in

Robothond Spot aan de slag bij Noors oliebedrijf

De robothond zou het werk een stuk veiliger maken

Misschien heb je ooit wel eens van hem gehoord. Robothond Spot. Deze robot, die er daadwerkelijk verdacht veel uitziet als een hond, heeft namelijk een nieuwe baan gekregen. En niet zomaar een baantje. De robot werkt tegenwoordig bij het Noorse aardoliebedrijf Aker BP.

Perfecte collega voor iedereen

De collega’s van Spot kunnen niet wachten tot hij hun komt begroeten. Naar verluidt zal de hond later dit jaar aankomen bij Aker BP. En het heeft zo zijn reden dat ze niet kunnen wachten om Spot te mogen begroeten. Spot is, net zoals vele andere honden, goed in ruiken. En dat is dan ook precies wat hij de hele dag kan doen op het booreiland. De robothond heeft namelijk een goede neus als het gaat om methaangas. En dat gas wil je als medewerker op een offshore boorplatform toch liever niet inademen. De komst van de robothond zorgt dan ook voor een veel veiligere situatie op het booreiland.

Jarenlange voorbereiding

Het bedrijf achter robothond Spot, Boston Dynamics, heeft ons jarenlang geplezierd met het plaatsen van filmpjes van de robot. Van dansen tot het voorttrekken van een vrachtwagen. We hebben Spot de afgelopen jaren al flink wat zien doen. Maar dat was allemaal onderdeel van de training. Niet zozeer voor Spot zelf, maar wel voor de ontwikkelaars van Spot. Ook vandaag de dag wordt er nog hard gewerkt aan de robothond om hem nog beter te maken dan dat ‘ie al is.

 

Bekijk ook:
De 3 beste refurbished iPads voor 2021

Omgekeerd sollicitatieproces

Boston Dynamics, het bedrijf dat de robot maakt, wordt overspoeld met aanvragen als het gaat om Spot. Maar er zijn helaas maar een aantal Spots in omloop. Daarom moet het bedrijf goede afwegingen maken als het gaat om de inzet van de robothond. Je zult dus als bedrijf heel goed moeten kunnen onderbouwen waar je Spot voor in gaat zetten en waarom je perse Spot daarvoor nodig hebt. Daarnaast wil het bedrijf ook kijken naar bedrijven met speciale ontwikkelingsteams, om te zien of zij de robothond nog beter kunnen maken dan dat hij al is.

Patrouilleren

Spot zal naar verluidt later dit jaar aankomen op het booreiland in het Skarv-olieveld. De robothond zal hier patrouilles gaan uitvoeren en alarm slaan wanneer er een gaslek is. Doordat de robot op moeilijk bereikbare plekken kan komen, zal Spot er zeer waarschijnlijk snel wat vriendjes bij krijgen. Het uiteindelijke doel is om Spot meerdere taken te geven. Zo zou de robothond inspecties kunnen gaan uitvoeren, rapporten gaan opstellen en op zoek gaan naar gaslekken.

Bekijk ook:
Top 10 populairste tweets op Twitter

 

Bekijk ook:

Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      10 dingen die een man graag zelf zou willen hebben

      Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld