Top 5 hoogste standbeelden ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 hoogste standbeelden ter wereld

We kennen allemaal wel een paar hoge en bekende standbeelden zoals het Vrijheidsbeeld in New York of Christus de Verlosser in Rio. Maar wist je dat dit – bij lange na – niet de hoogste standbeelden ter wereld zijn? Er zijn namelijk heel wat hogere beelden! Welke standbeelden dit wel zijn? Je leest het hier; in de top 5 van hoogste standbeelden ter wereld. 

Disclaimer: deze top 5 van hoogste standbeelden ter wereld is gebaseerd op de hoogte van de beelden zonder het voetstuk erbij te tellen. Als je het voetstuk meerekent krijg je een iets andere lijst.

5. Sendai Daikannon

Toen het standbeeld Sendai Daikonnon in 1991 werd opgeleverd, was het beeld het hoogste ter wereld. Inmiddels zijn er meerdere beelden (veel) hoger dan Sendai Daikonnon, maar met een lengte van maar liefst 100 meter is het nog steeds een van de hoogste standbeelden ter wereld. Het standbeeld staat in de Japanse prefectuur Miyagi in de hoofdstad Sendai.

4. Ushiku Daibutsu

Ook een ander Japans standbeeld kon zichzelf lang het hoogste standbeeld ter wereld noemen. De Ushiku Daibutsu werd opgeleverd in 1993 en was toen tot en met het jaar 2008 het hoogste standbeeld ter wereld. Het beeld van Buddha is 100 meter hoog, maar staat daarnaast ook nog op een troon van 10 meter hoog en een lotuskroon van ook 10 meter hoog. In totaal reikt de Ushiku Daibutsu dus 120 meter de lucht in!

3. Laykyun Sekkya

Het op twee na hoogste standbeeld ter wereld is de Laykyun Sekkya, een Buddha standbeeld dat in Myanmar staat. De Laykyun Sekkya is ongeveer 116 meter hoog en staat op een voetstuk van een lotuskroon dat ruim 13 meter hoog is. In totaal is het bouwstuk dus bijna 140 meter hoog!

2. Spring Temple Buddha

In 2008 was de Ushiku Daibutsu (plek 4) dus niet meer het hoogste standbeeld in de wereld. Die plek werd destijds overgenomen door de Spring Temple Buddha. Dit standbeeld werd in 2008 opgeleverd en was daarna 10 jaar lang het hoogste standbeeld ter wereld. In 2018 moest het die plek afstaan aan een ander standbeeld en daarom is de Spring Temple Buddha nu het op één na hoogste standbeeld ter wereld.

De Spring Temple Buddha is zelf ongeveer 128 meter hoog, maar staat op meerdere grote voetstukken. Tel je de voetstukken bij het standbeeld op, dan kom je op een hoogte van maar liefst 208 meter. Dat is pas een hoog beeld!

Ter vergelijking: het Vrijheidsbeeld in New York is – inclusief voetstuk – slechts 93 meter hoog.

1. Standbeeld van de Eenheid

Het hoogste standbeeld ter wereld is het Standbeeld van de Eenheid dat in India staat. Het is een standbeeld van Vallabhbhai Patel, een belangrijk figuur in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Het standbeeld is maar liefst 182 meter hoog en staat ook nog eens op een voetstuk van 58 meter. In totaal kom je daarmee dus op een hoogste van maar liefst 240 meter.

Ter vergelijking: het bekende standbeeld van Christus de Verlosser in Rio is ongeveer 38 meter hoog. Als je dat standbeeld zes keer op elkaar stapelt, dan heb je ongeveer de zelfde lengte als dat van het Standbeeld van de Eenheid (inclusief voetstuk). Bizar!

Wil je ook weten wat de top 5 hoogste gebouwen ter wereld zijn, lees dan dit artikel. Of als je nieuwsgierig bent naar de top 5 grootste steden ter wereld zijn, dan is dit artikel wellicht iets voor jou!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.