Top 10 meest verkochte boeken van 2020 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 meest verkochte boeken van 2020

Wij Nederlanders zijn gek op lezen, maar wat zijn nou onze favoriete boeken? In deze top 10 meest verkochte boeken ontdek je welke boeken er in 2020 het populairste waren in ons land.

Spoiler alert: we waren het afgelopen jaar helemaal gek op de boeken van Lucinda Riley.

10. Bonuskind – Saskia Noort

Het boek Bonuskind van Saskia Noort was in 2020 een van de best verkochte boeken in Nederland en staat op de tiende plek in de top 10. De thriller van Noort is het enige spannende boek dat in deze top 10 staat en is tevens een van weinige boeken van Nederlandse komaf die je hier zal vinden.

In Bonuskind gaat de vijftienjarige Lies op zoek naar haar moeder, die sinds korte tijd vermist is. Haar vader en zijn nieuwe vriendin vermoeden dat de moeder van Lies een mentale breakdown heeft, en dat ze zichzelf misschien iets heeft aangedaan. Lies gelooft dit echter niet, en start zelf een onderzoek.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 15

9. Alfabet – Charlotte Dematons

Het prentenboek Alfabet van Charlotte Dematons staat op de negende plek in deze top 10. Met het boek van de Française leren kinderen de letters van het alfabet op een speelse wijze kennen.

Bekijk ook:
De 5 duurste boeken ter wereld

8. De zeven zussen. Maan – Lucinda Riley

Lucinda Riley is een naam die je als lezer waarschijnlijk wel kent. Ze is namelijk de auteur van De zeven zussen reeks. Het boek Maan werd twee jaar geleden in 2019 uitgebracht en stond destijds op de vijfde plek in de top meest verkochte boeken. Een jaar later doet het boek het nog steeds goed in de winkels, met een achtste plek in de top 10 als bewijs.

In het boek Maan, het vijfde deel van De zeven zussen, gaat Tiggy op zoek naar haar afkomst. Hierbij komt ze onder meer in Schotland en Spanje terecht, en ontdekt ze dat ze over een bijzondere gave beschikt.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 16

7. De zeven zussen. Parel – Lucinda Riley

Op de zevende plek in deze top 10 meest verkochte boeken van 2020 in Nederland staat een ander boek van Lucinda Riley: Parel. Dit boek werd in 2018 al uitgebracht, maar staat nu voor het derde jaar op rij in de bestseller lijsten. In 2019 stond Parel nog op de tiende plek, maar in 2020 is de populariteit van het boek klaarblijkelijk gestegen.

In het boek Parel, het vierde deel van De zeven zussen, verlaat CeCe haar vertrouwde leven in London met als doel haar verleden te ontrafelen. Dit doet ze op basis van een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar geleden leefde. Haar reis brengt haar onder meer naar de pure natuur van Thailand en Australië.

Bekijk ook:
Deze 5 self-help boeken moet je echt lezen

6. De zeven zussen. Schaduw – Lucinda Riley

Verrassing: want op de zesde plek in deze top 10 staat nog een boek zeven zussen boek van Lucinda Riley, dit maal het boek Schaduw. Schaduw werd in 2018 uitgebracht, maar werd zelfs in 2020 nog tussen de 75.000 – 100.000 keer verkocht.

In het boek Schaduw, het derde deel van De zeven zussen, gaat Star op zoek naar haar afkomst, alleen moet ze daarbij wel haar geliefde zusje CeCe achterlaten. Toch besluit ze te gaan, en die reis brengt haar naar Londen.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 17

5. De zeven zussen. Storm – Lucinda Riley

Misschien zag je het al aankomen, maar ook op de vijfde plek in deze top 10 meest verkochte boeken in 2020 staat nog een boek van niemand minder dan Lucinda Riley. Het boek Storm kwam ook in 2018 uit, en stond vorig jaar nog op de vierde plek in de bestseller top 10.

In het boek Storm, het tweede deel van De zeven zussen, keert Ally snel terug van haar zeilvakantie als ze te horen krijgt dat haar vader is overleden. Na het overlijden gaat ze met behulp van een brief op zoek naar haar ware afkomst. Haar reis brengt haar naar Noorwegen, waar ze langzaam meer over zichzelf en haar vader leert kennen.

Bekijk ook:
Eerste druk Harry Potter boek levert ruim 36.000 euro op

4. De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Op de vierde plek in deze top 10 staat, verrassend genoeg, geen boek van Lucinda Riley. Die eer gaat naar het boek De jongen, de mol, de vos en het paard. Het kinderboek werd in 2020 uitgebracht en is geschreven door Charlie Mackesy. Voor Nederlandse kinderen werd het boek vertaald door Arthur Japin. De Jongen, de mol, de vos en het paard was tevens het best verkochte kinderboek van 2020.

In het boek leren kinderen op speelse wijze meer over de thema's vriendschap, liefde en jezelf zijn.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 18

3. De zeven zussen – Lucinda Riley

Op de derde plek in de top 10 meest verkochte boeken van 2020 staat, hoe kan het ook anders, een boek van Lucinda Riley. Het gaat dan om het allereerste boek van De zeven zussen reeks. Het boek werd in 2017 uitgebracht, en is nog tot op het heden mateloos populair. In 2020 ging het boek immers meer dan 162.000 keer over de toonbanken.

In het eerste deel van De zeven zussen gaat Maia op reis om meer over haar afkomst te leren. Haar ontdekkingstocht brengt haar naar Rio de Janeiro, waar ze meer leert over de bouw van het Christus de Verlosser-beeld.

Bekijk ook:
Top 5 hoogste standbeelden ter wereld

2. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

De meeste mensen deugen en veel van die mensen lezen ook het gelijknamige boek van Rutger Bregman. Bregman's boek werd namelijk in 2020 maar liefst 214.000 keer verkocht, en daarmee staat De meeste mensen deugen op de tweede plek in de top 10 meest verkochte boeken.

In het boek poogt Bregman met behulp van psychologische, economische, biologische en archeologische te verklaren of de meeste mensen daadwerkelijk deugen.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 19

1. De zeven zussen. Zon – Lucinda Riley

Het best verkochte boek van 2020, en de nummer één van deze lijst, is het boek Zon van Lucinda Riley. Het boek werd in 2020 uitgebracht en sindsdien zijn er maar liefst 227.000 exemplaren van verkocht.

In het boek Zon, het zesde en meest recente deel van De zeven zussen, zit Electra niet bepaald te wachten op een ontdekkingsreis naar haar verleden. Electra is namelijk wonderschoon, schatje rijk, en ook nog eens beroemd. Wat wil ze nog meer? Toch is haar leven niet zo perfect als het op de eerste indruk lijkt. En als ze een bijzondere brief ontvangt, laat ze zich toch verleiden om eenzelfde ontdekkingsreis als haar zussen te beginnen.

Bekijk ook:
Top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders

Al met al kan je wel concluderen dat Lucinda Riley wederom een succesvol jaar achter de rug heeft. Riley stond namelijk voor de derde keer op rij op de eerste plek in de top 10 meest verkochte boeken. Daarnaast stonden maar liefst zes van haar boeken in de top 10 van 2020 en staan er zelfs veertien van Riley's boeken in de top 100. Dat is pas broodschrijver.

Top 10 meest verkochte boeken van 2020 20

Deze top 10 is samengesteld op basis van de gegevens van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Sinds 1997 publiceert het CPNB jaarlijks een top 100 van de meest verkochte boeken in Nederland.

Heb jij een of meerdere van deze boeken gelezen? Wat vond je ervan? Laat het weten in de comments hieronder!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

  1. Oli C Reply

    In 2021 doen de kinderboeken het wereldwijd erg goed.

    Ook wel logisch gezien de lockdown, ouders willen toch met hun kinderen gaan lezen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.