Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld

Ze komen voorbij in vele films… Ze jagen angst aan en verslinden mensen…. Haaien, super eng natuurlijk maar ze komen niet voor in deze lijst. Ook de spin, het dier wat ons misschien wel de meeste angst aanjaagt, komt niet voor in deze lijst. De gevaarlijkste dieren zijn groot, klein en ronduit levensgevaarlijk! Maar welke dieren zijn dat dan? Lees snel verder en ontdek welke dieren pas echt gevaarlijk zijn. Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld.

Afrikaanse Buffel

Afrikaanse Buffel, het zijn rustige dieren ze grazen in groepen en doen verder niemand kwaad. Waarom ze toch in deze lijst voorkomen? Als een van de dieren of een kalf in gevaar komt dan doen ze hun bijnaam de zwarte dood eer aan. Met bijna 60 km per uur komen ze in actie en dat met een gewicht van rond de 1000 kg. Ze gaan het gevaar te lijf met hun hoorns zelfs als ze gewond zijn. Auto's geen probleem voor de kudde, in de Sub-Sahara waar ze voorkomen doden ze meer jagers dan welk ander dier. Levensgevaarlijke wezens dus.

Bekijk ook:
Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 15

Kegelslak

Deze mooie slakken kom je tegen in het water rond Hawaï, Indonesië en de Cariben. Ze zijn werkelijk prachtig om te zien met hun mooie bruinwitte huizen echter hun harpoentanden bevatten een complex gif: conotoxin. Het is de meest giftige slak die je op aarde kunt vinden, als ze je steken kan je beter maar gelijk naar het ziekenhuis gaan.

Een antigif is er niet en het gif valt je zenuwcellen aan. De slak heeft de bijnaam sigaretten slak omdat na een steek je nog net tijd hebt om je laatste sigaretje te roken voor je sterft. Een levensgevaarlijke slak, gelukkig komt het niet heel vaak voor dat ze iemand steken, iedereen is zich namelijk bewust van het gevaar van dit prachtige diertje.

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 16

Gouden pijlgifkikker

Deze kikker is bekend om haar mooie kleur en….

Haar dodelijke vergif. Als je ooit naar Zuid-Amerika reist en je komt in het noorden kijk dan uit voor deze kikker. De kikker heeft namelijk het batrachotoxin een gif zo sterk dat slechts een kikker tien volwassenen kan omleggen. Twee microgram van het gif is genoeg om te doden.

Het gif zit op de huid van de kikker, een aanraking is voldoende om je te doden. De Emberá stam gebruikt het gif om mee te jagen echter zijn er steeds minder kikkers. Het bos waarin ze voorkomen slinkt door ontbossing en de kikker staat op de bedreigde dieren lijst. Toch bestaat er de kans dat je er een tegenkomt als je door de jungle trekt dus pas op en raak de kikker absoluut niet aan.

Bekijk ook:
De gevaarlijkste dieren in Nederland

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 17

Cubozoa

De Cubozoa, je kunt deze dieren tegen komen rond Australië, als je geluk hebt en ze ziet. Ze zijn namelijk erg klein en ook nog eens transparant. Hun vierkante lijven geven ze de naam box kwal, en aan hun kleine lijf zitten tentakels met gif. De tentakels zijn tot 3 m. lang en ze hebben er soms wel 15 aan elke hoek van hun vierkante lichaam. Het gif van deze kwal is zo sterk dat de kwal de eer heeft zichzelf het meest giftige dier in het water te noemen.

Het gif van deze kwal valt het hart aan, het zenuwstelsel en de huidcellen. Het is zo pijnlijk dat slachtoffers vaak in shock raken en verdrinken nog voor ze de kust bereiken. Mocht je de kust halen en in een ziekenhuis terecht komen, er is een antigif maar vaak is het al te laat. Als je gelukkig genoeg bent om het te overleven heb je vaak nog weken verschrikkelijke pijn en is de kans op littekens van de tentakels bijzonder groot. Geen leuk lief kwalletje dus.

Bekijk ook:
De vijf gevaarlijkste haaien ter wereld

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 18

Kogelvis

De Kogelvis kom je overal in de tropische wateren tegen als je pech hebt. Het dier draagt haar gif in haar huid, spieren, lever, nieren en klieren wat allemaal zorgvuldig verwijderd dient te worden voordat je de vis opeet. Opeet! Ja vooral in Japan zijn de mensen zo gek dat ze dit dier opeten. Met enige regelmaat sterft er dan ook iemand in een van de restaurants waar het dier op het menu staat. Het gif wat de naam tetrodotoxin heeft is maar liefst 1200 keer zo sterk als cyanide en als het toeslaat kun je onder andere verwachten:

  • zwellingen
  • duizeligheid
  • overgeven
  • ademhalingsproblemen
  • spierverlamming

Mocht je zo gelukkig zijn niet te sterven. Op de menukaart heet de vis fugu mocht je in een Japans restaurant terecht komen, dan weet je wat je vooral niet moet bestellen.

Bekijk ook:
7 onsterfelijke dieren

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 19

Zwarte Mamba

Deze slang is dan wel niet de meest giftige van alle slangen, de Boomslang of Koningscobra dragen deze eer. De slag is echter wel super snel. Met bijna 25 kilometer per uur is er geen ontsnappen aan de Zwarte Mamba. De slang is niet agressief maar mocht hij aanvallen dan bijt de slang vaak meerdere keren en dat is heel slecht nieuws.

Een beet heeft namelijk genoeg gif om tien mensen te doden! Ook fijn om te weten is dat je 20 minuten de tijd hebt om het antigif in te nemen, het gif een mix van neuro- en cardiotoxins is anders namelijk in alle gevallen dodelijk. Het dier komt gelukkig enkel voor in Afrika dus de kans dat je er in Nederland een tegenkomt is bijzonder klein.

Bekijk ook:
De 10 meest giftige slangen ter wereld

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 20

Zoutwater krokodil

De zoutwater krokodil is een agressief dier. Alles wat voorbij komt valt de krokodil aan, leuk weetje het is tevens de grootste van alle krokodillensoorten. De bijtkracht van het dier is 3700 psi denk aan T-Rex ja de dinosaurus. Ze kunnen geweldig goed zwemmen en als je denkt dat ze enkel in zout water voorkomen dan heb je het mis.

Deze beesten kom je namelijk ook in zoet water tegen. Ze eten jaarlijks honderden mensen op, wij zijn voor hun niets meer dan een lekker snackje tussen de lunch en het avondeten. De bijtkracht van een mens in vergelijking met deze krokodil is ook wel grappig om te weten, wij halen ongeveer 5% van de kracht van de krokodil, terugbijten heeft dus vrij weinig zin. Waar kom je ze tegen? India, Vietnam tot aan Australië.

Bekijk ook:
100 leuke weetjes over dieren

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 21

Tsetse vlieg

Hij is zo groot als de huisvlieg, de Tsetse vlieg. Je komt de vlieg tegen in midden Afrika en ze drinkt je bloed! Het is een soort mug zou je bijna denken maar de vlieg drinkt je niet leeg, ze propt je vol met Trypasosomes. De parasiet veranderd je gedrag, maakt je ziek en als klap op de vuurpijl ga je er waarschijnlijk aan dood als je geen behandeling ondergaat. Nadeel….er is geen behandeling. Wat je wel kunt doen is geen blauwe kleding dragen, dat trekt de vlieg aan, ook donkere kleding is niet verstandig. Je kunt natuurlijk spray gebruiken om insecten op afstand te houden, niet de bossen in gaan bij daglicht of gewoon midden Afrika even overslaan op je volgende reis.

Wat de parasiet ook doet is je slaap verstoren wat ervoor zorgt dat je langzaam gek zal worden. Congo, Angola, Centraal Afrikaanse Republiek, dit zijn zo een beetje de hotspots voor de vlieg, niet heen vliegen dus!

Bekijk ook:
10 Snelste landdieren ter wereld

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 22

Mug

De mug met meer dan 3000 soorten en met de kleinste slechts drie millimeter lang komt op plaats nummer twee. De mug opzicht is niet dodelijk maar de ziektes die ze verspreid tijdens het drinken van ons bloed doden elk jaar bijna een miljoen mensen. Denk aan het West Nile virus, dengue en yellow fever, malaria, Chikungunya en ga zo nog maar even door.

De mug is een verschrikkelijk dier, een gevaarlijk dier en ook in ons eigen land komen we in de zomers steeds vaker gevaarlijke varianten zoals de tijgermug tegen. DEET smeren helpt ze van ons af te houden maar echt veilig ben je nooit. Wat wel helpt is noordelijk blijven, in de koudere gebieden heb je minder kans op ziektes van de mug. Antarctica is ook een veilige plek hier zijn helemaal geen muggen. Ga je zuidelijker zitten, waar het lekker weer is dan kom je waarschijnlijk al snel in aanraking met gevaarlijke muggen. DEET, DEET, DEET!!!

Bekijk ook:
5 tips om muggenbeten te voorkomen

Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld 23

Bekijk ook:
Top 10 hondenrassen met meeste letselschadeclaims

Mensen

Mensen, het zijn ook dieren vandaar dat we ze in de lijst tegenkomen. Op plek nummer 1 nog wel. Mensen zijn namelijk levensgevaarlijk! De mens moord, plundert, vecht oorlogen uit, vernietigt de natuur, vervuilt. De mens is zo gevaarlijk, ze sterft waarschijnlijk uit door toedoen van…..de mens. Van het simpele de kop in slaan tot nucleaire wapens, de mens is een bloeddorstig wezen. Zelfs de “lieve” mensen onder ons zijn in staat tot de meest gruwelijke dingen onder bepaalde omstandigheden.

Volgens de wetenschap schuilt er in elke mens een moordenaar. Oppassen dus voor al die mensen. Waar kom je de mens tegen? We durven het haast niet te zeggen maar kijk eens in de spiegel!

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

4 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.