alcoholpercentage
Saved Read later
Deel dit bericht

De top 10 sterke dranken met het hoogste alcoholpercentage

Lekker bier drinken met je maten in een sportcafé of opblaasbare kroeg in de achtertuin is gezellig. Als je echter van plan bent om zo snel mogelijk straalbezopen te worden, dan raden we je wat sterkers aan. Een bacootje of Jägermeister zou kunnen, maar de echte terminators gaan voor een fles drank met een next-level alcoholpercentage.

Drank met het hoogste alcoholpercentage

We hebben hieronder de top 10 sterkste dranken met het hoogste alcoholpercentage samengesteld. Als je daar een paar glazen van in je keelgat deponeert dan wordt je gegarandeerd met een kater wakker. Dan mag je blij zijn dat je jouw slaapkamer hebt gehaald, en niet ergens in een ongure steeg knock-out bent gegaan. We starten met de fles dat het laagste alcoholpercentage heeft.

10. Bruichladdich X4 Quadrupled – 63,5%

Deze Schotse whisky wordt vier keer gedistilleerd en wordt gemaakt van mout. Het oude recept is al jaren in handen van dezelfde familie. Met een alcoholpercentage van 63,5% spreek jij na vier glazen Russisch, met een Schots accent en een Spaanse tongval.

9. Elixir végétal de la Grande-Chartreuse – 69%

Deze drank klinkt als een Franse prinses uit de renaissance-periode die bij volle maan hopeloos wacht op haar geliefde. In werkelijkheid is het de man met de hamer die om het hoekje staat te wachten tot jij een paar glazen achterover hebt geslagen. Er zitten maar liefst 130 verschillende kruiden in deze drank verwerkt.

8. Absint – 70%

Dit gifgroene goedje was in de 19de eeuw een van de populairste dranken van Europa. Het is een drank op basis van anijs en bevat het kruid Alsem, wat een hallucinerend effect kan geven. Met een alcoholpercentage van 70% begrijpen wij wel waarom mensen na een paar glazen roze olifantjes op paarse sokken zien dansen.

absint

7. Bacardi 151 – 75,5%

Iedereen tikt zonder problemen een baco achterover, maar deze fles Bacardi is het zwaardere geschut in de drankenkast. In veel landen is deze fles niet eens te koop, maar op het internet vast wel te vinden. Er wordt aangeraden om dit niet puur te drinken, wij geloven het meteen.

6. Inner Circle Rum – 75,9%

Als je in de ochtend rum drinkt, dan ben je geen alcoholist, maar een piraat. Deze rum uit Australië is zo sterk dat je op elke oppervlakte last krijgt van zeebenen. Elke date ziet er prachtig uit tijdens het nuttigen van zo'n fles, sterker nog, na een paar glazen heb je het idee dat er een tweeling tegenover je zit.

5. Vodka Voditxka Cannabis – 80%

Zoals de naam doet vermoeden zit er cannabis in deze extreem sterke drank verwerkt. Na een paar glazen van deze vodka ben je zo bezopen dat je de volgende ochtend getrouwd bent met een koe, in het weiland van een land waar je nog nooit bent geweest. Geheugenverlies gegarandeerd.

4. Stroh Original – 80%

De vierde plek hebben we gereserveerd voor Stroh Original 80%. Als je een paar slokken van deze sterke drank neemt dan ontdooi je zelfs nog als je naakt op de Zuidpool zit te picknicken. Er is ook een 38 en 60 variant, maar dit is het grote en sterkere broertje van het drietal.

3. Poitin 1661 – 90%

Ja, je leest het goed; een alcoholpercentage van 90%. Deze Ierse sterke drank is jarenlang verboden geweest omdat er veel mensen aan zijn gestorven. Het is namelijk makkelijk om zelf te maken, de ingrediënten zijn niets meer dan aardappelen en mout.

2. Everclear – 95%

Deze drank is zo sterk en gevaarlijk, dat je jezelf afvraagt waarom het is gemaakt. Het is in combinatie met frisdrank redelijk goed te drinken, maar alcoholvergiftiging ligt op de loer. De drank wordt gebruikt voor shotjes, maar wij denken dat je met een hele fles de complete kroeg onder zeil krijgt.

1. Cocoroco – 96%

Deze fles drank komt het dichtste bij een fles pure alcohol, het verschilt maar 4%. Het is een Boliviaanse drank die genipt moet worden, want een echte slok is niet te doen. Je kunt deze fles ook gebruiken als desinfectiemiddel en molotovcocktail.

Bekijk ook:
De ergste katers krijg je van dit type alcohol

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.