carriere huntelaar
Oleksandr Prykhodko/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Klaas-Jan Huntelaar kondigt afscheid aan

Vandaag is bekend geworden dat Klaas-Jan Huntelaar bezig is aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De Ajacied heeft vanavond bij Fox Sports aangekondigd afscheid te nemen na afloop van het huidige seizoen.

Huntelaar stopt met voetballen

Huntelaar gaf aan dat het nu tijd wordt voor een paar maanden rust met zijn eigen gezin en “daarna zien we wel verder.” De aankondiging kwam eigenlijk vrij onverwachts. Ajax-coach Erik ten Hag had Huntelaar namelijk voor het eerst dit seizoen een basisplaats gegeven tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle die zij met 4-0 hebben gewonnen. Huntelaar wist de openingstreffer te maken en zijn 150ste doelpunt in de eredivisie.

“Het is mooi geweest. Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar. Mijn lichaam is misschien wel eens uitgeput. Voetballen is het leukste wat er is. Ik vind het ook heel leuk om op het trainingsveld te staan. Ik ken mijn rol bij Ajax. Als er niet zo veel geblesseerde spelers waren geweest, dan had ik vandaag geen 90 minuten gespeeld.” – Klaas-Jan Huntelaar

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Carrière Huntelaar

Hoewel het natuurlijk zeer spijtig is dat hij stopt met voetballen, heeft hij een mooie carrière gehad. Zijn carrière begon toen hij debuteerde bij PSV in het betaald voetbal. Hij heeft daar maar één duel mogen spelen. Na succesvolle periodes bij AGOVV en Heerenveen belandde hij in het seizoen van 2005/06 bij Ajax. Hij eindigde dat seizoen als topscorer met 33 goals en werd uitgeroepen tot talent van het jaar. Huntelaar heeft tweemaal de KNVB beker mogen winnen met Ajax, en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2008 maakte Huntelaar de overstap naar Real Madrid. Dit heeft een half jaar geduurd waarna hij het bij AC Milan ging proberen. Het was een karig jaar voor Huntelaar zonder een prijs, weinig basisplaatsen en zeven doelpunten.

In 2010 kwam hij weer iets dichter bij huis en ging hij voor Schalke 04 voetballen. Hier won hij in 2011 de DFB-Pokal en de Duitse Supercup. In seizoen 2011/12 werd hij topscorer van de Bundesliga met 29 goals. In 2017 kwam hij dan eindelijk weer transfervrij over naar Ajax. Sindsdien heeft hij zowel de KNVB beker en het landskampioenschap gewonnen met Ajax. Daarnaast hebben zij ook de halve finale van de Champions League behaald.

Natuurlijk mogen we ook zijn carriere bij het Nederlands elftal niet vergeten. Huntelaar heeft zijn land vertegenwoordigd op het EK 2008, EK 2012, WK 2012 en het WK 2014.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.