Visualisatie: Hoe rijk is de rijkste man ter wereld? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Visualisatie: Hoe rijk is de rijkste man ter wereld?

Jeff Bezos, de eigenaar van het bedrijf Amazon, is de allerrijkste man van het moment. En hij is belachelijk rijk. Zo rijk dat het bijna onmogelijk is om voor te stellen hoeveel geld hij heeft. In deze video is er toch een poging gedaan om je daarbij te helpen, en daar worden wat ludieke vergelijkingen voor gebruikt!

Toen deze video in juni van dit jaar gemaakt werd, had Jeff Bezos een vermogen van ongeveer 143 miljard dollar. Zijn vermogen is ondertussen weer met miljarden gegroeid, dus houd er rekening mee dat hij nog veel rijker is dan de voorbeelden doen vermoeden.

In de video maken ze onder meer de volgende vergelijkingen; wil je net zo rijk worden als Jeff Bezos, probeer je dan eens voor te stellen dat:

  • Je 1 miljoen dollar wint met de loterij, daarna moet je datzelfde bedrag nog eens 143.000 keer winnen om net zo rijk te worden als Jeff.
  • Je 10 miljoen per jaar verdient, omdat je bijvoorbeeld een celebrity/sporter bent. Dan hoef je maar 14.300 jaren te werken om Jeff's vermogen te evenaren.
Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Bizar als je daar eens goed over na gaat denken.

Wat zou Jeff Bezos kunnen “bereiken” als hij al zijn geld van de bank haalt en in 1 dollarbiljetten omwisselt? Nou, als hij die allemaal opstapelt haalt hij met gemak de maan en terug, en dan 29 keer! En wat als hij het in muntjes omwisselt? Nou laten we het erop houden dat het geldpakhuis van Dagobert Duck er niks bij is.

Kijk de hele video als je alle vergelijkingen wilt zien!

Bekijk ook:

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.