leven op mars

Leven op Mars dichterbij door onderzoek

0 Shares

De afgelopen jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om te leven op Mars. Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat er minimaal 110 mensen nodig zijn om een werkende kolonie te hebben. Elon Musk zijn droom lijkt hierdoor weer een stapje realistischer.

Onderzoek naar leefbaarheid Mars

Jean-Marc Salotti, een ruimte-expert, heeft onderzoek gedaan om te kijken hoe Mars leefbaar gemaakt kan worden. Hiervoor heeft hij een speciale formule. Die formule zou ook op andere planeten gebruikt kunnen worden als het ooit zo ver zou komen. De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Leven op Mars

De droom van Elon Musk is om een kolonie op Mars te starten. Voordat hij hieraan gaat beginnen wilt hij eerst weer een Amerikaan op de maan krijgen in 2024. Zijn bedrijf, SpaceX, is in gevecht met twee andere bedrijven om deze order binnen te halen. Musk wilt in een aantal jaar een Starship ontwikkeld hebben waar 100 mensen mee naar Mars zouden gaan. Er is geen begroeiing of zuurstof op Mars, maar toch wilt hij het voor elkaar krijgen.

Kolonie op Mars

Om een kolonie op Mars te starten zou je dus minimaal 110 mensen nodig hebben volgens het onderzoek. Volgens de onderzoeker is dat nog een relatief laag aantal, maar hierdoor kan wel voorkomen worden dat de voorraden opraken. Het is ook belangrijk dat een kolonie zelfvoorzienend is. Dit omdat er in de toekomst oorlogen kunnen uitbreken waardoor ruimte-infrastructuur op aarde wordt vernietigd. Als dit het geval zou zijn zou de kolonie niet bevoorraad kunnen worden.

Volgens de onderzoeker moeten we een beetje denken aan de film The Martian bij het leven op Mars. Er zou een dome op Mars komen gevuld met zuurstof. In deze dome zouden ze planten in kassen laten groeien. Met behulp van reflectoren wordt er zonlicht op de begroeiing geschenen. De grond heeft een mix van stenen, zout, water en organisch materiaal nodig. Wat het water betreft zal dit van ijzige vlaktes gehaald moeten worden. Het is de planning dat er na 2030 een bemande missie naar Mars opgezet kan worden als alles goed gaat.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.