in

Sinterklaas besmet 45 mensen met coronavirus in Belgisch woonzorgcentrum

De Sint bracht dit keer een wat minder leuk cadeautje

Sinterklaas besmet 45 mensen

Sinterklaas is dit jaar weer langs geweest, en heeft helaas een cadeautje meegenomen die niet zo welkom was. Tijdens een bezoek aan een woonzorgcentrum in de Belgische gemeente Mol heeft de Sint minstens 45 bewoners en medewerkers van het centrum besmet. 

Sinterklaas besmet 45 mensen

De Sinterklaas-activiteit in het woonzorgcentrum was niet gemeld bij de gezondheidsautoriteiten. Als dit wel gebeurd was, dan was er waarschijnlijk tegen geadviseerd. Maar, we kunnen de tijd niet meer terugdraaien dus we zitten aan de feiten vast. Sinterklaas heeft alleen de gemeenschappelijke ruimtes bezocht volgens de gemeente. Hierbij is er geen fysiek contact geweest tussen de Sint en de bewoners, en zijn er geen cadeautjes overhandigd. De Sint bracht slechts een kortstondig bezoek aan elke zithoek.

Waarschuwing voor de kerst

Op dit moment zijn er 45 besmettingen bekend. De besmettingen zijn een goed voorbeeld van een persoonlijk dilemma wat iedereen tijdens de feestdagen zal ervaren. Het wel of niet uitnodigen van vertrouwde personen. De Sinterklaas in kwestie was ook een vertrouwd persoon, de zoon van een van de bewoners. Er werd gedacht dat een beetje entertainment en gezelligheid op gepaste afstand geen kwaad kon in een tijd waarin de bewoners zwaar mentaal belast zijn. Achteraf bleek de vertrouwde persoon besmet en een superverspreider. Tijdens het bezoek had de Sint nog geen klachten.

Bekijk ook:
Peiling: VVD de grootste partij van Nederland en nette winst voor PVV, FVD, JA21 en Volt

Kettingreactie

De besmetting van 45 personen is een goed voorbeeld van de kettingreactie die iemand op gang kan zetten. In dit geval was het één persoon die 45 anderen heeft besmet. Niet alleen moet het gezin en de nauwe contacten van de Sinterklaas nu in quarantaine, maar ook de nauwe contacten van de medewerkers en bewoners in het woonzorgcentrum in België. Zo kan het zomaar gebeuren dat er door één besmetting bij een enkel persoon meer dan 70 mensen in quarantaine moeten. Dit risico is er ook tijdens kerst, want de kring waar we kerst mee vieren is groter dan het lijkt. Als één persoon tijdens het kerstdiner besmet is, dan kan dit gevolgen hebben voor iedereen die aanwezig was en de nauwe contacten hiervan. In dit artikel leggen we uit hoe dat precies in zijn werking gaat.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

winterjassen gevaarlijk in de auto

Waarschuwing: draag geen dikke winterjas onder de autogordel

Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?