in ,

LOLLOL CoolCool OMGOMG sadsad NiceNice AngryAngry

7 onsterfelijke dieren

Er zijn dieren die maar niet dood willen gaan, magere Hein heeft geen grip op deze beesten! Als mens is je beste hoop misschien om vampier te worden wil je het eeuwige leven. Dus laat je fruitsapje even staan en lees welke dieren de dans ontspringen!

De onsterfelijke kwal

De Turritopsis dohrnii, de onsterfelijke kwal is een dier waarvan je zou kunnen zeggen dat het werkelijk onsterfelijk is. Volgens National Geographic heeft het dier de mogelijkheid de ouderdom om te draaien. Als de kwal gewond raakt of ziek begint te worden dan gaat het dier drie dagen in een poliep status. In deze drie dagen veranderd het dier zijn cellen naar een jongere staat, hierna worden ze opnieuw volwassen.

De altijd groeiende kreeft

Sommige wetenschappers zijn van mening dat de kreeft het eeuwige leven heeft. Het dier sterft eigenlijk nooit van ouderdom, ziekte is de voornaamste reden dat het dier uiteindelijk sterft. Ze groeien en blijven zich tot hun dood voortplanten dat doen ze met meerdere partners. Voor de kust van Newfoundland is er een keer een kreeft gevonden met een leeftijd van 140 jaar! Het Smithsonian gaat er van uit dat de meeste mannelijke kreeften 30 en vrouwelijke kreeften 54 jaar oud worden. Hoe groter de kreeft hoe ouder hij is.

Bekijk ook:
Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

De schildpad

Schildpadden, langzaam maar zeker winnen ze de race. Ze leven voor honderden jaren en hun organen schijnen niet te verslechteren. Als ze niet ziek zouden worden of opgegeten dan zouden ze volgens de New York Times onsterfelijk zijn. De onsterfelijke schildpad dus!

Palanarian wormen

Deze worm kan zichzelf mega goed regenereren. Als je de worm in tweeën snijd ontstaan er twee wormen. Ouder wordende of beschadigde cellen regenereren zichzelf ook waardoor de worm de dans met de dood blijvend kan ontspringen. Dit blijkt onder andere uit een studie van de Universiteit van Nottingham.

Walvissen

De walvis is ook een dier wat vrijwel onsterfelijk is. De dieren worden gemakkelijk 70 jaar oud echter is er in de jaren 90 een ontdekt met littekens van wapens welke enkel in de eeuw ervoor in gebruik waren. De oudste walvis is geschat op 211 jaar oud en naast dat ze dus bijzonder oud worden zijn het ook nog eens de grootste dieren van de planeet.

Bekijk ook:
Top 10 meest illegaal gedownloade series in 2020

Radiatie bestendige bacteriën

Deinococcus radiodurans, een bacterie is niet allen bestand tegen radioactieve straling, het onsterfelijke dier kan sterven en terug tot leven komen door zijn bijzondere DNA-reparatie response. De bacterie kan overleven in een vacuüm, in zuur, in straling, zonder vocht en extreme kou. Het is de meest geharde van alle bacteriën en kunnen zelfs tegen 1,5 miljoen gamma rads radiatie ongeveer 3.000 keer zo veel als wat een mens zou doden.

Tardigrade (waterbeer)

Deze dieren kunnen niet dood! Ze kunnen duizenden jaren overleven, ze stoppen hun metabolisme en hebben praktisch het eeuwige leven. Daarnaast kunnen ze op aarde overal overleven en zitten ze zelfs op de maan. Hier zijn ze terecht gekomen door mee te reizen op onder andere de buitenkant van ruimteschepen. Nee niet van aliens, de onze je weet wel NASA!

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.