in

LOLLOL CoolCool OMGOMG sadsad NiceNice AngryAngry

Dit zijn de rijkste landen ter wereld

Rijk, rijker, rijkst: dit zijn de rijkste landen ter wereld!

Rijkste Landen

Rijk, rijker, rijkst! We zouden natuurlijk het liefste allemaal zelf super rijk zijn en Nederland boven in het lijstje zien staan. Helaas we staan slechts op nummer 10! Als je echter kijkt naar hoe klein we eigenlijk zijn en met hoe veel of beter weinig mensen we in Nederland wonen is dit natuurlijk een prima resultaat.

Voor het eerste deel van de lijst hebben we gekeken naar de goud reserves. Dit geeft misschien wel het beste aan hoe rijk een land is. Vallen alle banken om, stort de economie volledig in……dan is er altijd nog goud! En Nederland heeft veel goud, heel veel goud!

Voor het tweede deel van de lijst hebben we gekeken naar het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking. Dit geeft ongeveer aan hoeveel een burger te besteden heeft. Op die manier krijg je de rijkste landen bekeken uit het oogpunt van de bevolking.

Voor het derde deel van de lijst kijken we naar het bruto binnenlands product tegen koopkrachtpariteit. Dit geeft ongeveer aan hoeveel een land zelf te besteden heeft. Zo krijg je dus de rijkste landen vanuit het oogpunt van de staat.

Het goud

Goud staven
Hoeveel goud hebben we in de kluis? Goud is een universele maatstaf van waarde. Vroeger stond het in verhouding met de valuta. Elk bankbiljet of muntje daar stond goud tegenover. Op een gegeven moment is daar van afgeweken en dit is mede de reden van veel economische ellende.
Geld is minder waard geworden, het is immers slechts een papiertje.

Klopt iedereen aan bij de bank om zijn geld te wisselen voor goud dan hebben we een bijzonder groot probleem. Er is namelijk meer geld dan dat er goud is! Om de ellende hiervan een beetje onder controle te houden, en geld toch waardevol te houden hebben veel landen een goud reserve. Goudstaven dus ergens in de kluis. Hier doen wij het goed, we staan op de tiende plaats!

Het goud per land:

1 – Verenigde Staten van Amerika
8134 ton

2 – Duitsland
3367 ton

3 – Italië
2452 ton

4 – Frankrijk
2436 ton

5 – Rusland
2219 ton

6 – China
1937 ton

7 – Zwitserland
1040 ton

8 – Japan
765 ton

9 – India
618 ton

10 – Nederland
613 ton *

* Kijken we naar het aantal inwoners en het goud, dan staan we in verhouding op de eerste plaats! (Wil je weten waar deze cijfers vandaan komen? Kijk dan hier!)

Bruto Binnenlands Product per hoofd van de bevolking

Super rijk
Het geld van de burger. Dit laat zien hoe goed de mensen het in een land hebben, althans in de portemonnee. Wil je rijk worden, ga dan in een van deze landen wonen. Je salaris zal omhoog schieten, waarschijnlijk je kosten ook maar over het algemeen zul je er redelijk op vooruit gaan. Inpakken die koffers!

1 – Luxemburg
€ 94.710

2 – Noorwegen
€ 65.973

3 – Zwitserland
€ 70.837

4 – Ierland
€ 62.123

5 – IJsland
€ 65.051

6 – Qatar
€ 53.696

7 – Verenigde Staten
€ 52.898

8 – Denemarken
€ 50.746

9 – Singapore
€ 50.866

10 – Australië
€ 49.275

(Wil je weten waar deze cijfers vandaan komen? Kijk dan hier!)

Het bruto binnenlands product tegen koopkrachtpariteit

Amerika en China
Rijke landen hebben veel te besteden. De staat heeft geld en de economie is groot. We kijken niet naar de schulden van landen, dit omdat we dan een vrij ingewikkeld plaatje krijgen. We richten ons dus op wat de staat, een land, de economie aan geld heeft.

Dit laat ook een klein beetje zien waar je prima een bedrijf kunt runnen, een groot deel van het geld komt natuurlijk van de bedrijven. Wil je rijk worden en verhuis je liever niet naar een van de landen in de lijst hierboven? Maak je geen zorgen de volgende 10 landen zitten vol met mogelijkheden om zelf super rijk te worden.

1 – China
€ 24,16 biljoen

2 – Verenigde Staten
€ 18,97 biljoen

3 – India
€ 9,30 biljoen

4 – Japan
€ 5,09 biljoen

5 – Duitsland
€ 3,93 biljoen

6 – Brazilië
€ 2,98 biljoen

7 – Verenigd Koninkrijk
€ 2,69 biljoen

8 – Frankrijk
€ 2,62 biljoen

9 – Italië
€ 2,12 biljoen

10 – Canada
€ 1,63 biljoen
(Wil je weten waar deze cijfers vandaan komen? Kijk dan hier!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.