Hoeveel miljardairs zijn er in de wereld? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoeveel miljardairs zijn er in de wereld?

Hoeveel miljardairs zijn er in de wereld? In dit artikel geven we een antwoord op deze vraag!

Het afgelopen jaar was voor veel mensen nou niet bepaald een pretje te noemen, maar niet iedereen heeft onder de coronapandemie geleden. De rijke 1 procent van de samenleving heeft de afgelopen tijd namelijk behoorlijk goed geboerd. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes zijn er nu 2.755 miljardairs in de wereld. Dat zijn er maar liefst 660 meer dan vorig jaar. Dat betekent dat er elke 17 uur een nieuwe miljardair bij is gekomen. Bizar he? Bovendien zag ongeveer 86% van hen het vermogen stijgen. Geen slecht jaar voor de miljardairs dus.

Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Jeff Bezos is voor het vierde jaar op rij weer de rijkste mens ter wereld. De bedenker van Amazon heeft ongeveer 177 miljard dollar op zijn naam staan. Bezos zag zijn vermogen daarmee weer stijgen, want in 2020 was zijn vermogen nog met 18 miljard gedaald.

Elon Musk is de op één na rijkste mens ter wereld. De excentrieke uitvinder zag zijn vermogen flink stijgen nadat Tesla het erg goed deed op de beurs. Musk zou maar liefst 151 miljard dollar waard zijn. Dat is nogal een verschil met 2020, toen werd zijn vermogen nog op ongeveer 24 miljard dollar geschat.

Bernard Arnault is de op twee na rijkste mens ter wereld, met maar liefst 150 miljard dollar aan vermogen. Arnault is hiermee wel de rijkste mens van Europa.

De top 10 rijkste mensen ter wereld in 2021:

  1. Jeff Bezos – 177 miljard dollar
  2. Elon Musk – 151 miljard dollar
  3. Bernard Arnault – 150 miljard dollar
  4. Bill Gates – 124 miljard dollar
  5. Mark Zuckerberg – 97 miljard dollar
  6. Warren Buffett – 96 miljard dollar
  7. Larry Ellison – 93 miljard dollar
  8. Larry Page – 91.5 miljard dollar
  9. Sergey Brin – 89 miljard dollar
  10. Mukesh Ambani – 84.5 miljard dollar

Francoise Bettencourt Meyers, de kleindochter van de oprichter van L'Oreal is de rijkste vrouw ter wereld. Bettencourt Meyers heeft een vermogen 73.6 miljard dollar en is daarmee tevens de op elf na rijkste mens ter wereld.

Bekijk ook:
Visualisatie: Hoe rijk is de rijkste man ter wereld?

Hoeveel geld hebben de rijkste mensen samen?

De 2.755 miljardairs hebben behoorlijk wat geld op hun bankrekening staan. Samen hebben ze namelijk een vermogen van maar liefst 13.1 biljoen dollar. Dat is een bedrag 12 nullen. De miljardairs flink rijker dan vorig jaar, want in 2020 hadden ze samen nog een vermogen van 8 biljoen dollar. Dat scheelt maar liefst 5 biljoen.

Waar wonen de meeste miljardairs?

De meeste miljardairs wonen in de Verenigde Staten. Amerika telt namelijk maar liefst 724 miljardairs, waaronder Jeff Bezos; de rijkste man ter wereld, en Elon Musk; de op één na rijkste man ter wereld. Amerika wordt gevolgd door China, daar wonen namelijk maar 698 miljardairs.

Bekijk ook:
Loterijpoll: Welke prijs win je liever?

Hoeveel miljardairs zijn Nederlands?

Er zijn ook aardig wat Nederlandse miljardairs. In totaal zijn er maar liefst 11 miljardairs van Nederlandse afkomst. Charlene de Carvalho-Heineken is de rijkste Nederlander, met een vermogen van 16.7 miljard dollar. Al hoort ze volgens Forbes bij het Verenigd Koninkrijk. Ze staat daarmee tevens op de 116e plaats in de ranking van rijkste mensen ter wereld.

Frits Goldschmeding is de op één na rijkste Nederlander met een vermogen van ongeveer 6 miljard dollar. Ook John de Mol komt in de top 10 rijkste Nederlanders voor. De mediaman heeft namelijk een vermogen van ongeveer 2 miljard dollar. Daaronder volgt Joop van de Ende weer, met een vermogen van ongeveer 1.3 miljard dollar.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.