Top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders

Het is voor veel mensen het hoogtepunt van de zomer; lekker op vakantie gaan. Volgens onderzoek ging vorig jaar ongeveer 84 procent van de Nederlanders op vakantie. Gemiddeld ging een Nederlander maar liefst drie keer in 2019 op vakantie. Maar waar gingen we dan het liefste heen? Dit is een overzicht van de top 10 favoriete buitenlandse vakantiebestemmingen van Nederlanders.

10. Portugal

Op de tiende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Portugal. Ongeveer drie procent van alle vakanties die vorig jaar gemaakt werden, vonden plaats in Portugal. Met een vlucht van ongeveer drie uur ben je al in het warme vakantieland. Populaire bestemmingen in Portugal zijn onder meer Porto, de Algarve, Lissabon, Madeira en de Zilverkust.

9. Turkije

Op de negende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Turkije. Ruim drie procent van de vakanties die vorig jaar gemaakt werden, hadden Turkije als bestemming. Na ruim drie uur vliegen ben je al in dit vakantieland. In Turkije kan je bijvoorbeeld naar Cappadocia, een plek die je misschien kent van die mooie luchtballonfoto's.

8. Griekenland

Op de achtste plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Griekenland. Vier procent van de vakanties van vorig jaar vonden plaats in dit land. Met een vlucht van drie uur kan je hier al zijn. Griekenland bestaat – naast het vasteland – ook uit talloze eilanden die prima als vakantieoord kunnen fungeren, zo zijn Kreta, Zakynthos en Rhodos populaire bestemmingen. Bekijk hier de mooiste Griekse eilanden.

Bekijk ook:
5 verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

7. Groot-Brittannië

Op de zevende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Groot-Brittannië. Ongeveer vijf procent van de vakanties die Nederlanders vorig jaar maakten, vonden hier plaats. De ligging is natuurlijk ideaal, waardoor je er snel kan zijn. Met het vliegtuig ben je er in een uurtje, maar je kan er ook komen met de ferry of via de tunnel in Frankrijk.

6. Oostenrijk

Op de zesde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Oostenrijk. Ongeveer zes procent van de vakanties die vorig jaar werden gemaakt, hadden Oostenrijk als eindbestemming. Het land staat in Nederland bekend als populair oord voor de wintersport, maar het is natuurlijk ook een prima plaats voor de zomervakantie.

5. Italië

Op de vijfde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Italië. Ruim zes procent van de vakanties die Nederlanders maakten, vonden plaats in het land van de laars. Nederlanders gaan dan graag naar steden zoals Rome, Venetië, Florence en Milaan.

4. België

Op de vierde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staan onze zuiderburen; België. Een vakantiebestemming waar je niet lang voor onderweg hoeft geniet bij Nederlanders een voorkeur. Zo'n acht procent van alle vakanties die we vorig jaar maakten waren in België. Zo ben je in mum van tijd in prachtige Belgische steden zoals Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven of Brugge.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

3. Spanje

Op de derde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Spanje. Twaalf procent van al onze vakanties vond plaats in dit warme vakantieoord. Met een vlucht van ruim twee uur kan je er al zijn. Al kan je natuurlijk ook met de auto gaan, dat duurt natuurlijk wel (heel) wat langer. Zo'n groot land als Spanje heeft veel populaire bestemmingen, zoals; Tenerife, Mallorca, Gran Canaria, Andalusië, Costa Blanca, Ibiza en nog veel meer.

2. Frankrijk

Op de tweede plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Frankrijk. Ruim twaalf procent van de Nederlandse vakanties werd gehouden in het zuidelijk gelegen Frankrijk. Frankrijk was daarmee vorig jaar het op één na populairste vakantieland van onze landgenoten. Populaire streken in Frankrijk zijn; Normandië, Elzas, de Provence, Côte d'Azur, Bretagne en Loire.

1. Duitsland

Op de eerste plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Duitsland. Duitsland is met ruim 16 procent van alle Nederlandse vakanties daarmee de aanvoerder van deze top 10. Die plek heeft het waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat het land onze buur is. Met de auto, trein of vliegtuig bereik je eenvoudig populaire bestemmingen zoals Berlijn, Keulen of Leipzig.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.