in ,

CoolCool

Leven op Mars dichterbij door onderzoek

Voor een kolonie op Mars zijn 110 mensen nodig

leven op mars

De afgelopen jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om te leven op Mars. Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat er minimaal 110 mensen nodig zijn om een werkende kolonie te hebben. Elon Musk zijn droom lijkt hierdoor weer een stapje realistischer.

Onderzoek naar leefbaarheid Mars

Jean-Marc Salotti, een ruimte-expert, heeft onderzoek gedaan om te kijken hoe Mars leefbaar gemaakt kan worden. Hiervoor heeft hij een speciale formule. Die formule zou ook op andere planeten gebruikt kunnen worden als het ooit zo ver zou komen. De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Leven op Mars

De droom van Elon Musk is om een kolonie op Mars te starten. Voordat hij hieraan gaat beginnen wilt hij eerst weer een Amerikaan op de maan krijgen in 2024. Zijn bedrijf, SpaceX, is in gevecht met twee andere bedrijven om deze order binnen te halen. Musk wilt in een aantal jaar een Starship ontwikkeld hebben waar 100 mensen mee naar Mars zouden gaan. Er is geen begroeiing of zuurstof op Mars, maar toch wilt hij het voor elkaar krijgen.

Bekijk ook:
#ThisHappened: Twitter jaaroverzicht 2020

Kolonie op Mars

Om een kolonie op Mars te starten zou je dus minimaal 110 mensen nodig hebben volgens het onderzoek. Volgens de onderzoeker is dat nog een relatief laag aantal, maar hierdoor kan wel voorkomen worden dat de voorraden opraken. Het is ook belangrijk dat een kolonie zelfvoorzienend is. Dit omdat er in de toekomst oorlogen kunnen uitbreken waardoor ruimte-infrastructuur op aarde wordt vernietigd. Als dit het geval zou zijn zou de kolonie niet bevoorraad kunnen worden.

Volgens de onderzoeker moeten we een beetje denken aan de film The Martian bij het leven op Mars. Er zou een dome op Mars komen gevuld met zuurstof. In deze dome zouden ze planten in kassen laten groeien. Met behulp van reflectoren wordt er zonlicht op de begroeiing geschenen. De grond heeft een mix van stenen, zout, water en organisch materiaal nodig. Wat het water betreft zal dit van ijzige vlaktes gehaald moeten worden. Het is de planning dat er na 2030 een bemande missie naar Mars opgezet kan worden als alles goed gaat.

Bekijk ook:
Wat is een monoliet en waar komen ze vandaan?

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.