Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Cosmetische chirurgie is populair in Nederland. Jaarlijks worden er meer dan 100.000 cosmetische ingrepen gedaan, en dat aantal lijkt voorlopig nog niet te gaan dalen. Maar, wat zijn nou de populairste cosmetische ingrepen? Trending.nl geeft in dit artikel het overzicht!

Cosmetische ingrepen worden doorgaans gedaan om er mooier uit te zien. Zeker in deze tijd waarin we allemaal perfecte mensen op social media voorbij zien komen, krijgen mensen steeds vaker de wens om iets te veranderen aan hun uiterlijk. Mensen laten hun gezicht aanpassen, of veranderen hun lichaam om te voldoen aan het schoonheidsideaal van vandaag. Er zijn talloze cosmetische ingrepen die je kan ondergaan voor een nieuw uiterlijk. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Een paar ingrepen zijn echter veruit het populairste. Dit zijn de cosmetische ingrepen die vorig jaar het meeste werden uitgevoerd in de Verenigde Staten:

1. Borstvergroting

De populairste cosmetische ingreep is momenteel de borstvergroting. Met deze ingreep krijgen borsten meer volume en een betere vorm. In Nederland worden er duizenden borstvergrotingen per jaar uitgevoerd. In de Verenigde Staten is de borstvergroting de aller populairste cosmetische ingreep; daar worden krijgen jaarlijks 300.000 mensen een borstvergroting. Deze ingreep is vooral populair bij vrouwen tot tussen de 13 en 55 jaar oud.

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 13

2. Liposuctie

Een andere populaire cosmetische ingreep is liposuctie. Bij deze ingreep zuigt men vet uit het lichaam. Dit gebeurt vaak bij de buik, billen, heupen of bovenbenen. Hiermee krijgt het lichaam een mooiere vorm. In de Verenigde Staten is de liposuctie de op één na populairste cosmetische ingreep. Deze behandeling is vooral populair bij volwassenen.

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 14

3. Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is een andere cosmetische ingreep die momenteel erg populair is. Bij deze ingreep wordt er iets gedaan aan het gebied rond de ogen. Vaak laten mensen met een “vermoeide” blik deze ingreep uitvoeren om er weer jonger uit te zien. In de Verenigde Staten is de ooglidcorrectie de op twee na populairste cosmetische ingreep. Deze ingreep is vooral populair bij volwassenen.

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 15

4. Neuscorrectie

Een neuscorrectie wordt momenteel ook veel uitgevoerd, al is deze ingreep wel minder populair geworden de laatste decennia. Bij deze ingreep wordt de vorm van de neus aangepast. In de Verenigde Staten is dit de op drie na populairste cosmetische ingreep en laten jaarlijks ruim 200.000 Amerikanen hun neus veranderen. De ingreep is vooral populair bij de jongere generaties.

Bekijk ook:
Kleur je wereld: ontdek de top nagellak trends van dit seizoen

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 16

5. Facelift

De op vier na populairste cosmetische ingreep in Amerika is de facelift. Bij deze ingreep wordt de verslapte huid op het gezicht strakker gemaakt. In Amerika ondergaan jaarlijks ruim 100.000 Amerikanen deze ingreep. Deze behandeling is vooral populair bij de oudere generatie.

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 17

Cosmetische ingrepen: Mannen versus Vrouwen

Cosmetische ingrepen zijn over het algemeen populairder bij vrouwen. In 2019 werd ongeveer 92 procent van de ingrepen gedaan bij vrouwen, slechts 8 procent van de ingrepen betrof een man.

Mannen en vrouwen hebben verschillende voorkeuren voor cosmetische ingrepen:

 • Bij vrouwen is de borstvergroting de populairste ingreep, terwijl mannen het liefste een neuscorrectie hebben.
 • Waar vrouwen graag hun borsten laten vergroten, laten mannen deze juist liever verkleinen.
 • Veel mannen willen liever niet kaal zijn en laten regelmatig een haartransplantatie uitvoeren.
 • Daarnaast krijgen beide geslachten ook regelmatig dezelfde ingreep, want zowel mannen als vrouwen ondergaan vaak een liposuctie, een ooglidcorrectie of een neuscorrectie.

Top 5 cosmetische ingrepen bij vrouwen

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij vrouwen:

 1. Borstvergroting
 2. Liposuctie
 3. Ooglidcorrectie
 4. Neuscorrectie
 5. Buikcorrectie

Top 5 cosmetische ingrepen bij mannen

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij mannen:

 1. Neuscorrectie
 2. Ooglidcorrectie
 3. Liposuctie
 4. Borstverkleining
 5. Haartransplantatie

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen? 18

Cosmetische ingrepen per leeftijdscategorie

Cosmetische ingrepen is iets voor bijna elke leeftijd, maar de populairste ingreep per leeftijdscategorie verschilt nogal. Bij jongeren en jongvolwassenen zijn de neuscorrectie en de borstvergroting veruit de populairste ingrepen. Volwassenen gaan vaak voor een borstvergroting, liposuctie en ooglidcorrectie. En de oudere generatie is vooral fan van de ooglidcorrectie en de facelift.

Top 5 cosmetische ingrepen in de leeftijdscategorie 13-19

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij jongeren van 13 – 19 jaar:

 1. Neuscorrectie
 2. Borstvergroting
 3. Oorcorrectie
 4. Borstverkleining
 5. Liposuctie

Top 5 cosmetische ingrepen in de leeftijdscategorie 20-29

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij jongvolwassen van 20 – 29 jaar:

 1. Borstvergroting
 2. Neuscorrectie
 3. Liposuctie
 4. Borstlift
 5. Buikcorrectie

Top 5 cosmetische ingrepen in de leeftijdscategorie 30-39

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij volwassenen van 30 – 39 jaar:

 1. Borstvergroting
 2. Liposuctie
 3. Neuscorrectie
 4. Buikcorrectie
 5. Borstlift
Bekijk ook:
De lekkerste en nieuwste soorten parfums voor deze zomer

Top 5 cosmetische ingrepen in de leeftijdscategorie 40-54

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij volwassenen van 40 – 54 jaar:

 1. Liposuctie
 2. Ooglidcorrectie
 3. Borstvergroting
 4. Buikcorrectie
 5. Borstlift

Top 5 cosmetische ingrepen in de leeftijdscategorie 55+

Deze ingrepen waren vorig jaar in Amerika het populairste bij 55+ers:

 1. Ooglidcorrectie
 2. Facelift
 3. Dermabrasie
 4. Liposuctie
 5. Neuscorrectie

Cosmetische ingrepen

In de afgelopen decennia is de voorkeur voor bepaalde behandelingen ook veranderd. Deze behandelingen zijn in Amerika flink populairder geworden:

 • De bovenarmlift is relatief enorm populair geworden. Het aantal behandelingen steeg met maar liefst 5318 procent in twintig jaar. In de praktijk betekent dat er nu jaarlijks ongeveer 18.000 bovenarmliften worden uitgevoerd.
 • De onderlichaamlift is een andere ingreep die relatief veel populairder is geworden. Het aantal behandeling steeg met maar liefst 4133 procent. In de praktijk is het – net zoals de bovenarmlift – iets minder indrukwekkend, want jaarlijks worden er ongeveer 9.000 van dit soort behandelingen uitgevoerd.
 • De borstvergroting is een behandeling die in absolute getallen in populariteit is gestegen. Vergeleken met 2000 worden er in 2020 jaarlijks ongeveer 100.000 meer behandelingen gedaan. Dat is een stijging van ongeveer 40 procent.
 • De borstlift is een andere behandeling die in absolute getallen tegenwoordig populairder is. Vergeleken met 2000 worden er in 2020 jaarlijks ongeveer 50.000 meer behandelingen gedaan. Dat is een stijging van ongeveer 114 procent. In totaal worden er jaarlijks ongeveer 110.000 borstliften uitgevoerd in Amerika.

Andere behandelingen werden minder populair:

 • De ooglidcorrectie is een behandeling die veel minder populair is in 2020, vergeleken met 2000. In twintig jaar is het aantal jaarlijkse oogcorrecties met 36 procent gedaald. Dat zijn ruim 100.000 minder behandelingen op jaarbasis.
 • De voorhoofdlift is tegenwoordig ook minder populair. In 2000 werden er jaarlijks ongeveer 120.000 van dit soort behandelingen uitgevoerd, terwijl in 2020 dit aantal rond de 40.000 ligt. Dat is een daling van ongeveer 70 procent.
 • De neuscorrectie is ook veel minder populair dan vroeger. In 2000 werden er jaarlijks ongeveer 400.000 nosejobs in Amerika gedaan, terwijl dit aantal nu net boven de 200.000 ligt. Dat is bijna de helft minder!

Meer lezen over het uiterlijk

Wil je meer lezen over het uiterlijk? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.