harry potter eerste druk
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste druk Harry Potter boek levert ruim 36.000 euro op

Boeken kunnen in de loop van de jaren ontzettend veel waard worden. Dit was ook het geval met een eerste druk van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Donderdag werd de eerste druk geveild, en leverde het maar liefst 33 duizend Britse pond op. Omgerekend is dat zo'n 36.000 euro.

Eerste druk Harry Potter

Er zijn ongeveer vijfhonderd exemplaren uit de eerste druk. Het boek werd in 1997 voor het eerst gepubliceerd. Harry Potter is wereldwijd een fenomeen geworden, en is een van de meest populaire fictie boeken ooit. De verkochte editie werd aangeschaft door een particulier, dat laat dus wel zien hoe groot de populariteit van de boekenreeks is.

Weggegooid

Het geveilde boek werd op een school in Buckinghamshire in een container gegooid, samen met vier andere Harry Potter boeken. Een leraar wist de boeken te redden en heeft ze thuis bewaard. Het veilingsbedrag is bijna drie keer zo groot als verwacht werd. In 2019 werd er ook een zeldzame editie uit de boekenreeks geveild, dit leverde 31.000 euro op.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.