Kamerplanten zorgen voor leven in je interieur 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kamerplanten zorgen voor leven in je interieur

Met kamerplanten haal je de natuur in huis. Dat zorgt niet alleen voor een levendig interieur maar kamerplanten zorgen ook nog eens voor minder stress, schonere lucht en een omgeving waarin je je goed voelt. Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een groene of bloeiende kamerplant, een hangplant, orchidee, bonsaiboompje, cactusachtige of vetplant. Bijna allemaal hebben ze de goede eigenschap om de lucht in een ruimte te zuiveren en van verse zuurstof te voorzien.

Kamerplanten met karakter

Iedere plant is anders. Toch hoef je voor het verzorgen van kamerplanten geen groene vingers te hebben. Het enige wat je nodig hebt is aandacht en een beetje geduld om te ontdekken wat een plant nodig heeft. Je kamerplant laat het vanzelf weten als hij zich niet lekker voelt. Hangen zijn bladeren er slap en verschrompeld bij? Waarschijnlijk heeft je plant gewoon dorst. Verkleuren bladeren geel of verliest je plant zowel nieuw als oud blad? Dan kan het zijn, dat hij te natte voeten heeft…

Tips voor een optimale verzorging

Behalve water spelen ook de hoeveelheid licht, warmte en voeding een grote rol in de juiste verzorging van kamerplanten. Om jouw groene huisgenoot te vriend te houden is het zaak om hierin de juiste balans te vinden. Zoek dus op in welke omstandigheden jouw plant het beste gedijt, experimenteer met de juiste standplaats en gietbeurten en houd in de gaten hoe je plant reageert. Dankzij deze tips verzorg je jouw kamerplant optimaal:

 • Kies de juiste plek voor je kamerplant.
  Heeft je plant veel licht nodig? Zet hem dan in de buurt van een raam, maar pas wel op direct zonlicht – daar kan je plant niet tegen. Liever een schaduwrijk plekje? Kies dan voor een plek in het midden van de kamer.
 • Wees consistent in de verzorging van je plant.
  Met veel verplaatsen of grote temperatuurverschillen doe je je kamerplant geen plezier. Ook bij het gieten en eventuele bemesten is het een goed idee om de hoeveelheid water, voeding en de gietfrequentie zoveel mogelijk gelijk te houden.
 • Verpot je kamerplant ongeveer één keer per jaar.
  De beste tijd om dit te doen is in de lente. Of het nodig is om te verpotten kun je zien aan de wortels van je plant. Groeien ze onderaan de pot naar buiten? Dan is je kamerplant toe aan een ruimer thuis.
 • Gebruik de juiste potgrond.
  Kies voor een verpakte potgrondmix die geschikt is voor jouw plant. Neem in ieder geval geen normale aarde uit de tuin!
 • Houd je plant in vorm.
  Word je plant te groot, of heeft hij lange uitschieters? Dat kun je hem rustig een beetje terugsnoeien. Ook dode en gekleurde bladeren kun je verwijderen.
 • Geef je plant regelmatig, maar niet te vaak water.
  Veel kamerplanten sterven niet vanwege een watertekort, maar juist vanwege een slokje teveel… Een goede methode om te checken of je plant water nodig heeft, is door te voelen aan de potgrond. Zolang deze nog vochtig is, is het beter nog even te wachten met een gietbeurt.
Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.