Saved Read later
Deel dit bericht

10 beroemdheden die vechten tegen depressie

#WeLoveYouMeghan was even trending op Twitter wanneer de fans van Meghan Markle de hashtag gebruikten om haar steunreacties toe te sturen na de uitzending van een interview met haar. In de documentaire ‘Harry & Meghan: An African Journey’ getuigde de Britse hertogin over het zware jaar dat ze beleefde, en waarbij ze constant op de hielen werd gezeten door de Britse pers.

Dat de Amerikaanse het moeilijk heeft werd duidelijk toen ze met tranen in de ogen moest toegeven dat het niet goed gaat met haar. En dat is ook prins Harry niet ontgaan. Hij kiest er dan ook voor om een pauze in te lassen om zijn gezin de nodige ademruimte te geven. Half november zal het koppel 6 weken afstand nemen van de koninklijke taken om te kunnen genieten van elkaar en van hun zoontje Archie.

1. Prins Harry

Gek is dat niet als je weet dat Harry zelf ook al jaren vecht tegen mentale problemen. De hertog van Sussex worstelt nog steeds met het overlijden van zijn moeder Diana. Dat proces blijft moeilijk, en inspireerde hem om mensen met psychische problemen te helpen. Daarom richtte hij samen met prins William en Kate Middleton een goed doel op onder de naam ‘Heads Together’. Ook maakt hij samen met Oprah Winfrey een documentaire over geestelijke gezondheid, die volgend jaar op de streamingdienst van Apple zal verschijnen.

2. James Middleton

Begin 2019 was ook de minder bekende broer van Kate en Pippa Middleton openhartig over problemen met zijn geestelijke gezondheid. De 31-jarige is zijn zus Kate dankbaar om hem uit de miserie te helpen en wil de wereld graag één hoofdgedachte meegeven: “Het is oké om je niet oké te voelen”.

3. Justin Bieber

De Canadese superster groeide op in de spotlights en dat heeft hem geen goed gedaan. Net zoals andere kindsterretjes worstelt Bieber met depressies. Hij is zelfs verslaafd geweest aan het kalmerende middel Xanax. Nadat het een tijdje de goede kant op ging, gaf hij begin dit jaar aan dat hij geen grip meer had op zijn leven en riep hij zijn fans via Instagram op om voor hem te bidden. Intussen gaat het gelukkig weer beter met Justin. Hij is inmiddels gelukkig getrouwd en noemt zijn huwelijk met Hailey Baldwin zelfs “het beste seizoen in zijn leven”.

4. Avicci

De populaire Zweedse dj Avicci, die hits scoorde met Levels en Wake Me Up, maakte geheel onverwacht een einde aan zijn leven in 2018. Tim Bergling draaide mee aan de top van de dancewereld, maar leed mentaal en lichamelijk hevig onder zijn drukke muziekcarrière. Hij nam zijn toevlucht in alcohol, cijferde zichzelf weg ten gunste van zijn succes, en raakte hopeloos verstrikt in de wereld die aan zijn voeten lag.

5. Sophie Turner

Game of Thrones-ster Sophie Turner sukkelt al 5 jaar met depressies. Zelf denkt ze dat sociale media aan de basis van haar problemen liggen. Via die kanalen kreeg ze vele opmerkingen over haar gewicht en haar acteerprestaties, wat nefast bleek voor haar zelfvertrouwen. Haar problemen vertaalden zich zelfs in anorexia. Inmiddels is ze weer aan de betere hand, mede dankzij medicatie, therapie en echtgenoot Joe Jonas, die haar grootste steun is gebleken.

6. Camila Mendes

In 2017 postte de Rivendale-actrice op Instagram dat ze herstellende is van boulimia. Ze ontwikkelde de eetstoornis tijdens de middelbare school, en het dook opnieuw op in de universiteit en nogmaals toen ze haar acteercarrière begon. Ze ging in behandeling bij een therapeut en bezocht ook een voedingsdeskundige. Vele van haar angsten over eten verdwenen maar dat wil allerminst zeggen dat ze genezen is: “De stemmen in mijn hoofd gaan nooit helemaal weg. Ze zijn nu gewoon een stuk stiller,” vertelt Camila.

7. Ariana Grande

De Amerikaanse popzangeres lijdt aan depressies en angstaanvallen. In mei 2017 ontplofte een spijkerbom na haar concert in Manchester, waarbij heel wat jonge fans gewond raakten of het leven lieten. Een jaar later overleed haar ex-vriend Mac Miller aan een overdosis. Toen ze in september een Meet & Greet in Antwerpen op het allerlaatste moment cancelde, deed ze op Instagram een aangrijpende onthulling: “Mijn angsten en depressie bevinden zich op het hoogste niveau in lange tijd.” En daar is alle begrip voor, het is ok om niet altijd Grande te zijn.

8. JK Rowling

Voordat ze een van de meest succesvolle schrijvers aller tijden werd, voelde de straatarme JK Rowling zich zo machteloos dat ze zelfmoord overwoog. Maar ze zocht hulp en vond haar uitlaatklep in het schrijven van de Harry Potter-boeken. De Dementors uit het derde boek zijn dan ook geïnspireerd op haar ziekte, die ze overwon door meer dan 400 miljoen boeken te verkopen.

9. Bebe Rexha

Bebe Rexha, de popster die bekend is van de hit Say My Name, onthulde onlangs dat ze een bipolaire stoornis heeft. Dat is een stemmingsaandoening waarbij men zweeft tussen een gevoel van buitengewone euforie en extreme depressie. Manisch depressief dus. Ook van o.a. Demi Lovato, Halsey en Mariah Carey is bekend dat ze vechten tegen deze mentale problemen.

10. Billie Eilish

Amper 17 jaar is ze, de Amerikaanse ‘voice of the generation’. Ze scoort de ene hit na de andere en groeide uit tot een fenomeen met maar liefst 41 miljoen volgers op Instagram. Als tiener had ze last van depressies en dat is terug te vinden in haar donkere teksten. Daarin heeft ze het over angst, psychische problemen en opgroeien in een wereld die ‘fucking stupid’ is en naar de klote gaat. In therapie leerde ze haar mentale gezondheid voorop te zetten, en dat maakt van haar een tiener die niet bang is om zichzelf te zijn, angsten en onzekerheden inbegrepen. Ze is goed op weg om een wereldster te worden, maar vraag haar niet om te lachen: “Het doet me zwak, machteloos en klein voelen”, zegt ze daarover.

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.