Nederlandse luchtverkeersleiding krijgt vreemd verzoek van AeroMexico piloten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse luchtverkeersleiding krijgt vreemd verzoek van AeroMexico piloten

Gefronste wenkbrauwen bij de Nederlandse luchtverkeersleiding op zondagavond, toen piloten van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij AeroMexico een wel heel bijzonder verzoek deden. Om onze hoofdstad goed vanuit de lucht te kunnen bewonderen kwam de vraag of zij laag over Amsterdam mochten vliegen. Uiteraard werd dit niet toegestaan.

Ongeloof bij luchtverkeersleiders

Vlak voor het vertrek van de vlucht om 22:30 uur naar Mexico-Stad kwamen de piloten met de vraag “of er een kans was dat zij op 4.000 voet, ongeveer 1200 meter, over Amsterdam mochten vliegen”. Dit uiteraard tot ongeloof en verbazing van de luchtverkeersleiders die aangaven dat zij er heel Amsterdam mee wakker zouden maken en vervolgens lieten weten dat het niet mogelijk was.

Kom maar terug wanneer alles weer open is

De reactie van de luchtverkeersleiding kon rekenen op verbazing van de piloten, die lieten weten dat het een goed idee was “omdat ze toch in de buurt waren”. De verkeersleiding maakte de piloten duidelijk dat hun 60 meter lange vliegtuig alle Amsterdammers wakker zou maken. Als aanbeveling werd er nog aan toegevoegd om maar terug te komen wanneer alles weer open is en het dan gewoon vanaf de grond te bekijken. Overigens was het verzoek extra bijzonder omdat de vlucht opsteeg vanaf de Kaagbaan, in zuidelijke richting. Om dan een rondje boven de hoofdstad te vliegen zou er zelfs eerst nog een stuk terug moeten worden gevlogen voor het felbegeerde uitzicht.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Vlucht AMX26 van Schiphol naar Mexico-Stadkwam op maandag om 10.32 uur (Nederlandse tijd) op de plaats van bestemming aan. Of daar nog een extra rondje boven de metropool is gemaakt is niet bekend.

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.