Saved Read later
Deel dit bericht

Van katteneiland tot slangeneiland, deze eilanden zitten vol dieren!

We dromen er natuurlijk allemaal wel van, een privé eiland. Het liefste ergens waar het nooit regent, altijd zonnig en warm is met hagelwitte stranden en palmbomen. Helaas blijft dit voor vele altijd een droom, voor enkele dieren is de droom echter wel uitgekomen. Van katten eiland tot slangen eiland, deze eilanden zitten vol dieren!

Katteneiland

Aoshima Island in Ozu, Japan is een eiland vol met katten. Super schattig natuurlijk als je van katten houd dan hè. Ben je een hondenliefhebber is dit eiland waarschijnlijk je grootste nachtmerrie. Voor katten zit je in Japan trouwens goed, er zijn maar liefst drie katten eilanden te vinden in het land van de rijzende zon.

Aoshima

Dit is het meest bekende katteneiland van Japan. Er wonen slechts 15 tot 20 mensen en wel meer dan 120 katten! Op het 1,6 km lange eiland schijnen vissers katten te hebben uitgezet om knaagdieren te bestrijden. De katten bleven achter en kregen heel veel kittens. Het eiland zit nu zo vol met katten dat je er overheen struikelt.

Hoewel geen toeristische plaats kun je er toch heen. Laat de eilandbewoners (de meeste bejaard) wel lekker met rust mocht je er heen gaan en voer de katten niet. De bewoners geven de katten te eten.

Tashiro-jima of Tashirojima

Op dit eiland wonen ongeveer 100 mensen en 100 katten. Er is zelfs een katten tempel genaamd Neko-jinja. De katten zijn hier terecht gekomen om muizen te vangen. Omdat het eiland zo veel katten heeft is het streng verboden het eiland met een hond te betreden, laat Bello dus maar lekker thuis als je dit eiland bezoekt.

Manabeshima

Dit is het kleinste van de katteneilanden in Japan. Ook op dit eiland wonen relatief weinig mensen en vrij veel katten. Kom je op dit eiland aan, dan zullen het katten zijn die je begroeten. Hoewel de meeste katten lief zijn, hebben ze allemaal hun eigen karakter. Pas dus op als je de katten benadert, niet alle katten houden van een knuffel. Dit geld natuurlijk ook voor de andere katteneilanden.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over katten

Konijneneiland

Ōkunoshima, Japan is beter bekend als Konijneneiland. In plaats van katten zijn het hier konijnen die je werkelijk overal tegen zult komen. Op dit eiland zijn er wandelroutes, plekken om je tent op te zetten en natuurlijk super veel konijnen. De konijnen zijn vrij tam, mede door de populariteit van het eiland en je kunt ze dus ook aaien! Neem vooral een zak wortels mee als je naar dit eiland gaat. Naast konijnen is er ook een gifgas museum. Op het eiland heeft lang een fabriek gestaan welke biologische wapens maakte voor Japan, vooral mustardgas was een van de wapens die hier gemaakt werden.

Paardeneiland

We verlaten Japan en gaan naar de Verenigde Staten. Hier is er namelijk een eiland vol met paarden. Assateague Island, Berlin, Maryland, VS is een eiland waar je paarden en pony's zal tegenkomen. Hoewel er geen mensen wonen, wonen er al honderden jaren paarden en pony's. Het eiland is een nationaal natuur park en eens per jaar worden de pony's verkocht, de opbrengst gaat naar de brandweer.

Varkens eiland

Big Major Cay te Exuma, Bahamas staat ook bekend als pigs beach. Het is een eiland vol varkens. De varkens zijn achter gelaten door zeelieden welke later terug wilde komen om de varkens op te eten, de zeelieden kwamen echter nooit terug. Nu wonen er op het eiland dus varkens. Het is een bijzonder grappig gezicht, varkens in de prachtig heldere wateren en op het strand. Je moet er wel even voor vliegen natuurlijk maar dan heb je wel een bijzondere vakantiefoto. Naast de ongeveer 20 varkens kun je ook wat katten en geiten tegenkomen op het eiland. Mensen wonen er echter niet.

Slangeneiland

Dit eiland is wat meer voor de diehards onder ons, het slangeneiland Ilha da Queimada Grande, Brazilië. Het eiland is klein en daarnaast het enige natuurlijke leefgebied van de Bothrops insularis een giftige slang. Het eiland zat eerst vast aan het vaste land maar het water steeg en zo ontstond het eiland.

De slangen welke achterbleven paste zich aan en vermenigvuldigde zich hevig. Het eiland staat erom bekend zeer gevaarlijk te zijn om te bezoeken. Overal kom je namelijk giftige slangen tegen. Ooit telde de slangenpopulatie meer dan 400.000 maar men gaat er vanuit dat het er nu minder zijn. Het eiland is slechts 428.967 vierkante meter er was dus voor elke vierkante meter een slang!

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.