy en er is uiteraard entertainment dat volledig aansluit bij dit thema.

Giraffe Manor – Nairobi

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 14

Bekijk ook:
Dit is het duurste hotel in Amsterdam

In dit resort staat de giraffe centraal. Ze lopen er vrij rond, eten samen een ontbijtje met je en stellen hun lange nek beschikbaar om geaaid te worden. Giraffe Manor is een populair resort onder de sterren.

Jumbo Stay – Stockholm

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 15

Jumbo Stay in Stockholm is niet zomaar een hotel. Ze hebben daar een Boeing 747 omgebouwd voor mensen die helemaal gek zijn van vliegtuigen, of mensen die lijden aan vliegangst. Een onvergetelijke droomreis.

Henn-na Hotel – Nagasaki

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 16

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 engste spookhotels ter wereld

Het Henn-na hotel in het Japanse Nagasaki wordt compleet gerund door robots. Van inchecken tot het ontbijt, alles is geautomatiseerd, er komt geen mens aan te pas. Handig als je geen mensen-mens bent.

Hotel de Glace – Quebec

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 17

Een ijskoude, maar betoverende ervaring. Hotel de Glace is compleet opgetrokken uit ijs. Met de juiste verlichting slaap je net zo lekker als dat prinsesje uit de film Frozen. Het dekbed en hoofdkussen zijn uiteraard wel van stof.

Hotel Kakslauttanen – Lapland

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 18

Bekijk ook:
Top 5 hoogste hotels ter wereld

in Hotel Kakslauttanen slaap je in een transparante iglo onder een prachtige sterrenhemel. Als kers op de taart mag je genieten van het noorderlicht en is er elke dag een tour met rendieren te boeken. 

Norrqvarn Hotel – Zweden

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 19

Nabij het Zweedse Lyrestad staat een hotel waar je een paddenstoel of een boomstronk kunt boeken om in te overnachten. Als je altijd al had willen weten hoe het voelt om een kabouter te zijn dan is dit je kans.

Capsule Hotel – Japan

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 20

Bekijk ook:
De 15 vreemdste wetten ter wereld

Het Capsule Hotel staat in het Japanse Kyoto. Heb je de film ‘Alien’ wel eens gezien? Jij gaat in dit hotel exact zo overnachten, in een capsule. Het is de ultieme science-fiction overnachting.

Silver mine Hotel – Zweden

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 21

In Silver mine Hotel daal je 155 meter af naar je hotelkamer. Er is geen internet, geen uitzicht op een mooi landschap en een ontbijt bestellen doe je met een walkie-talkie. Het is het diepst gelegen hotelkamer ter wereld, een ware uitdaging voor mensen met claustrofobie.

Fortress Hotel – Engeland

Top 10 vreemdste hotels ter wereld 22

Bekijk ook:
10 vreemdste dingen gevonden na tsunami's

Dit was ooit een verdedigingsfort voor de aanvallen van Napoleon. Nu wordt het gebruikt als hotel. De buitenkant ziet er misschien niet uitnodigend uit, maar de binnenkant is van alle luxe voorzien. Een unieke en inspirerende ervaring.

Bekijk ook:
Dit is het duurste hotel in Amsterdam

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.