Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom elk bedrijf een kantoorhond moet overwegen

De kantoorhond wint aan populariteit in Nederland en is dat niet meer dan logisch? Wie wil er nou geen trouwe viervoeter op de werkvloer. Niet alleen zorgt het voor meer positiviteit op de werkvloer, maar het vermindert ook stress. In dit artikel ga ik verder in op waarom een kantoorhond een uitstekend idee is. Als je deze feiten vervolgens bij je baas neerlegt dan kan hij of zij nooit nee zeggen.

Hier draagt de kantoorhond aan bij

Het betekent minder stress voor zowel mens als hond

Huisdieren zijn over het algemeen goed voor je gezondheid (of je moet een allergie hebben). Wanneer honden en mensen met elkaar in contact komen dan stijgt bij allebei het niveau van het gelukshormoon oxytocine en tegelijk daalt het stresshormoon cortisol. Oxytocine wordt dus aangemaakt bij menselijk of dierlijk contact. Collega’s zullen het waarschijnlijk niet zo fijn vinden als je bij hun om de nek springt, maar dieren daarentegen vinden het heerlijk!

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Een betere werksfeer

Minder stress zorgt vaak al voor een betere werksfeer. Door het gelukshormoon zijn jij en je collega’s ook stukken vriendelijker voor elkaar. Daarnaast is het goed voor de interactie, omdat je samen de hond kan uitlaten. En samen de hond uitlaten geeft je gelijk wat frisse lucht.

Dit is waarom elk bedrijf een kantoorhond moet overwegen 13

Minder ziekteverzuim

Stress is één van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim. En laat een kantoorhond nou net het stressniveau verlagen. Niet alleen fijn voor je baas, maar ook voor je eigen gezondheid. Op de lange termijn is stress namelijk zeer schadelijk voor je gezondheid en dit brengt de nodige risico’s met zich mee.

Bekijk ook:
Wat weet jij van honden? Test het in deze honden quiz!

Meer leads en een toffe branding

Honden doen het perfect op de social media kanalen. Er zijn bedrijven die af en toe mailings versturen vanuit de hond zijn naam. Creatief toch? Leuke foto erbij en je zit gebakken. Denk maar eens aan al die nieuwe leads die binnenkomen.

Al met al voegt de kantoorhond dus hartstikke veel toe. Een betere werksfeer, minder stress, buitenlucht en creatieve ingangen voor de marketingafdeling!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.