Deze 8 grote voordelen zitten aan het minderen met alcohol 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 8 grote voordelen zitten aan het minderen met alcohol

Als je regelmatig in de kroeg hangt dan weet je hoe een betonnen hoofd de volgende dag aanvoelt. Een kater is echter niet het enige probleem van een avond goed doorzakken, als je niet uitkijkt dan zit je veel vaker aan de alcohol dan je eigenlijk zou willen. Maar wat als je het alcoholgebruik drastisch zou verminderen? Wat voor voordelen ervaar je dan? Wij hebben de 8 grootste voordelen op een rijtje gezet.

1. Geen katers

Je hebt geen last meer van katers, dus je staat een stuk frisser op. Naast het feit dat je lichamelijk moet bijkomen van een nacht doorzakken, heb je ook geestelijk wat te verwerken. Je bent minder helder en neerslachtiger als je herstelt van een avond alcohol, dat probleem heb je dus niet als je de fles laat staan.

2. Je wordt bewuster

Als je een tijdje geen alcohol drinkt, dan zul je bewuster gaan nadenken over het gebruik ervan. Wat voor nut heeft het eigenlijk? Kan ik geen leuke avond hebben zonder een biertje? Je zult jezelf ook realiseren hoe erg alcohol verweven is in onze maatschappij. Je verzint altijd wel een reden om een fles wijn open te trekken. Je wordt een stuk bewuster.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

alcohol slaap

3. Je slaapt beter

Als je mindert met alcohol dan zal je slaapcyclus minder verstoord zijn, en zul je energieker en meer uitgerust wakker worden (zonder kater uiteraard). Je valt misschien wel sneller in slaap als je gezopen hebt, maar de slaapfases zijn verstoord. In slaap vallen gebeurt in een cyclus dat uit verschillende lagen bestaat, die bij het gebruik van alcohol niet op natuurlijke wijze verlopen.

4. Je wordt productiever

Als je stopt met het drinken van alcohol zul je merken dat je veel meer tijd over hebt, en een stuk productiever wordt. Je staat vroeger en frisser op, je bent scherper van geest, en dat heeft weer een positieve uitwerking op het dagelijkse leven. Of het nu je werk of je hobby is, je zal zien dat het je allemaal een stuk moeiteloze af gaat dan wanneer je lichaam moet herstellen van alcohol.

5. Je valt af

Er zitten verschrikkelijk veel calorieën in bier en wijn. Daarnaast eet je ook vaak een vette hap als je de kroeg uitrolt. Als je de fles een paar weken laat staan dan zul je zien dat je af gaat vallen, en daar hoef je niet eens een dieet voor te volgen. De inname van calorieën is een stuk minder, dus verlies je kilo's. Probeer het eens een maand.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

alcohol afvallen

6. Je huid gaat erop vooruit

Als je een tijdje geen alcohol drinkt dan zal je huid er een stuk beter uit gaan zien. Alcohol zorgt ervoor dat je bloedvaten wijder open gaan staan, dit is de reden waarom mensen die veel alcohol drinken vaak een rood gezicht hebben. Alcohol onttrekt ook vocht aan het lichaam, waardoor je een droge huid krijgt. Als je stopt met alcohol drinken dan zie je vaak al binnen dagen resultaat.

7. Je lever hoeft niet over te werken

Je lever draait overuren als jij regelmatig aan de alcohol zit. Het orgaan heeft minimaal 1,5 uur nodig om een glas alcohol te verwerken, dus reken maar uit wat ervoor nodig is als je het hele weekend aan het bier zit. Vooral mensen die dagelijks een paar glazen alcohol naar binnen gooien hebben een lever die daar niet blij mee is.

8. Je houdt meer geld over

Een biertje kost tegenwoordig een vermogen in de kroeg. Als je een paar weekenden goed uitpakt dan ben je makkelijk honderden euro's kwijt. Dit bespaar je als je besluit om lekker thuis te blijven en een frisje te drinken in plaats van een biertje. Alcohol een tijdje laten staan is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee.

alcohol geld

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.