10 Bizarre zeedieren 13
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Bizarre zeedieren

Deze bizarre zeedieren zijn bijna allemaal op beeld vastgelegd met een zogenaamde onderwaterdrone. Sommige van deze soorten zijn nog nooit zo goed in beeld gebracht. Op de oceaanbodem leven namelijk soorten die nog nooit zijn ontdekt. De meest geavanceerde onderwaterdrone kan nu een diepte bereiken waar we nog niet eerder zijn geweest. Op iedere tocht naar beneden komen wetenschappers onontdekte soorten tegen. 

1. Dit exemplaar heeft erg bijzondere ogen

De onderzoekers komen niet bij van het lachen zodra ze dit wezen zien verschijnen. Het beestje komt geen enkele keer van zijn plek af. Een van de onderzoekers vraagt zich af of iemand zijn speelgoed in het water heeft laten vallen. Een ander merkt op dat zijn ogen eruit zien alsof ze erop zijn geschilderd.

Bekijk ook:
Top 10 schattige babydieren die je moet knuffelen

2. Een hele grote mond

Deze aal heeft een mond die gespecialiseerd is in het verorberen van grote prooien. Hij doet een speciale dans, lijkt het, speciaal voor de camera.

3. Casper het spookje

Er is maar weinig bekend over deze zeldzame octopus. Deze octopus beweegt sierlijk door het water en heeft een witte huid. Door het licht van de drone ziet de octopus er bijna transparant uit.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld

 4. Een bionische vis

Zoals iemand in de commentaarsectie van Youtube opmerkt: het lijkt wel een mechanische vis. Deze haai leeft in de diepzee en ziet er angstaanjagend uit. Het meest opvallende, naast zijn aparte patronen op de huid, zijn de lege ogen.

5. Een gnoom met scherpe tanden

Deze haai heeft een onaangename grimas. Als hij op z’n prooi duikt schuift hij zijn kaken op het laatste moment razendsnel naar voren.

Bekijk ook:
10 Snelste landdieren ter wereld

6. Venom in het klein

Deze vis lijkt wel het kleine broertje van Venom. Dit kleine visje voert onder water een waar lichtspektakel op. De wetenschappers vragen zich af wat de functie is. Het zou kunnen om predatoren af te schrikken. De wetenschappers weten het antwoord nog niet.

7.  Diepzeebijeenkomst

Wat gebeurt er als je aas op de zeebodem dropt en er een opname van maakt? Een bont gezelschap van haaien, alen en andere vissen wordt aangetrokken door het aas en het licht. Op bijna 2000 meter diepte is voedsel schaars.

8. Zeevarkens

Deze zeekomkommers zijn maar klein en leven massaal op de zeebodem.

Bekijk ook:
Filmpjes: 8 dieren die mensen helpen

9. Een enorme siphonophore

Dit organisme bestaat uit een kolonie kwalvormige dieren. Een van de onderzoekers ziet het organisme in het begin aan voor afval, maar al snel trekt ze de conclusie dat het een siphonophore is.

10. Walvisshow

De onderzoekers zijn helemaal door het dolle heen zodra ze deze walvis in het vizier krijgen. In deze opname is ook een van de drones goed te zien.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.