Top 10 rijkste gemeenten van Nederland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

Wil je weten wat de rijkste gemeenten van Nederland zijn? Lees dan snel onze top 10 rijkste gemeenten van Nederland!

In 2019 had een gemiddeld huishouden in Nederland een vermogen van ongeveer 50.000 euro. Dat is natuurlijk helemaal in orde, maar het vermogen van huishoudens in de rijkste gemeenten van Nederland is gemiddeld veel hoger! Inwoners van die gemeenten hebben gemiddeld minimaal 4 keer hoger vermogen, maar in één gemeente is het gemiddelde vermogen zelfs bijna 8 keer groter! Dat is nogal een verschil in rijkdom.

Bekijk ook:
De 10 rijkste vrouwen ter wereld

Wat zijn de rijkste gemeentes van Nederland?

Nederland telt dus heel wat vermogende gemeenten, maar waar liggen de rijkste gemeenten van ons land dan precies? De meest vermogende gemeenten vind je vooral in de provincies Noord-Brabant en Noord-Holland. Acht van de tien rijkste gemeenten staan in een van deze twee provincies. De andere twee rijkste gemeenten van Nederland staan in de provincies Utrecht en Gelderland.

Fun fact: in 2019 was Rotterdam de relatief arme gemeente van ons land. Het gemiddelde vermogen van de Rotterdammers was toen 6,1 duizend euro. Laag vermogende huishoudens vind je sowieso vaak in grote steden, want daar wonen relatief veel jongeren, mensen met een uitkering en personen met een niet-westerse migratieachtergrond.

Top 10 rijkste gemeenten van Nederland 15

Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

Dit zijn de top 10 rijkste gemeenten van Nederland:

10. Sint Anthonis

De eerste gemeente uit deze top 10 rijkste gemeenten van Nederland is Sint Anthonis, een gemeente uit de provincie Noord-Brabant. De inwoners van Sint Anthonis hebben een gemiddeld vermogen van 227 duizend euro. Sint Anthonis staat daarmee op de tiende plek, maar is daarmee echter lang niet de enige gemeente uit Brabant in deze lijst.

Bekijk ook:
Dit zijn de rijkste landen ter wereld

9. Bergen

Bergen is de eerste Noord-Hollandse gemeente van deze top 10. In Bergen hebben de inwoners weinig reden tot klagen, want ze hebben een gemiddeld vermogen van ongeveer 228 duizend euro. Bergen pakt daarmee de negende plek in de top 10 rijkste gemeentes van Nederland.

8. Oirschot

Op de achtste plek in deze top 10 staat de gemeente Oirschot. In Oirschot hebben de inwoners een gemiddeld vermogen van 229,8 duizend euro. Net niet genoeg voor de zevende plek, want de inwoners van de gemeente op plek 7 zijn nét iets vermogender.

Bekijk ook:
Dit zijn de rijkste mensen ter wereld

7. Bunnik

Slechts één gemeente uit de provincie Utrecht staat in deze top 10 rijkste gemeentes van Nederland, en dat is Bunnik. De inwoners van Bunnik hebben een gemiddeld vermogen van 230,5 duizend euro en daarmee staat de gemeente op de zevende plaats.

6. Hilvarenbeek

In Hilvarenbeek hebben de mensen hun zaken ook goed op orde. Met een gemiddeld vermogen van ruim 231 duizend euro staat Hilvarenbeek op de zesde plek in deze top 10 rijkste gemeentes van Nederland. Hilvarenbeek is daarmee ook de op één na rijkste gemeente van de provincie Noord-Brabant.

Bekijk ook:
Dit zijn de rijkste Nederlanders

5. Alphen-Chaam

Op de vijfde plek in de top 10 rijkste gemeentes van Nederland staat Alphen-Chaam. Deze gemeente ligt helemaal in het zuiden van ons land, in de provincie Noord-Brabant. De inwoners van Alphen-Chaam hebben een gemiddeld vermogen van ruim 249 duizend euro. Alphen-Chaam moet daarmee vier rijkere gemeentes voor zich dulden, maar is daarmee wel de rijkste gemeente van de provincie Noord-Brabant.

4. Heemstede

In Heemstede vind je ook veel rijke mensen, want de de gemeente staat op de vierde plek in deze top 10. Gemiddeld hebben de inwoners van deze Noord-Hollandse gemeente een vermogen van 283 duizend euro. Dat hebben ze dus prima voor elkaar, al is het gras nog groener bij hun buren. De buren van Heemstede staan namelijk op de eerste plek.

Bekijk ook:
Visualisatie: Hoe rijk is de rijkste man ter wereld?

3. Rozendaal

Op de derde plek in deze top 10 rijkste gemeentes staat Rozendaal. Inwoners van Rozendaal hebben een goedgevulde portemonnee, want een gemiddelde inwoner heeft een vermogen van 299 duizend euro. Rozendaal is daarmee weliswaar niet de rijkste gemeente van Nederland, maar wel veruit de rijkste gemeente van de provincie Gelderland.

2. Laren

De op één na rijkste gemeente van Nederland is Laren. De inwoners van Laren hebben een gemiddeld vermogen van ruim 375 duizend euro en daarmee is Laren net niet de rijkste gemeente van Nederland. Laren staat daarom op de tweede plek in deze top 10 rijkste gemeentes van Nederland. Net niet op nummer één dus, en dat is een beetje jammer, maar met zo'n gevulde portemonnee hoor je waarschijnlijk weinig mensen uit Laren klagen.

Bekijk ook:
Top 5 rijkste mensen ter wereld

1. Bloemendaal

Bloemendaal was in 2019 de rijkste gemeente van Nederland. De inwoners van Bloemendaal hebben een gemiddeld vermogen van 381 duizend euro, en daarmee pakt de Noord-Hollandse gemeente met gemakt de eerste plek in deze top 10 rijkste gemeentes van Nederland. Met een gemiddeld vermogen van maar liefst 381 duizend euro zijn de inwoners bijna 8 keer rijker dan de gemiddelde Nederlander. Pfoe, verschil moet er wezen?

Deze top 10 rijkste gemeentes van Nederland is samengesteld op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.