De 7 vreemdste hobby's ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 7 vreemdste hobby’s ter wereld

Iedereen heeft wel een hobby. Maar er zijn mensen die er toch wel hele vreemde hobby's op na houden. En daarom hebben we er maar een lijstje aan gewijd. Misschien zit er tussen deze vreemde hobby's wel eentje die écht iets voor jou is.

Navelpluis verzamelen

Je kent het wel, die pluisjes in je navel wanneer je katoen of wol draagt. Er zijn daadwerkelijk mensen die hun navelpluis verzamelen. In Australië woont een man die sinds 1984 iedere dag zijn navelpluis verzamelt. Gelukkig verzamelt hij wel alleen z'n eigen.

Zakjes tegen luchtziekte verzamelen

Ook op het gebied van verzamelen zijn er tal van hobby's. Veel mensen gaan voor een postzegel- of muntenverzameling. Maar er zijn ook mensen die zakjes tegen luchtziekte verzamelen. Je weet wel, die zakjes voor als je moet overgeven in een vliegtuig. De man met de meeste zakjes tegen luchtziekte woont in Singapore. Hij heeft op dit moment een imposante verzameling van ongeveer vierhonderd zakjes van ruim 180 luchtvaartmaatschappijen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De 7 vreemdste hobby's ter wereld 18

Vorken buigen

In Japan is dit een zeer grote hobby geworden door de loop van de tijd. Het wordt hier dan ook niet zo zeer als sport of wedstrijd gezien. Eerder als een vorm van ontspanning. Het doel is om je zo goed te concentreren dat het buigen van een vork vrijwel geen moeite meer kost.

Trein surfen

Ook in Europa is het surfen op treinen nog altijd een grote hobby. Het doel is om zo ver mogelijk mee te reizen op het dak van een trein. Wel is dit een ontzettend gevaarlijke vorm van tijdverdrijf. Jaarlijks vallen er zeker zestig doden in Europa door het uitoefenen van deze hobby.

De 7 vreemdste hobby's ter wereld 19

Rijst verzamelen

Ook zijn er mensen die rijst verzamelen. Niet zomaar wat van die witte korreltjes rijst. Nee, rijst dat over bruidsparen heen gegooid wordt. Vervolgens wordt dit door de rijstverzamelaars bij elkaar geveegd. Eenmaal thuis aangekomen wordt de rijst gekookt en even later genieten de meeste rijstverzamelaars van een heerlijke maaltijd met rijst.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

De inhoud van Kinder® Surprise verzamelen

Ook zijn er mensen die zich helemaal toeleggen op het verzamelen van de inhoud van de welbekende chocolade-eieren van Kinder®. Deze verzamelaars gaan helemaal los om hun series compleet te krijgen. Zelf eten ze de chocolade allang niet meer op. Met al die chocolade kan het natuurlijk ook niet gezond zijn om het te blijven eten.

De 7 vreemdste hobby's ter wereld 20

Honden verven en optutten

In China is ook nog een andere hobby waarmee tevens veel geld te verdienen valt. Slaag jij erin om jouw trouwe viervoeter op de meest excentrieke wijze op te tutten? Dan maak je zowaar kans op de hoofdprijs van maar liefst 30.000 Amerikaanse Dollar.

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.