Top 10 rijkste steden ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 rijkste steden ter wereld

In welke steden wonen de meeste miljardairs? In deze top 10 rijkste steden ter wereld zetten we de tien steden met de meeste miljardairs voor je op een rij!

  • De wereld telt volgens Forbes precies 2.755 miljardairs.
  • De meeste miljardairs wonen in de Verenigde Staten en China
  • De rijkste man ter wereld is Jeff Bezos, hij woont de Amerikaanse stad Los Angeles
  • De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, zij woont in Londen

Wat zijn de rijkste steden ter wereld?

Miljardairs kunnen met hun vermogen letterlijk overal ter wereld wonen, maar uit de cijfers blijkt dat een paar steden erg populair zijn onder de rijke mensen. Lange tijd was het Amerikaanse New York de rijkste stad ter wereld met de meeste miljardairs, maar sinds kort is die titel naar een Chinese stad gegaan. Chinese steden zijn sowieso erg in trek bij de miljardairs, want vijf van de tien rijkste steden ter wereld staan in China. Azië is daarmee de thuisplaats van miljardairs, maar ook Europa en Amerika vormen de thuisplaats van een paar van de rijkste steden ter wereld.

Top 10 rijkste steden ter wereld 14

Top 10 rijkste steden ter wereld

Dit zijn de top 10 rijkste steden ter wereld:

10. Hangzhou

De eerste stad in de top 10 rijkste steden ter wereld is Hangzhou. In het afgelopen jaar kwamen er 21 nieuwe miljardairs in Hangzhou wonen, waardoor de Chinese stad nu 47 miljardairs in totaal telt. Met de nieuwe rijke gezichten kon Hangzhou de tiende plek van Singapore afpakken.

De rijkste inwoner van Hangzhou is Zhong Shanshan met een vermogen van 69 miljard dollar. Shanshan is de oprichter en eigenaar van bedrijven Nongfu Spring en Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise.

Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang en ligt in het oosten van China, dichtbij de kust. Er wonen ongeveer 8 miljoen Chinezen in de stad. Hangzhou staat ook wel bekend als een van de welvarendste steden van het land.

9. San Francisco

Op de negende plek in deze top 10 staat San Francisco. De Amerikaanse stad verwelkomde in het afgelopen jaar 11 nieuwe miljardairs, waardoor het totaal aantal nu op 48 komt te staan.

De rijkste inwoner van San Francisco is Dustin Moskovitz met een vermogen van 18 miljard dollar. Moskovitz is een internetondernemer en was een medeoprichter van Facebook.

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië en ligt aan de Oostkust van het land. De stad telt ongeveer 900 duizend inwoners en is een van de populairste toeristische trekpleisters ter wereld.

8. Mumbai

In Mumbai wonen – net zoals in San Francisco – ook 48 miljardairs en daarmee staat de stad op de achtste plek in deze top 10 rijkste steden ter wereld.

Mukesh Ambani is de rijkste inwoner van Mumbai met een geschat vermogen van 85 miljard dollar. Hiermee is hij tevens de rijkste man van Azië. Ambani is een Indiase zakenman die zijn vermogen verdiende met zijn bedrijf Reliance Industries Ltd. Ambani is daarnaast de eigenaar van het duurste huis ter wereld.

Mumbai is de grootste stad van India en tevens de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra. In de stad wonen ongeveer 20 miljoen mensen en daarmee is Mumbai een van de grootste steden ter wereld.

Bekijk ook:
Video: dit is het duurste huis ter wereld

7. London

Op de zevende plek in de top 10 rijkste steden ter wereld staat Londen. In de hoofdstad van Engeland wonen maar liefst 63 miljardairs.

De rijkste inwoner van Londen is Len Blavatnik met een geschat vermogen van 32 miljard dollar. Blavatnik is hiermee tevens de rijkste man van het Verenigd Koninkrijk.

6. Shanghai

Shanghai staat op de zesde plek in deze top 10. In de stad wonen 64 miljardairs waarmee Shanghai net boven Londen staat.

Colin Huang is de rijkste inwoner van Shanghai met een geschat vermogen van 55 miljard dollar. Huang is de eigenaar van de webwinkel Pinduoduo.

Shanghai is een Chinese stad die in het oosten van het land aan de kust ligt. Shanghai telt maar liefst 23 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van China.

5. Shenzen

Op de vijfde plek in de top 10 rijkste steden ter wereld staat wederom een Chinese stad. Deze plek wordt in beslag genomen door Shenzhen, waar maar liefst 68 miljardairs schijnen te wonen.

Ma Huateng is de rijkste inwoner van Shenzen met een geschat vermogen van 66 miljard dollar. Huateng – ook wel bekend als Pony Ma – is de oprichter en eigenaar van het internetbedrijf Tencent.

Shenzen is een stad uit China die in het zuiden van het land ligt. Shenzhen wordt ook wel het Silicon Valley van China genoemd en dat is mede de rede waardoor alle miljardairs van Shenzhen self-made zijn.

4. Moskou

De op drie na rijkste stad staat in Rusland en dat is Moskou. Moskou pakt de vierde plek in deze top 10 doordat het de thuisplaats is van 79 miljardairs.

Alexei Mordashov is de rijkste inwoner van Moskou. Hij is grootaandeelhouder van het energiebedrijf Severstal. Mordashov is tevens de rijkste Rus.

Moskou is de hoofdstad van Rusland en ligt in zijn geheel in Europa. De stad telt ruim 12 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land.

Bekijk ook:
Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

3. Hongkong

Op de derde plek staat wéér een Chinese stad – en spoiler alert: het is ook niet de laatste stad uit China in deze top 10. Met 80 miljardairs in huis gaat Hongkong met deze plek aan de haal.

De rijkste inwoner van Hongkong is Li Ka-shing met een geschat vermogen van 34 miljard dollar.

Hong Kong is een speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China, die positie kreeg het nadat het Verenigd Koninkrijk Hongkong overdroeg aan China. In de stad wonen iets meer dan 7 miljoen mensen.

2. New York

Lang was New York de aanvoerder van de top 10 rijkste steden ter wereld, maar sinds kort moet de stad genoegen nemen met een lagere notering. De Amerikaanse stat telt op dit moment 99 miljardairs en staat daarmee voor het eerst in lange tijd op de tweede plek in deze top 10. Al scheelt het niet veel met de huidige nummer 1, dus wie weet dat New York over een tijdje weer de koppositie herovert.

De rijkste inwoner van New York is Michael Bloomberg met een geschat vermogen van 59 miljard dollar. Hij is de oprichter van Bloomberg L.P. en was tevens de burgemeester van de stad tussen 2002 en 2013.

New York is een stad in Amerika en telt ruim 8 miljoen inwoners. New York is daarmee tevens de grootste stad van het land.

1. Beijing

Sinds kort telt Bejing de meeste miljardairs en de stad mag zich daarom nu de rijkste stad ter wereld noemen. Die titel heeft Bejing te danken aan de in totaal 100 miljardairs die in de stad wonen.

Zhang Yiming is met een geschat vermogen van 36 miljard dollar de rijkste inwoner van Beijing. Hij is de oprichter van ByteDance, de app die verantwoordelijk is voor TikTok.

Beijing – ook wel bekend als Peking – i s de hoofdstad van China en ligt in het noordoosten van het land. De stad telt ongeveer 20 miljoen inwoners en is hiermee tevens een van de grootste steden ter wereld.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.