Top 10 sterkste drank ter wereld
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 sterkste drank ter wereld

Hou jij wel van een borrel met een echte bite? Dan ga je uiteraard op zoek naar een product waar zoveel mogelijk alcohol in zit. Wat is de sterkste drank ter wereld? In het onderstaande lijstje vind je de sterkste alcoholische dranken ter wereld. Dat zijn drankjes waar je u tegen zegt als het om alcohol draait.

10. Barcardi 151 rum

Denk je nu meteen aan een baco. Eigenlijk is deze rum uiteraard bedoeld om puur gedronken te worden. De Barcardi 151 zal je niet snel in je colaatje aantreffen. Het is een speciaal brouwsel van Bacardi en bedoeld voor de liefhebber. Het alcoholpercentage ligt rond de 75% en daarmee is het een van de sterkste dranken ter wereld.

Bacardi 151

9. Devil’s Spring

Een wodka waar je u tegen zegt omdat er 80% alcohol in zit. Het wordt vooral gebruikt om cocktails wat meer pit te geven. In hoeverre er ook mensen zijn die het puur naar binnen gieten, is onbekend. Daar moet je beslist een sterke slokdarm voor hebben en een maag die wel tegen een stootje kan. Het drankje zal je niet in de supermarkt of standaard slijterij tegen komen.

8. Stroh original

Dit is de sterkste rum ter wereld en wordt gemaakt in Oostenrijk. De basis ervan is rietsuiker en een aantal geheime kruiden. De original wordt sinds 1832 genaakt en is ook vandaag de dag nog overal in Europa te koop. Het is daarbij niet duidelijk of het voornamelijk als curiositeit voor de drankkast wordt aangeschaft of voor feitelijk gebruik. Puur is het ook een straffe borrel. Deze rum bevat namelijk ongeveer 80% alcohol.

7. Vodka Voditxka Cannabis

Inderdaad zitten er naast alcohol ook cannabiszaden in deze straffe wodka. Volgens de makers heeft de drank dan ook een geestverruimend effect,. In hoeverre je dat nog merkt vanwege de 80% alcohol die deze wodka bevat, is uiteraard maar de vraag. De makers van deze drank hebben het overigens wel slim aangepakt. Je zou immers verwachten dat een dergelijk product verboden zou worden in landen van de EU. Het bijzondere is echter dat de wodka voldoet aan de eisen die er gesteld worden in de unie.

Vodka

6. Absinthe

Misschien heb je wel eens gelezen over dit bijzondere drankje. Het komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Er was echter een tijd dat het een rage was onder kunstenaars om het drankje te bestellen op een terrasje in Parijs. Dat werd dan geleverd met een suikerklontje waarin de drank werd opgenomen. Het bleek bepaald geen goede invloed te hebben op de gezondheid bij regelmatig gebruik. Absinthe wordt onder andere gemaakt met anijs, zoete venkel en absintalsem. Het heeft een kenmerkende groene kleur en smaakt -naar verluidt- naar anijs. De drank bevat slechts 75% alcohol, maar krijgt vanwege de werking hier een 6e plaats. Absinthe zit vandaag de dag soms in een sterke cocktail.

5. Bruichladdich X4 Quadrupled

Zelfs van de naam zou je al licht aangeschoten raken. Deze whisky is de sterkste ter wereld en dat heeft te maken met het feit dat deze maar liefst 4 keer wordt gedistilleerd. Dat gebeurt volgens een geheime procedure in Schotland. Er mag alleen Schots mout voor worden gebruikt. De productie is zeer beperkt en de drank is niet legaal te koop in Europa. Het alcoholpercentage na al dat distilleren ligt rond de 92%.

4. Poitin

Dit is een Iers traditioneel drankje dat er helder en onschuldig uitziet. Het wordt gemaakt van aardappelen en gerst, wordt vermoed. Het proces om Poitin te maken is geheim. Ieren die emigreerden en het recept kenden, moesten beloven om het nooit elders te gaan produceren. Voor zover bekend is dat ook niet gebeurd. Maar ook in Ierland zelf is deze dranken vele eeuwen verboden geweest. Het drankje heeft dan ook een opmerkelijk percentage van 92,5%.

Sterkste drank ter wereld

3. Everclear

De naam klinkt zeer onschuldig maar toch is dit drankje in 1979 opgenomen in het Guinness Book als meest alcoholische drank ter wereld. Dat dit niet helemaal terecht was, blijkt wel uit de 3e plaats in deze ranglijst. Op een fles Everclear staat met trots het alcoholpercentage vermeld: 95%. Een fles zal je overigens niet gauw in handen krijgen want het drankje is bijna overal ter wereld illegaal. Het wordt genaakt van granen en heeft – naar zeggen – een neutrale smaak. Dan moet je waarschijnlijk wel een ervaren drinker zijn om dat te kunnen proeven.

2: Spirytus Rektyfikowany

De naam doet wellicht aan spiritus denken en er is geen verslag van iemand die deze tweede sterkste drank heeft geproefd. Het wordt gemaakt in een van de oudste Poolse stokerijen. De Spirytus Rektyfikowany wordt gemaakt van graan of soms van aardappelen. Dat kan echter niet zomaar met willekeurige producten. Aan het stoken van dit drankje gaan 3 selectie-rondes vooraf. Alleen de graankorrels met de meeste zetmeel kunnen worden gebruikt om deze pittige drank te produceren. Wat er na een geheim proces dan ontstaat is een drank met een alcoholpercentage van 95%. De stokerij zet zelf op de flessen dat het zelfs 96% is. Zonder proeven, geloven we ze en zetten Spirytus Rektyfikowany op de tweede plaats.

1. Cocoroco

Dit drankje zal je buiten Zuid-Amerika niet snel tegenkomen. Het wordt vooral gemaakt in Bolivia en de basis is rietsuiker. Het zijn vooral lokale producenten die dit product maken en ook de consumptie vindt met name op dat continent plaats. Door de wijze van produceren is niet altijd duidelijk hoe de kwaliteit van de sterkste sterke drank gegarandeerd kan worden. Vaak wordt de stroperige bruine drank in blikjes zonder opschrift verkocht. Volgens analyse bevat deze bijzondere drank soms 96% alcohol en is het daarmee de sterkste drank ter wereld. In Zuid-Amerika wordt het vooral gebruikt in koude periodes in de thee om het lichaam even op te warmen. Het kan ook koud met citroen worden genuttigd, puur wordt afgeraden. In een groot deel van Zuid-Amerika is de drank illegaal, omdat sterke drank daar maximaal 50% alcohol mag bedragen. Waarschijnlijk is dit wel de sterkste drank ooit!

Let op

Alcohol gebruiken doe je met mate als je je gezondheid niet wil schaden. De bovengenoemde drankjes worden dan ook afgeraden voor consumptie. Laat je dan ook niet verleiden door een challenge en ga voor alcoholhoudende dranken die het lichaam beter zal verdragen. De leeftijdsgrens voor alcohol is 18 jaar.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.