in

5 tips om muggenbeten te voorkomen

Want muggen kunnen heel vervelend zijn

mosquito on skin

In deze tijd van het jaar kom je ze weer overal tegen: muggen. En daar zitten we natuurlijk helemaal niet op te wachten, want muggen kunnen heel vervelend zijn. Niet alleen verstoren muggen op een gemakkelijke manier jouw nachtrust, ook zorgen muggen ervoor dat je flinke muggenbulten kunt oplopen. En er is bijna niets vervelender dan een jeukende muggenbult. Word jij ook vaak helemaal lek geprikt door muggen? Met deze tips kun jij muggenbeten proberen te voorkomen.

Houd muggen buiten

Deze tip klinkt logisch, maar is heel belangrijk om in je achterhoofd te houden als jij geen zin hebt in een muggenbeet. Sluit je ramen en deuren zo veel mogelijk. Wanneer je deze toch graag open wilt houden, is het een oplossing om horren voor de ramen en deuren te plaatsen. Door horren te plaatsen voor je ramen en deuren voorkom je namelijk dat muggen jouw huis binnendringen.

Heb je geen horren, maar wil je wel de ramen en deuren open laten? Dan is het goed om een klamboe om je bed heen te spannen. Op deze manier voorkom je dat muggen jouw nachtrust verstoren en heb je geen kans om gebeten te worden.

Bekijk ook:
Coronavirus: hoe staan we ervoor in Nederland?

Gebruik een insectenwerend middel

Een goed voorbeeld van een middel dat muggen op afstand houdt, is DEET. Muggen kunnen dit middel absoluut niet verdragen. Door dit middel ruiken muggen je niet meer, want de stof die in dit middel zit brengt de geursensoren van de muggen compleet in de war. En dat is goed nieuws voor jou, want zo voorkom jij die vervelende muggenbeet. Het insectenwerende middel DEET is te koop als gel, lotion of spray.

Zet je ventilator aan

Een win-winsituatie op een warme zomerdag: koele lucht én geen muggen. Muggen zijn absoluut geen fan van luchtstromen en tocht. Hier blijven zij dan het liefst ook bij uit de buurt, want muggen kunnen door deze luchtstromen makkelijker uitdrogen. Wanneer je een ventilator hebt, kan dit dus als een goede oplossing bieden om muggen op afstand te houden.

Vermijd alcohol

Hoe lekker een alcoholisch drankje op een warme zomeravond ook is, het helpt niet bepaald mee om muggen op afstand te houden. Als je alcohol drinkt stijgt jouw lichaamstemperatuur, en dat is voor muggen aantrekkelijk. Ben jij zo’n pechvogel die altijd lek wordt gestoken door muggen? Neem dan op de warme zomeravonden een paar drankjes minder.

Bekijk ook:
Wat is het Red Team nou eigenlijk?

Lavendel en citroen

Twee geuren die muggen absoluut niet kunnen verdragen zijn lavendel en citroen. Het is dus een goed idee om deze geuren te gebruiken zodat muggen niet bij jou in de buurt willen komen. Je kunt bijvoorbeeld wat olie van deze geuren op je huid smeren. Zo weet je zeker dat muggen jou dit keer overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.