Sinterklaas besmet 45 mensen
Saved Read later
Deel dit bericht

Sinterklaas besmet 45 mensen met coronavirus in Belgisch woonzorgcentrum

Sinterklaas is dit jaar weer langs geweest, en heeft helaas een cadeautje meegenomen die niet zo welkom was. Tijdens een bezoek aan een woonzorgcentrum in de Belgische gemeente Mol heeft de Sint minstens 45 bewoners en medewerkers van het centrum besmet. 

Sinterklaas besmet 45 mensen

De Sinterklaas-activiteit in het woonzorgcentrum was niet gemeld bij de gezondheidsautoriteiten. Als dit wel gebeurd was, dan was er waarschijnlijk tegen geadviseerd. Maar, we kunnen de tijd niet meer terugdraaien dus we zitten aan de feiten vast. Sinterklaas heeft alleen de gemeenschappelijke ruimtes bezocht volgens de gemeente. Hierbij is er geen fysiek contact geweest tussen de Sint en de bewoners, en zijn er geen cadeautjes overhandigd. De Sint bracht slechts een kortstondig bezoek aan elke zithoek.

Waarschuwing voor de kerst

Op dit moment zijn er 45 besmettingen bekend. De besmettingen zijn een goed voorbeeld van een persoonlijk dilemma wat iedereen tijdens de feestdagen zal ervaren. Het wel of niet uitnodigen van vertrouwde personen. De Sinterklaas in kwestie was ook een vertrouwd persoon, de zoon van een van de bewoners. Er werd gedacht dat een beetje entertainment en gezelligheid op gepaste afstand geen kwaad kon in een tijd waarin de bewoners zwaar mentaal belast zijn. Achteraf bleek de vertrouwde persoon besmet en een superverspreider. Tijdens het bezoek had de Sint nog geen klachten.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Kettingreactie

De besmetting van 45 personen is een goed voorbeeld van de kettingreactie die iemand op gang kan zetten. In dit geval was het één persoon die 45 anderen heeft besmet. Niet alleen moet het gezin en de nauwe contacten van de Sinterklaas nu in quarantaine, maar ook de nauwe contacten van de medewerkers en bewoners in het woonzorgcentrum in België. Zo kan het zomaar gebeuren dat er door één besmetting bij een enkel persoon meer dan 70 mensen in quarantaine moeten. Dit risico is er ook tijdens kerst, want de kring waar we kerst mee vieren is groter dan het lijkt. Als één persoon tijdens het kerstdiner besmet is, dan kan dit gevolgen hebben voor iedereen die aanwezig was en de nauwe contacten hiervan. In dit artikel leggen we uit hoe dat precies in zijn werking gaat.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.