Chionofobie: ‘Ik ben bang voor sneeuw’ 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Chionofobie: ‘Ik ben bang voor sneeuw’

Sneeuw, je houdt er van of je houdt er niet van. Sommige mensen hopen elkaar jaar weer op die witte kerst. Een ander begint al te mopperen wanneer de weerman enthousiast vertelt dat er weleens een paar sneeuwvlokjes zouden kunnen vallen. Nu zijn er ook mensen die al in de paniek schieten bij het idee van sneeuwpoppen bouwen, sneeuwbalgevechten en sleeën. Als je chionofobie hebt, is namelijk alles beter dan sneeuw.

Bang voor sneeuw

Je kunt dus een intense angst hebben voor sneeuw, dat noemen we chionofobie. Deze fobie valt onder de categorie natuurlijke omgeving fobieën en is dus onder andere het zusje van astrafobie (angst voor onweer) en ancraofobie (angst voor wind). Als je lijdt aan chionofobie heb je niet alleen een  ontzettende hekel aan sneeuw maar ben je ook bang dat je hieraan zal overlijden of er verwondingen door zal oplopen.

Deze sneeuwfobie komt in verschillende vormen voor, de meest voorkomende zijn de angst om ingesneeuwd te raken en in de sneeuw te stranden. De verschillende soorten fobieën gaan vaak gepaard met paniekaanvallen, weigeren om het huis uit te komen bij het vermoeden dat er weleens sneeuw zou kunnen vallen en het uitermate goed in de gaten houden van het weerbericht.

Bekijk ook:
De tien meest voorkomende fobieën

Verschillende soorten chionofobie

Voor elk persoon die lijdt aan deze sneeuwfobie is de ervaring anders en kan de fobie samenhangen met een andere angst. Sneeuw gerelateerde angsten die vaak voorkomen zijn:

  • Angst voor zwaar weer
  • Angst om gewond te raken
  • Angst voor kou
  • Angst voor ziekte
  • Angst voor water
  • Angst om te rijden

Wat te doen bij angst voor sneeuw?

Wanneer je sneeuwfobie je echt belemmert in je doen en laten is het altijd een goed idee om hulp te zoeken. Al is in Nederland wonen met deze fobie altijd nog beter dan bijvoorbeeld Canada. Gelukkig kunnen we dan toch nog iemand blij maken met een met een sneeuwloze kerst.

Bekijk ook:
Top 10 vreemdste fobieën

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.