Overstromingen in Namen België 8
Overstromingen in Namen België
Saved Read later
Deel dit bericht

Overstromingen in Namen België

Zware regenval heeft ervoor gezorgd dat België opnieuw te maken heeft gekregen met overstromingen. In Dinant, gelegen in de provincie Namen, werden auto’s door het water meegesleurd. Diverse woningen liepen waterschade op. 

De materiële schade is groot. Gelukkig zijn er geen berichten over slachtoffers. Er moesten wel een aantal mensen hun woningen verlaten. De overstroming was kort maar hevig. Brandweerlieden die de ravage zijn begonnen op te ruimen, moeten voorzichtig te werk gaan. Het risico bestaat dat door het opruimen van het puin er aardverschuivingen kunnen ontstaan.

Brandweer overstelpt met meldingen

Net als vorige week heeft zware regenval ervoor gezorgd dat de brandweer overstelpt wordt met oproepen om te komen helpen. Zij richten zich eerst op het redden van mensen en zorgen voor stabiliteit van de woningen. De kracht van de overstroming was zo groot dat auto’s werden meegesleurd. Ook de bestrating werd weggespoeld. Grote keien en platen asfaltbeton dreven door de straat. Ook hebben de overstromingen gezorgd voor gaslekken en branden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Uit voorzorg woning verlaten 

Veel mensen verlieten hun huizen uit voorzorg. De gouverneur belegde een spoedvergadering om de maatregelen van nieuwe overstromingen voor te bereiden. Er werd met een drone met luidspreker gevlogen om de mensen te waarschuwen tenminste naar de eerste etage te vertrekken of anders het huis te verlaten. Bij de overstromingen van vorige week kwamen zesendertig mensen om het leven, er worden nog zeven mensen vermist.

Brabant kreeg zware regenbuien te verwerken

Ook in ons land in het westen van de provincie Brabant kreeg men te maken met regenbuien. Er zijn meldingen binnengekomen over ondergelopen straten en kelders. In de gemeente Steenbergen viel erg veel water. Ook in Zeeland is op diverse plekken veel water gevallen. Er zijn nog geen meldingen binnengekomen van zeer hoog water.

Weersvoorspellingen aankomende week

Men is nog niet af van de zware regenval. Met name de aanstaande dagen kan er flink wat regen vallen. Nu de grond verzadigd is met water, kan dit moeilijkheden opleveren. Het water kan geen kant op en dus is er kans dat er weer overstromingen zullen komen. Hopelijk zullen deze meevallen en ons geen verschrikkelijk beelden meer opleveren zoals wij de afgelopen twee weken hebben moeten zien.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

949

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.