De top 5 gekste rituelen ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De top 5 gekste rituelen ter wereld

Iedere cultuur heeft zo haar eigen rituelen. Rituelen brengen voorspoed of houden kwade geesten weg. Maar individueel zijn we ook wel van de rituelen. Voetballers denken dat ze beter scoren als ze een bepaalde geluksonderbroek dragen, als je sokken draagt tijdens de seks dan krijg je een meisje en gooien met rijst naar een pas getrouwd bruidspaar brengt vruchtbaarheid en geluk. Maar in sommige culturen zijn ze wel erg creatief met het verzinnen van rituelen. Hieronder de 5 gekste op een rij.

Lucht begrafenis

In China en Tibet komt deze traditie veel voor. Na het overlijden leest een Tibetaanse lama (een geestelijke, niet het dier) vijf dagen voor uit het dodenboek, in deze dagen moet de ziel vertrekken uit het lichaam. Na deze periode wordt het lichaam aan stukken gesneden en op een traditionele plaats gelegd, waarna de gieren en andere roofvogels zich tegoed doen aan het in stukken gesneden lichaam. De botten worden vermalen en opnieuw aan de vogels gegeven. Wat overblijft wordt verbrand en uitgestrooid. Volgens het boeddhisme kan een lichaam volgens de vier elementen terug aan de natuur worden gegeven.

Aarde, vuur, water en lucht.

Maagdenjongenseieren

We gaan weer naar China. In dit land heeft men een ritueel dat al eeuwenoud is. In de Chinese stad Dongyang moet iedere jongen dat onder de tien jaar is op de basisschool in een emmer pissen. Daarna worden er eieren in de urine gekookt. Als deze pis eieren hardgekookt zijn dan worden de schalen gekraakt, daarna worden ze terug in de urine gegooid waarna ze nog uren door blijven sudderen. De reden achter dit ritueel heeft te maken met onschuld, maagdelijkheid en reinheid, al zal niet iedereen het eens zijn met de dubbele betekenis achter het woord ‘reinheid’ in dit geval.

Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Verbod op badkamer

Dit op het oog onsmakelijke ritueel komt uit Borneo. Pasgetrouwde stellen mogen volgens de lokale traditie drie dagen geen toilet gebruiken, niet douchen, wassen of badderen. Ze mogen ook amper eten en drinken, want daar moet je van pissen en schijten. De hele familie en vriendenkring zit er bovenop, ze houden het pasgetrouwde stel al die tijd goed in de gaten. De gedachte is dat het huwelijk langer en vruchtbaarder zal zijn als deze drie dagen worden volgehouden. Nu maar hopen dat er twee badkamers in de buurt zijn, anders is de eerste echtelijke ruzie na drie dagen een feit.

Potong Gigi

We gaan naar Bali. Op dit prachtige eiland kent men een ritueel dat rond het 18de levensjaar van jongens en meisje wordt voltrokken. Eerst moet de gelukkige vijf verschillende smaken proeven; zoet, zout, bitter, spicy en een mix van de voorgaande vier. Deze smaken staan symbool voor karaktereigenschappen. Daarna worden de tanden naar beneden toe glad afgevijld om slechte eigenschappen zoals arrogantie en woede uit te bannen. Voorafgaand aan dit ritueel wordt een dagenlange ceremonie gehouden waar de hele familie van de betrokkene aanwezig is.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom jij er bij de zelfscankassa altijd wordt uitgepikt

Baby’s gooien

Dit ritueel bestaat al 700 jaar in Solapur, India. Daar gooien ze pasgeboren baby’s van een tien meter hoge tempel naar beneden. Beneden worden de baby’s opgevangen door vier mannen die elke de punt van een doek vasthouden. Dit ritueel komt uit de tijd dat het sterftecijfer onder baby’s hoog was. Een heilige uit die tijd vond dat men meer vertrouwen in de goden moest hebben en riep dit ritueel in het leven om de goden te laten zien dat men hen vertrouwde. Deze praktijken zijn inmiddels verboden in India, maar het gebeurt nog wel stiekem in kleinere traditionele dorpen.

https://www.youtube.com/watch?v=WbOsEmHzq1c&feature=youtu.be

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.