in

Deze 5 self-help boeken moet je echt lezen

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Er is niks mis mee om jezelf af en toe uit te dagen. Niet alleen op het gebied van bungeejumpen, spontane weekjes weg boeken en auto rijden zonder doel, maar ook op het gebied van zelfontwikkeling. Hoe je je van binnen voelt, straal je uit op de omgeving. Wie goed doet, wie goed ontmoet en daarom is het ook van belang om af en toe jezelf in het zonnetje te zetten. Ook op minder zonnige dagen. Gun jezelf wat vrije tijd, beauty-tijd en vooral lees-tijd. Want van oneindig Netflixen wordt je ook niet beter. (wel lekker af en toe).

Minimalisme 

Minimalisme “leef een betekenisvol leven” staat niet alleen in het teken van wat oude kleding naar de kringloop brengen en je spullen minimaliseren, maar dit boek kijkt verder. Auteurs Joshua Fiels Milburn en Ryan Nicodemus hebben een inspirerend boek geschreven die je laat lezen over welke inzichten in het leven nu echt belangrijk zijn.

Bekijk ook:
Optimaal ontspannen vanuit huis dankzij een sauna of massagestoel

Ons geluksgevoel hoort namelijk niet bepaald te worden door de economie, onze consumptiemaatschappij en eindeloos uitgeven maar dit gevoel hoor je ook te krijgen bij een goed gesprek in je inner Circle. Kortom: het lezen waard.

Coach jezelf naar succes

Een boek hoeft niet gloedjenieuw te zijn om hier de juiste inspiratie uit te halen. Dit boek is namelijk al een aantal jaartjes oud, maar de informatie blijft hetzelfde. Dit boekje staat bombol geweldige tips om je leven een boost in de goede richting te geven.

Niet alleen luchtig, maar ook grappig en vooral praktisch. Voor als je even niet weet hoe je vooruit moet komen dan kun je met dit boek wat extra handvaten aangrijpen. In tien stappen wil auteur Talane miedaner je begeleiden bij het beter ordenen van je eigen leven. Zeker een lees-aanrader!

Verslaafd aan liefde

Een bekende schrijver, Jan Geurtz, heeft het boek “verslaafd aan liefde” geschreven met een spirituele insteek. Via dit boek neemt hij je mee op weg naar zelfacceptie in geluk en relaties. Ook al lijkt het soms in onze maatschappij dat iedereen het goed voor elkaar heeft, blijft het soms lastig om hierin je zelf goed te kunnen vinden.

Bekijk ook:
Schaken is razendpopulair dankzij 'The Queen's Gambit'

Vanuit het oogpunt van de auteur wordt er gesproken over een verslaving naar acceptatie en liefde en met dit selfhelp-boek wilt hij je helpen om dit los te laten. De bevestiging en zekerheid begint immers in jezelf.

Omdenken

Berthold Gunster, bekend van de ja-maar filosofie, verzorgt niet alleen shows en workshops over het ja-mar-denken maar schrijft hier ook boeken over. Je zult wel denken “ja maar?” Omdenken laat je in een notendop zien wat het betekent en hoe je dit precies vormgeeft. Via dit self-help boek kom je in een vibe waarin je je eigen creatieve vermogens kunt prikkelen.

Deze auteur heeft niet alleen het boek “omdenken” geschreven, maar ook zijn eerste boek “ja-maar wat als alles lukt?” was een groot succes.

Patronen doorbreken

Dit boek mag niet ontbreken aan het rijtje self-help boeken, omdat dit een boek is wat een beetje relateert aan de tijd van nu. Maanden van thuiszitten zal resulteren in dat je bepaalde patronen moet doorbreken en/of loslaten. Je kunt de situatie helaas niet veranderen en dus moet je leren accepteren om hier goed mee om te gaan.

Bekijk ook:
Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat

Dit boek, geschreven door Hannie van Genderen en Gitta Jacob, laat je zien hoe je steeds dezelfde fouten in je leven maakt en hoe je kunt voorkomen dat je dit de volgende keer weer precies hetzelfde doet. Via schematheraphie leer je omgaan met je eigen patronen en hoe je deze het beste kunt doorbreken. Een lekker weglees-boek met een kopje koffie in de zon!

Geschreven door Nona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zo creëer je sfeer en warmte in huis

De 7 grootste dingen die ooit zijn gestolen