Chihuahuahondje
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de kleinste hondenrassen

Honden zijn natuurlijk geweldige huisdieren. Ze zijn lief, grappig, speels en je kunt ze redelijk gemakkelijk onderhouden. Dat laatste geld natuurlijk het meest voor de kleinste hondenrassen. Wat ook handig is aan de kleine hond, ze zijn niet zo gevaarlijk als bijvoorbeeld een Rottweiler en je hebt geen mega groot huis nodig of een tuin. Wil je toch een kleine hond waar iedereen bang voor is, neem dan een Pittbull. Kies je echter voor een lief klein hondje dan zijn deze 10 kleine honden ideaal. Dit zijn namelijk de kleinste hondenrassen!

10 Franse Bulldog – 9 -12 kg

Bulldog, French
De Franse Bulldog is een klein hondje met een schattig voorkomen. De schouderhoogte van het beestje is slechts 30 cm en ze wegen tussen de 9 en 12 kg. De hond heeft een korte kop, ronde borst en ronde oren. Hoewel ze klein zijn hebben ze wel redelijk veel spiermassa. De vacht van dit beestje is kort dus je hoeft niet elke dag te kammen.

Belangrijk bij dit ras is het socialiseren van de puppy's. (Dit is eigenlijk bij elk ras een punt van aandacht, maar voor de Franse Bulldog is het extra van belang). De hondjes zijn slim, leren gemakkelijk trucjes en zijn geweldige honden voor in een appartement. Ze blaffen niet al te veel dus je hebt geen last van klagende buren. Een lief hondje, speels, alert en goed met kinderen en andere huisdieren.

Bekijk ook:
Honden in dierenasiel krijgen een baasje

9 Boston Terrier – 4.5-11 kg

Terrier, Boston
Is de Franse Bulldog je net te groot, kies dan voor de Boston Terrier. Deze kleine honden met een vierkant voorkomen wegen slechts 4,5 tot 11 kg. De honden hebben een kort gespierd lijf met een korte staart.

Socialisatie is ook bij de Boston Terrier van groot belang, de honden zijn nogal gevoelig voor de intonatie van de stem van de eigenaar. De hondjes houden vaak ook van vreemde mensen dus een waakhondje is het zeker niet. Het is verstandig het beestje veel binnen te houden omdat de korte vacht eigenlijk geen bescherming geeft tegen slecht weer.

Bekijk ook:
Honden verplicht twee keer per dag één uur uitlaten in Duitsland

8 Bichon Frise – 5-10 kg

Frise, Bichon
Dit schattige hondje komt uit Spanje. Ze zijn erg vrolijk, speels en vrij intelligent. Met een gewicht tussen de 5 en 10 kg is het wel echt een mini hondje. Ze hebben een klein compact lichaam en de vacht krult.

Het vaak vrolijke karakter van de hondjes maakt ze een uitstekend huisdier. Ze hebben geduld en houden van iedereen. Het trainen is gemakkelijk, de hondjes zijn een allemansvriend. Ook voor kinderen zijn ze vaak super lief en om andere huisdieren hoef je ook niet wakker te liggen, de hond houd ook van hen.

7 Shih Tzu – 4-7.2 kg

Shih Tzu hondjes
Dit hondje komt uit China, de naam betekend ‘kleine leeuw'. Ze kregen deze naam omdat ze een beetje op de leeuw lijken. Het hondje is trouwens een van de oudste hondenrassen en men had ze al als huisdier rond het jaar 8.000 v.Chr. Ze wegen tussen de 4 en 7 kg dus ze zijn echt mini!
Hoewel de hondjes lange haren hebben houden ze deze wel goed vast. Heel de dag stofzuigen is dus niet nodig.

Regelmatig borstelen is wel van groot belang om klitten in de vacht te voorkomen. Over het algemeen zijn het vrij kalme honden, vriendelijk en houden ze van knuffelen. Waken dat doen ze echter totaal niet.

6 Pug of Mopshond – 6-9 kg

Mopshondje
Dit kleine vierkante hondje is natuurlijk het toppunt van schattig. Ze zijn vrolijk en geschikt voor mensen met kleine kinderen. Met een gewicht van tussen de 6 en 9 kilo heb je te maken met een van de kleinste hondjes.

De honden hebben een kort gezicht, hun neus zit erg plat op de kop wat er voor zorgt dat de hondjes snel buiten adem komen. Rennen is iets wat je beter niet kan doen met de Pug. Ook bij warm weer is het belangrijk het beestje niet te moe te maken, rustig aan doen dus. Hoewel ze klein zijn en goed met kinderen hebben ze wel een waak instinct. Ze blaffen naar de eventuele inbreker maar zijn natuurlijk veel te klein om echt iets te kunnen doen.

Bekijk ook:
Top 10 hondenrassen met meeste letselschadeclaims

5 Papillon – 3.6-4.5 kg

Papillon hondje
De Papillon is een hondje vernoemd naar de vlinder, dit omdat de oren eraan doen denken. Ze zijn daarnaast ook super klein. Een vrolijk ras met lange haren, veel borstelen dus. Het hondje is ook een actief diertje, vanaf de puppytijd moeten ze zeker ook buiten een stukje lopen.

Dit hondje houd er van om zijn baasje blij te maken, mits ze genoeg beweging krijgen om hun energie te verbranden. Een goed hondje voor in een appartement, maar wel naar buiten gaan dus. Heb je een tuin dan is dat eigenlijk fijner voor deze actieve hondjes.

4 Toy Poodle – 3-4 kg

Poodle, Toy
De Poodle is een waterhond. In Frankrijk noemen ze de hond ‘caniche', dit betekend eendenhond. Ze zien er leuk uit en zijn erg intelligent. De Toy Poodle is eigenlijk een grote Poodle welke net een stukje of zeg maar gerust stuk kleiner blijven. Tussen de 3 en 4 kg wegen ze gemiddeld.

De Toy Poodle is de kleinste Poodle. Je hebt namelijk drie Poodle soorten. De Toy, de Mini en de gewone Poodle. De Toy Poodle is gemakkelijk te trainen, dit omdat het een erg slimme hond is. Ze zijn wel erg actief, veel lopen is belangrijk en gezien het waterhonden zijn moet je niet raar opkijken als ze de sloot in springen.

Bekijk ook:
Dit is waarom elk bedrijf een kantoorhond moet overwegen

3 Pomeranian-1.9-3.5 kg

Witte Pomeranian
De Pomeranian is mega populair. Die populariteit hebben ze te danken aan hun mini formaat en hun zachte lange vacht. Wat ook helpt, ze komen in wel 23 kleuren! Van chocolade tot oranje, wit tot zwart er is vast een kleur welke helemaal bij je past.

Deze hondjes zijn zo klein dat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Met een gewicht van slecht 1,9 tot 3,5 kg kan je het beestje zelf in een handtas stoppen. Ze zien er trouwens schattiger uit dan dat ze zijn. Deze hondjes zijn waakhondjes, ze blaffen naar alles wat beweegt. Ze denken dat ze groot zijn, maar ze zijn mini! Dagelijks borstelen is bij deze beestjes een must, hun lange vacht heeft veel aandacht nodig.

Bekijk ook:
Je hond opvoeden: zo doe je het

2 Yorkshire Terrier- 1.3-3.2 kg

Terrier, Yorkshire
De Yorkshire Terrier is super populair, het is namelijk een van de kleinste hondjes. Een lange vacht geeft je wel wat borstelwerk maar ze zijn het meer dan waard. Het karakter hangt erg af van de training, hondenschool is dus een aanrader bij dit mini monstertje!

Hoewel ze vaak super schattig zijn moet je wel opletten dat je dat schattige hondje niet te lang in de kou laat zitten. Hun vacht is tamelijk lang maar beschermt het hondje maar minimaal tegen slecht weer. Lekker binnen houden bij je op de bank dus.

Chihuahua – 0.9-2.7 kg

Chihuahuahondje
Met een maximaal gewicht van 2,7 kg is de Chihuahua het kleinste hondje ter wereld. Origineel komen ze uit Mexico en daar zijn ze zo trots dat ze een staat vernoemd hebben naar het beestje. Dit hondenras komt in twee varianten, de langhaar en de korthaar. Je hebt trouwens wel meer keuze bij de kleur, de vacht komt in veel verschillende kleuren en patronen voor.

Hoewel ze schattig lijken, ze zijn namelijk super klein zijn het niet echt schattige hondjes. De kleinste hondjes hechten zich vaak maar aan een persoon in het huishouden en over het algemeen zijn ze niet goed met kinderen. Het zijn slimme dieren, ze zijn nieuwsgierig en blaffen vaak en veel.

Houd altijd goed een oogje in het zeil als je met het hondje naar buiten gaat. Hun soms bijna valse temperament naar andere honden zorgt nog wel eens voor een incident. Met 2,7 kg is het niet lastig in te schatten welke hond het onderspit zal delven bij een eventuele confrontatie. De hond is daarnaast zo klein dat ook roofvogels het op het dier gemunt hebben, in Engeland was er zelfs een zeemeeuw die een Chihuahua te pakken nam.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.