Snel op je streefgewicht uitkomen; zó doe je dat 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Snel op je streefgewicht uitkomen; zó doe je dat

Menig Nederlander heeft de wens om op zijn/haar streefgewicht uit te komen. Geldt dit ook voor jou? Dan is het allereerst goed om te beseffen dat je niet de enige bent. Veel Nederlanders delen deze wens met je.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou de beste manier is. Het antwoord hierop is duidelijk: er is geen beste manier om op je streefgewicht uit te komen. Wat dé manier is, is namelijk per persoon verschillend. Het is daarom voor jezelf zaak om op zoek te gaan naar de succesformule.

Stel realistische doelen

Het is sowieso verstandig om alléén realistische doelen op te stellen. Wil je bijvoorbeeld binnen een week tijd 5 kilo kwijtraken? Dan kun je je vast voorstellen dat dit op voorhand al onmogelijk is.

Probeer daarom je hoofddoel over een langere periode vast te stellen. Deel dit hoofddoel vervolgens in kleinere doelen op, zodat je gericht naar elk kleiner doel toe kunt werken. Heb je eenmaal een kleiner doel behaald? Dan mag je trots op jezelf zijn.

Probeer meerdere diëten uit

Om op je streefgewicht uit te komen, is het zaak om gericht met je voeding aan de slag te gaan. Mogelijk moet je juist koolhydraatarm eten of je pijlen richten op bijvoorbeeld intermittent fasting. Daarbij eet je een bepaalde periode per dag wél en een bepaalde periode per dag niet. Als je bijvoorbeeld van 20.00 tot 08.00 uur niet eet, moet je lichaam in deze tijdsspanne de reserves aanspreken. Op die manier komt het lichaam aan de benodigde energie én worden veel calorieën verbrandt.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Belangrijk is in ieder geval dat je meerdere dingen uit gaat proberen. De kans dat je in één keer het juiste dieet vindt, is vrij klein. Je kunt daarom beter meerdere diëten uitproberen, zodat je uiteindelijk het beste dieet vindt. Wat het beste dieet is, verschilt absoluut van persoon tot persoon.

Overigens kiezen veel mensen tegenwoordig voor een keto dieet. Bij dit dieet eet je koolhydraatarm; het is zelfs de bedoeling dat je helemaal géén koolhydraten binnenkrijgt. Hiermee komen veel mensen snel op hun streefgewicht uit.

Kom in beweging

Niet alleen voeding is belangrijk, maar ook beweging. Als je eenmaal gezond eet, is het daarom zaak om ook voldoende in beweging te komen. Kun je ook voor bewegen óf gezond eten kiezen? Nee. Als je echt op je streefgewicht uit wilt komen, moet je streng voor jezelf zijn. Je moet gezond eten én je moet in beweging komen.

Je hoeft echter niet elke dag een halve marathon hard te lopen. Het is vooral van belang dat je elke dag minimaal een half uurtje in beweging komt. In wat voor vorm je beweegt, maakt in de basis niet uit. Elke dag een halfuurtje wandelen is al prima te noemen. Een andere prima bewegingsvorm is fietsen; dit is ook nog eens weinig belastend voor je spieren en gewrichten.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Motiveer jezelf

Om op je streefgewicht uit te komen, heb je doorzettingsvermogen nodig. En voor doorzettingsvermogen heb je veel discipline nodig. Het is daarom zaak dat je jezelf voortdurend motiveert. Motiveert om het uiterste van jezelf te vragen om uiteindelijk op je streefgewicht uit te komen.

Bonustip: omring je met de juiste mensen. Dit zijn mensen die je steunen, die je motiveren en die klaar voor je staan. Heeft iemand veel negatieve opmerkingen over hetgeen dat je probeert te bereiken? Dan is dat wellicht niet het persoon waar je mee om moet gaan in de komende tijd. In de komende periode draait het namelijk maar om één ding: op je streefgewicht uitkomen.

Nog een bonustip: wees niet altijd te streng voor jezelf. Als je op sommige momenten iets minder streng voor jezelf bent, kan dit echt geen kwaad. Belangrijke is dat je op de lange termijn de juiste balans weet te vinden.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.