Klussen in huis? Hier wat ideeën! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Klussen in huis? Hier wat ideeën!

Door de coronacrisis besteden we steeds meer van onze tijd in eigen huis. En met een stijgend aantal besmettingen ziet het er voorlopig niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Veel mensen hebben die extra tijd in huis aangegrepen om wat klusjes in huis uit te voeren. En dit is eigenlijk ook wel het het moment om iets aan je huis te veranderen. Er zijn waarschijnlijk genoeg klusjes die je in huis kan doen. Mocht je inspiratie zoeken, dan hebben we hier wat ideeën:

Klussen in huis: de vloer

Wil je echt je huis in één keer radicaal transformeren, dan kan je altijd kiezen voor een nieuwe vloer. Het plaatsen van een nieuwe vloer is niet het makkelijkste klusje in huis, maar kan wel voor enorme resultaten zorgen.

Op Trending.nl schreven we al eerder over de laatste trends op het gebied van vloeren. Zo zijn betonvloeren en gietvloeren erg trending op dit moment. Een andere optie is een PVC-vloer, zo'n vloer brengt ook meerdere voordelen met zich mee. Of wat dacht je van een vloer van marmoleum, dat is ook een redelijk originele optie.

Klussen in huis? Hier wat ideeën! 16

Een nieuwe vloer zal voor de meeste klussers onder ons waarschijnlijk een té ingrijpende klus zijn voor dit moment. Maar je kan je vloer ook al opleuken met een kleed of tapijt. Een vloerkleed kan de sfeer in je ruimte veranderen, daarnaast levert het ook meerdere voordelen op. Helemaal geen gek idee dus!

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Klussen in huis: de trap

Je trap opknappen en een nieuwe look geven is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dat betekent niet dat het een slecht idee hoeft te zijn! Ook een trap heeft last van slijtage en kan na een tijdje een opknapbeurt gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door de trap (opnieuw) te laten bekleden. Dat levert meerdere voordelen op, maar het ziet er vaak ook heel mooi uit. Je trap kan dan – met wat aandacht en liefde – zomaar de eyecatcher van je ruimte worden.

Klussen in huis: isolatie

Iets wat waarschijnlijk wat minder “sexy” is om te doen aan je huis is de isolatie, maar het kan wel een slimme investering zijn. Als je ervoor zorgt dat de isolatie van je huis goed is geregeld, zie je er waarschijnlijk weinig van, maar dat voel je wel. Ook in je portemonnee!

Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis beter vast wordt gehouden, waardoor je zelf minder hoeft te stoken. Dat zorgt voor een kleinere energierekening, en het is ook nog een zeer milieuvriendelijk! Daarnaast zorgt een goede isolatie er ook voor dat je huis koeler blijft tijdens warmere temperaturen. En dat komt ook steeds vaker voor in Nederland. Geen slecht idee dus!

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Klussen in huis: verven

Met een nieuwe vloer, het opnieuw bekleden van je trap, of het isoleren van je huis, hebben we een aantal flinke klusideeën gegeven. Maar je kan natuurlijk ook voor een simpel klusje gaan, zoals verven. Met een likje verf kan je een heleboel bereiken. Zo kan je de muren in je huis van een nieuwe kleur voorzien, dat zorgt al gauw voor een compleet nieuwe look. Maar niet alleen je muren kan je pimpen met een likje verf. Ook meubilair is vaak makkelijk te verven, en daarmee kan je een oud meubelstuk zo maar een “nieuw” leven geven.

Klussen in huis? Hier wat ideeën! 17

Klussen in huis: het groene interieur

Tegenwoordig is het ook erg populair om een groener interieur te nemen. En dan hebben we het niet per se over de kleur groen, maar over planten. Planten in huis geven vaak een mooie en rustgevende sfeer. Planten hebben daarnaast vaak meerdere voordelen. Zo zijn er veel planten die een lucht zuiverende werking hebben. En er zijn ook wetenschappers die claimen dat planten een positieve werking hebben op je mentale gezondheid. In deze roerige tijden is het dus helemaal geen slecht idee om een plantje erbij te nemen!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

749

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.