De 6 interessantste feitjes over bier

De 6 interessantste feitjes over bier

0 Shares

Als jij wel van een biertje houdt met je kennissenkring, dan staan hieronder een aantal interessante feitjes die jij te berde kan brengen om de sfeer nog te verhogen.

1. Wijn na bier geeft plezier of toch niet?

Uiteraard ken je ook het bekende ‘bier na wijn geeft venijn’. Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat beide uitspraken niet kloppen. Proefpersonen die overstapten van wijn op bier of omgekeerd in de loop van een avond, merkten geen verschillende effecten. Waarschijnlijk komen deze uitspraken uit de tijd dat wijn veel duurder was dan bier. Als je over moest gaan van wijn op bier ging het waarschijnlijk financieel niet goed met je.

2. Met bier op word je knapper

Het zal je vast wel eens zijn opgevallen dat je gezelschap in de loop van de avond na een aantal biertjes knapper wordt althans het soort waarop je valt. Maar wist je dat je er ook beter gaat uitzien na het drinken van een glas bier? Aan de hand van een uitgebreid onderzoek door middel van het tonen van foto’s is gebleken dat de verschillen aanmerkelijk zijn. Denk daar maar eens aan na je eerste glas.

Bekijk ook:
Geen vaccinatieplicht, maar vaccinatiedruk

3. Waarom maakt bier drinken hongerig?

Na een avondje stappen en een aantal biertjes heb je altijd zin in lekker vet eten. Een glas bier heeft vrijwel dezelfde calorieën als een boterham met kaas, dus waar komt die trek dan vandaan en waarom heb je dat niet met frisdrank? In ons lichaam vinden allerlei processen plaats op basis van stoffen die we hormonen noemen. Alcohol breekt het hormoon af dat je hongergevoel onderdrukt als je genoeg hebt gegeten. Dus laat de pizza en de bami-hapjes maar komen.

4. Bier uit een flesje is lekkerder dan uit blik

Als jij op een feestje bent en je krijgt meteen een blikje bier in je handen gedrukt, vind jij dat dan oké? Zijn flesjes bier niet veel lekkerder? De realiteit is dat bier in een blikje over het algemeen smakelijker is dan uit een flesje. De vijanden van lekker bier zijn warmte, licht en zuurstof. Die laatste twee hebben meer invloed op bier in een flesje. Geniet dus maar van je blikje bier.

Bekijk ook:
Top 10 ijssmaken

5. Kan je echt een bierbuik krijgen?

Het is iets dat vele mannen wordt verweten: op latere leeftijd krijgen ze een forse bierbuik. Op dat punt hebben we goed en slecht nieuws. De alcohol in bier is niet anders dan die in wijn bijvoorbeeld. Is het om die reden ook logisch om over een wijnbuik te praten als dat jouw favoriete drank is? De meeste buiken zijn echt het gevolg van een overmaat aan vet eten.

6. Dankzij bier hebben we de 80-jarige oorlog gewonnen

Er werd flink wat bier gedronken in die tijd. Omdat de opstandige Nederlanden hoge belastingen gingen heffen op bier, konden ze de militaire inspanningen steeds beter financieren. Zo hielp bier om de Spanjaarden te verslaan, die hun soldaten dat zelf ook te drinken gaven. Dus neem nog een biertje, proost.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trending
Opinie
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.