in

Top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders

Waar ga jij het liefste op vakantie?

Het is voor veel mensen het hoogtepunt van de zomer; lekker op vakantie gaan. Volgens onderzoek ging vorig jaar ongeveer 84 procent van de Nederlanders op vakantie. Gemiddeld ging een Nederlander maar liefst drie keer in 2019 op vakantie. Maar waar gingen we dan het liefste heen? Dit is een overzicht van de top 10 favoriete buitenlandse vakantiebestemmingen van Nederlanders.

10. Portugal

Op de tiende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Portugal. Ongeveer drie procent van alle vakanties die vorig jaar gemaakt werden, vonden plaats in Portugal. Met een vlucht van ongeveer drie uur ben je al in het warme vakantieland. Populaire bestemmingen in Portugal zijn onder meer Porto, de Algarve, Lissabon, Madeira en de Zilverkust.

9. Turkije

Op de negende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Turkije. Ruim drie procent van de vakanties die vorig jaar gemaakt werden, hadden Turkije als bestemming. Na ruim drie uur vliegen ben je al in dit vakantieland. In Turkije kan je bijvoorbeeld naar Cappadocia, een plek die je misschien kent van die mooie luchtballonfoto’s.

View this post on Instagram

HAYİRLİ BAYRAMLAR 🇹🇷 Wishing a happy and peaceful Eid to everyone celebrating! ⠀ Курбан-байрам, он же 'Ид аль-адха, в переводе с арабского – праздник жертвоприношения. Это день окончания священного паломничества в Мекку – хаджа. Празднуется через 70 дней после окончания великого поста в Рамадан. Отмечается 4,5 дня, которые являются выходными. В этом году праздник отмечают с 30 июля по 3 августа #леноре_о_турции ⠀ Курбан-Байрам самый большой праздник мусульман, благословенное время радостного утверждения в вере, освобождения души от неправедных намерений, счастливое время обретения искренности❤️ ⠀ ⠀ #cappadocia #turkey_home

A post shared by Влюбляю в Каппадокию❤️ (@lenore.cappadocia) on

8. Griekenland

Op de achtste plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Griekenland. Vier procent van de vakanties van vorig jaar vonden plaats in dit land. Met een vlucht van drie uur kan je hier al zijn. Griekenland bestaat – naast het vasteland – ook uit talloze eilanden die prima als vakantieoord kunnen fungeren, zo zijn Kreta, Zakynthos en Rhodos populaire bestemmingen. Bekijk hier de mooiste Griekse eilanden.

7. Groot-Brittannië

Op de zevende plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Groot-Brittannië. Ongeveer vijf procent van de vakanties die Nederlanders vorig jaar maakten, vonden hier plaats. De ligging is natuurlijk ideaal, waardoor je er snel kan zijn. Met het vliegtuig ben je er in een uurtje, maar je kan er ook komen met de ferry of via de tunnel in Frankrijk.

View this post on Instagram

I came to London. It had become the center of my world and I had worked hard to come to it. And I was lost. 📸By @tmnikonian . Tag us on your posts to get featured!⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ==================================== Turn Post Notification on Follow, like and comment ✏ Tag your friends ==================================== ⠀ #theshard #towerbridge #londoncity #queen #topoftheworld #city #citylife #urban #oldeurope #europe #traveluk #bigben #cityviews #travel #traveller #british #unitedkingdom #uk #london #photography #oldcity #besthots #photooftheday #architecture #building| #citytour #english #britain #iglondon| #londonbylondoners

A post shared by U.K. | London 🎡| Travel 🛩 (@londonsgramm) on

6. Oostenrijk

Op de zesde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Oostenrijk. Ongeveer zes procent van de vakanties die vorig jaar werden gemaakt, hadden Oostenrijk als eindbestemming. Het land staat in Nederland bekend als populair oord voor de wintersport, maar het is natuurlijk ook een prima plaats voor de zomervakantie.

5. Italië

Op de vijfde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat het land Italië. Ruim zes procent van de vakanties die Nederlanders maakten, vonden plaats in het land van de laars. Nederlanders gaan dan graag naar steden zoals Rome, Venetië, Florence en Milaan.

4. België

Op de vierde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staan onze zuiderburen; België. Een vakantiebestemming waar je niet lang voor onderweg hoeft geniet bij Nederlanders een voorkeur. Zo’n acht procent van alle vakanties die we vorig jaar maakten waren in België. Zo ben je in mum van tijd in prachtige Belgische steden zoals Antwerpen, Hasselt, Gent, Leuven of Brugge.

3. Spanje

Op de derde plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Spanje. Twaalf procent van al onze vakanties vond plaats in dit warme vakantieoord. Met een vlucht van ruim twee uur kan je er al zijn. Al kan je natuurlijk ook met de auto gaan, dat duurt natuurlijk wel (heel) wat langer. Zo’n groot land als Spanje heeft veel populaire bestemmingen, zoals; Tenerife, Mallorca, Gran Canaria, Andalusië, Costa Blanca, Ibiza en nog veel meer.

2. Frankrijk

Op de tweede plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Frankrijk. Ruim twaalf procent van de Nederlandse vakanties werd gehouden in het zuidelijk gelegen Frankrijk. Frankrijk was daarmee vorig jaar het op één na populairste vakantieland van onze landgenoten. Populaire streken in Frankrijk zijn; Normandië, Elzas, de Provence, Côte d’Azur, Bretagne en Loire.

1. Duitsland

Op de eerste plaats van de top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders staat Duitsland. Duitsland is met ruim 16 procent van alle Nederlandse vakanties daarmee de aanvoerder van deze top 10. Die plek heeft het waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat het land onze buur is. Met de auto, trein of vliegtuig bereik je eenvoudig populaire bestemmingen zoals Berlijn, Keulen of Leipzig.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Een klassieke fail compilatie

      hogeropgeleiden thuiswerken

      Vooral hogeropgeleiden werken thuis