raarste wetten ter wereld
Saved Read later
Deel dit bericht

De 15 vreemdste wetten ter wereld

Zijn er wel eens regels waarvan je denkt dat ze compleet nergens op slaan? Waarvan je niet snapt waarom ze überhaupt gemaakt zijn? Iedere regel heeft zo zijn verhaal, toch? Dan vragen wij ons toch af wat de verhalen achter de raarste wetten ter wereld zijn. Benieuwd wat deze wetten precies zijn? Lees dan gauw verder!

 1. Texas, VS
  In Texas is het verplicht om het slachtoffer in te lichten voordat je de overtreding begaat. Dit moet minimaal 24 uur van tevoren gebeuren.
 2. Israël
  Niet echt een land waar je de raarste wetten verwacht, maar we hebben er toch een gevonden! Peuter je op een zondag in je neus? Dan kun je in Israël vervolgt worden! Kies dus goed je momenten uit.
 3. Engeland, VK
  Ga je binnenkort dood? Of heb je het gevoel dat het niet helemaal goed gaat? Zorg dan dat je zo ver mogelijk uit de buurt vent van het parlementshuis, want het is verboden om daarbinnen te overlijden. Hoe ze je dan precies willen vervolgen is niet duidelijk.
 4. Parijs, Frankrijk
  Parijs staat vaak bekend als de stad van liefde. Toch is het verboden om in de treinstations of treinen te zoenen. Het verhaal achter deze wet is dat dit voor vertraging van de treinen zorgden.
 5. Eraclea, Italië
  Even lekker een dagje zandkastelen bouwen met de kinderen? Vergeet het maar! In Eraclea is het verboden om zandkastelen te bouwen
 6. Nederland
  Ook ons kleine kikkerlandje heeft een bizarre wet. Wordt er bij jou thuis ingebroken? Dan mag je de inbrekers niet opsluiten in het toilet. Dit wordt gezien als beroving van vrijheid, ongeacht de situatie.
 7. Boedapest, Hongarije
  Ben je spontaan ontzettend geil in de middag? Dan heb je toch pech! Het is in Boedapest alleen toegestaan om in het donker seks te hebben, en niet in het licht.
 8. Switzerland
  Moet je om 11 uur ‘s avonds nog plassen? Zorg dan dat je niet doortrekt, het is namelijk strafbaar om na 10 uur ‘s avonds de wc door te spoelen.
 9. Californië, VS
  De raarste wetten vinden we vaak terug in de VS. Willen jouw kinderen lekker in een plas spelen met hun zondagskleren? Dan moet je toch maar toekijken hoe het gebeurt. Het is in Californië namelijk tegen de wet om kinderen ervan te weerhouden om in een plas te spelen.
 10. Florida, VS
  Ben je voor de wet nog niet getrouwd en wil je parachute springen? Dan mag dit niet op een zondag. Doe je dat wel, dan kun je zomaar naar de gevangenis gebracht worden.
 11. Washington, VS
  Wil je indruk maken op je vrienden? Dan kun je beter niet doen alsof je ouders rijk zijn, dit is namelijk strafbaar.
 12. Oklahoma, VS
  Even lekker je ezel wassen? Helaas, je ezel zal alleen in bad moeten gaan. Het is tegen de regels om na 7 uur ‘s avonds samen met jouw ezel in bad te gaan.
 13. Turkije
  Ben je verliefd geworden op een ontzettend leuk iemand? Zorg dan dat dit niet de zoon, dochter, vrouw, bediende, of een huisdier van jouw buurman is, dat is namelijk verboden.
 14. Schotland, VK
  Altijd al een kilt willen dragen? Zorg dan dat jouw ondergoed niet onder de kilt uit komt. Gebeurt dit wel? Dan moet je een originele boete betalen van twee biertjes.
 15. Florence, Italië
  Zin in een hapje eten of een slokje drinken? Zorg dan dat er geen kerk in de buurt is, want dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen.
Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Weet jij nog rare wetten die in dit rijtje horen? 

Laat het weten in de comments!

Lees ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.