in

Eerste druk Harry Potter boek levert ruim 36.000 euro op

Het boek was bijna op de stort beland

harry potter eerste druk

Boeken kunnen in de loop van de jaren ontzettend veel waard worden. Dit was ook het geval met een eerste druk van Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Donderdag werd de eerste druk geveild, en leverde het maar liefst 33 duizend Britse pond op. Omgerekend is dat zo’n 36.000 euro.

Eerste druk Harry Potter

Er zijn ongeveer vijfhonderd exemplaren uit de eerste druk. Het boek werd in 1997 voor het eerst gepubliceerd. Harry Potter is wereldwijd een fenomeen geworden, en is een van de meest populaire fictie boeken ooit. De verkochte editie werd aangeschaft door een particulier, dat laat dus wel zien hoe groot de populariteit van de boekenreeks is.

Weggegooid

Het geveilde boek werd op een school in Buckinghamshire in een container gegooid, samen met vier andere Harry Potter boeken. Een leraar wist de boeken te redden en heeft ze thuis bewaard. Het veilingsbedrag is bijna drie keer zo groot als verwacht werd. In 2019 werd er ook een zeldzame editie uit de boekenreeks geveild, dit leverde 31.000 euro op.

Bekijk ook:
Zo ziet Harry Potter-kasteel Zweinstein eruit in Minecraft

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

homogeweld

Opnieuw homogeweld in Amsterdam – Slachtoffer gestoken met stuk glas

Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken