De 10 giftigste slangen ter wereld
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 meest giftige slangen ter wereld

De LD50 is een aanduiding voor de giftigheid van de stof. Het geeft aan hoeveel milligram per kilo lichaamsgewicht dodelijk is. Op basis daarvan zijn de onderstaande slangen ingedeeld naar giftigheid.

10. Filipijnse cobra

De slang van bijna 2 meter komt in grote delen van Azië voor. Hij wordt wel eens vergeleken met de koningscobra maar is agressiever en giftiger dan zijn grotere soortgenoot. Op de meeste Filipijnse eilanden kan je deze cobra tegenkomen, maar ontwijken is beter.

9. Zaagschubadder

Deze adder komt vooral voor in zandige gebieden in het Midden-Oosten. De zijwaartse beweging waarmee de slang zich door het zand beweegt, heeft hem de Engelse naam sidewinder opgeleverd. De zaagschubadder slaapt overdag en gaat bij donker op jacht. Met zijn schubben maakt hij een waarschuwend geluid als een niet-prooidier te dicht in de buurt komt. Als mens kan je dan ook maar beter vertrekken.

De 10 meest giftige slangen ter wereld 12

8. Australische tijgerslang

Slechts in het zuidoosten van Australië kan je deze slang van 1,5 meter tegenkomen. Probeer dan rustig te blijven, want de slang bijt alleen mensen als hij zich opgejaagd voelt. Als je gebeten wordt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Bekijk ook:
De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

De 10 meest giftige slangen ter wereld 13

7. Enhydrina schistosa

De eerste maar niet de laatste waterslang in de top 10. Voor de kust van Australië is dit een veel voorkomende slang. Vissers vinden hem regelmatig in de netten en lopen dan het risico op een beet van deze agressieve jager. Deze slang zorgt voor de meeste dodelijke slangenbeten van alle zeeslangen.

Enhydrina schistosa

6. Kust taipan

Ook de kust taipan leeft vooral in Australië en komt ook voor in Nieuw Guinee. Hij lijkt op de zwarte mamba maar is beduidend giftiger. De kust taipan vlucht voor een mens, maar als hij zich in het nauw gedreven voelt, zal hij bijten.

5. Taiwanese krait

Deze krait komt behalve in Taiwan ook in andere delen van Azië voor. Het is de meest giftige van de kraits. De slang is een typische bodembewoner die in de nacht op jacht gaat. Daardoor is hij vrijwel onzichtbaar. Als een mens te dichtbij komt, wordt deze gebeten. De meeste mensen overleven dat niet.

De 10 meest giftige slangen ter wereld 14

4. Geelbuik zeeslang

In tropisch zoutwater komt deze mooi gekleurde slang overal voor. Vissen die gebeten worden sterven vrijwel onmiddellijk. De slang is minder dan een meter lang maar zijn beet is ook voor een mens dodelijk. Er is inmiddels een zeer goed werkend tegengif, maar dat moet wel zeer snel worden toegediend.

Bekijk ook:
Binnenkort een verplichte training voor ieder hondenbaasje?

3. Dublin zeeslang

De Dubois zeeslang leeft in de Koraalzee en de Indische oceaan. Zijn giftanden zijn slechts 1,8 millimeter groot. Maar daar staat tegenover dat het gif sterker is dan van welke andere zeeslang dan ook. Het dier is niet agressief en bijt alleen na uitlokking.

2. Oosterse bruine slang

Deze gevaarlijke slang komt voor in Indonesië en Australië. De camouflage werkt erg goed en dat is wellicht de reden dat deze slang zoveel mensen doodt. De slang vlucht voor mensen maar valt aan als hij in het nauw wordt gedreven door iemand die hem over het hoofd ziet.

De 10 meest giftige slangen ter wereld 15

1. Inland taipan

Deze slang komt alleen voor in semi-droge gebieden van Australië. De kans om een beet te overleven is miniem. De slang is zo giftig dat deze in theorie 100 mensen zou kunnen doden binnen een half uur. Het dier is bijzonder schuw en slaat op de vlucht voor mensen. Als hij geen andere uitweg meer ziet zal deze taipan van ongeveer 2 meter bijten en dat is dan waarschijnlijk het laatste wat jij meemaakt.

Inland taipan

Bekijk ook: 

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

3 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.