Dit zijn de 10 hoogste achtbanen ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 10 hoogste achtbanen ter wereld

Ga jij het liefst naar ieder pretpark, en dan vooral voor de vette achtbanen? Helemaal begrijpelijk! Als je een echte achtbaan liefhebber bent, kunnen deze attracties jou vaak niet hoog en snel genoeg. Je bent dan ook vast benieuwd naar de allerhoogste achtbanen ter wereld. In dit artikel zetten we deze voor je op een rijtje. Komen deze achtbanen op jouw bucketlist te staan? 

Kingda Ka

De hoogste achtbaan ter wereld is de Kingda Ka. Deze achtbaan is gebouwd in het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure in de plaats Jackson, New Jersey. Deze achtbaan heeft een hoogte van maar liefst 139 meter. Daarbij is de achtbaan ook recordhouder als het gaat om de hoogste vrije val. De Kingda Ka heeft namelijk een vrije val van 127,4 meter. De achtbaan is niet alleen ontzettend hoog, maar ook nog eens supersnel. Het heeft namelijk een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur. Zou jij het aandurven om in deze achtbaan te gaan?!

Top Thrill Dragster

Ook deze hoge achtbaan staat in Amerika, namelijk in het pretpark Cedar Point in Sandusky, Ohio. De Top Thrill Dragster werd gebouwd in 2003 en heeft een hoogte van 128 meter, en een afdaling van 121,9 meter. Ook deze achtbaan is mede dankzij de hoogte gigantisch snel. De achtbaan is in staat om binnen 3,8 seconden van 0 naar 193 km per uur te versnellen. De bouw van deze achtbaan mocht dan ook zeker wat kosten: maar liefst 25 miljoen dollar.

Superman: Escape from Krypton

De achtbaan Superman: Escape from Krypton mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Deze achtbaan bestaat al een tijdje, want de achtbaan opende in 1997 in het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain. De achtbaan heeft een hoogte van 126,5 meter en heeft een afdaling van 100 meter. Het is dan ook niet gek dat ook deze achtbaan de hoge snelheid haalt van zo’n 160,9 km/u, bereikt in 7 seconden. Je hoeft dan ook geen lang ritje te verwachten, want al met al duurt deze attractie zo’n 25 seconden.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Red force

Een vrij nieuwe achtbaan in dit rijtje: Red Force. Deze achtbaan opende in 2017 in het Spaanse pretpark Ferrari Land. De achtbaan heeft een hoogte van 112 meter, wat deze achtbaan ook de hoogste achtbaan van Europa maakt. De snelheid van deze achtbaan is ook zeker niet mis: zo’n 180 km/u, dat bereikt wordt na 5 seconden. Leuk feitje: aan deze achtbaan zijn Ferrari schilden gemonteerd, van elk 12 meter hoog. Ook het geluid dat je hoort tijdens een ritje in deze achtbaan heeft te maken met Ferrari ‘s. Je hoort namelijk het brullen van de Ferrari racemotoren. Dit maakt een ritje in deze gigantisch hoge achtbaan nóg leuker.

Fury 325

Hoewel er in 2012 al plannen waren voor de bouw van deze achtbaan, is hier pas in 2014 mee begonnen. De Fury 325 is officieel geopend in 2015 en staat in het park Carowinds in Charlotte, North Carolina. Deze Amerikaanse achtbaan heeft een hoogte van 99,1 meter en haalt een snelheid van 152,9 km/u. Het leuke aan deze achtbaan is het lange parcours, van meer dan 2 kilometer. Je kunt dus extra lang genieten!

Steel Dragon 2000

Deze hoge achtbaan is te vinden in het Japanse pretpark Nagashima Spa Land, gelegen in de Japanse stad Kuwana. Steel Dragon is, zoals de naam al doet vermoeden, gebouwd in 2000. Het is dan ook vernoemd naar het jaartal waarin de achtbaan gebouwd is, en tevens om het feit dat het jaar 2000 het jaar van de draak is (dragon). De achtbaan heeft een hoogte van 97 meter en een drop van maar liefst 93,5 meter. De achtbaan behaalt een snelheid van zo’n 152,9 km/u, en staat bovendien bekend als de langste achtbaan ter wereld. Het heeft namelijk een lengte van bijna 2,5 km.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Millennium Force

Deze achtbaan is gebouwd in het jaar 2000 en staat net als Top Thrill Dragster in het Amerikaanse pretpark Cedar Point. De hoogte van deze achtbaan is 94,5 meter en de drop is 91,4 meter. Millennium Force behaalt een snelheid van 149,7 km/u en heeft een lengte van zo’n 2 km. Al met al zal een ritje in deze achtbaan iets langer dan 2 minuten duren. Door de indrukwekkende hoogte, snelheid en lengte van deze achtbaan heeft de bouw van deze achtbaan flink wat gekost. De achtbaan kostte namelijk zo’n 25 miljoen dollar.

Leviathan

Een van de hoogste achtbanen ter wereld staat in Canada. Het heeft de naam Leviathan en is gelegen in het attractiepark Canada’s Wonderland. De opening van deze achtbaan was in 2012 en de bouw heeft zo’n 28 miljoen dollar gekost. Dat uit zich onder andere in de hoogte, snelheid en lengte van de achtbaan. De hoogte van deze achtbaan is namelijk 93,3 meter, de snelheid 148,1 km/u en de lengte van de achtbaan is zo’n 1,6 km.

Intimidator 305

Deze hoge achtbaan is gebouwd in 2010 en is gelegen in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion, in Virginia. De naam Intimidator 305 is afkomstig van de hoogte van de achtbaan in feet. De achtbaan heeft namelijk een hoogte van 93 meter, en dat is 305 voet. Ook is de achtbaan gigantisch snel, want het behaalt een snelheid van 144,8 km/u. Ook deze achtbaan heeft een hoop gekost, namelijk 25 miljoen dollar. De achtbaan staat bekend om het intense gevoel, dat mede komt door het feit dat de achtbaan op veel punten laag tegen de grond komt. Zo wordt het snelheidsgevoel vergroot en beleef jij het nog intenser.

Orion 

Dit is de nieuwste achtbaan in dit rijtje. Het is namelijk dit jaar gebouwd. De achtbaan Orion staat in het Amerikaanse pretpark Kings Island. Het heeft een hoogte van 87,5 meter, en heeft daarbij een drop van 91,4 meter. De achtbaan is zo’n 1,6 km lang en heeft bovendien een snelheid van 146,5 km/u. De bouw van deze achtbaan heeft zo’n 31 miljoen dollar gekost.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.