Stress, Stress, Stress!! Heb je daar ook last van? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Stress, Stress, Stress!! Heb je daar ook last van?

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam, zodat we om kunnen gaan met spannende en gevaarlijke situaties. Vroeger was dit nodig om te kunnen overleven. Heel erg handig als je als holbewoner moest vluchten voor een mammoet, maar niet erg handig als je thuis op de bank zit te piekeren over een taak die je nog moet afronden.

Een klein beetje stress hier en daar kan ons gefocust houden, maar als we te veel aan stress blootgesteld worden dan is dit zeer ongezond. Het kan zelfs leiden tot serieuze klachten! Met alle signalen die op ons af komen gedurende de dag, zijn we vaak onbewust en constant gestrest. Ons lichaam ziet die signalen vaak als triggers voor een spannende of gevaarlijke situatie, maar is dit het ook? Is het echt zo gevaarlijk als je baas roept dat je weer een nieuwe opdracht krijgt?

Wanneer je de baas wordt over je eigen gedachten bent dan kan je beter omgaan met stress. Maak je hoofd leeg. Ontspannen is hier de sleutel tot omgaan met stress. Dat kan je doen met onderstaande tips voor de korte en lange termijn.

Bekijk ook:
Ontdek de top eigenschappen die Iedereen aantrekkelijk vindt in een partner

5 Tips om gelijk stress te verminderen

1. Maak gebruik van ademhalingsoefeningen. Focus enkel en alleen op je ademhaling. Vijf seconden inademen, drie seconden vasthouden en blaas alle lucht uit je longen.

2. Pak na elke klus/opdracht even een momentje van rust. Maak je gedachten even los. Dit heeft een direct effect op je stressniveau. Loop even een rondje of luister wat muziek.

3. Luister naar muziek. Muziek is een prima medicijn tegen stress. Het leidt je gedachten af en daardoor ontspan je, daalt je bloeddruk en adem je rustiger.

4. Neem controle over je gedachten. Schrijf op wat je dwars zit en waar je mee bezig bent. Dit creëert een overzicht en geeft je controle.

5. Humor en lachen. Door te lachen komen er prettige stofjes vrij die de naam endorfine hebben. Deze stof vermindert de aanmaak van stresshormonen.

5 Tips om stress op de lange termijn te verminderen

1. Mediteer en let op je ademhaling. Wanneer je regelmatig mediteert dan heeft dit een positief effect op je mindset. Je hebt meer rust in je hoofd en kan beter omgaan met moeilijke situaties.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

2. Let op je voeding. Gezonde voeding verlaagt ook het stressniveau, zeker als je ongezonde voeding helemaal laat staan. Gezonde keuzes maken dus!

3. Beweeg meer. Beweging maakt stofjes vrij die je vrolijk en gelukkig maken. Elke dag genoeg bewegen heeft daarom een positief effect op stress.

4. Richt je aandacht op wat je wil, niet op wat je niet wilt. Dit kan wat tijd nodig hebben om het aan te leren, maar het geeft je veel meer positieve energie. Het vult je hoofd met positieve gedachten.

5. Willen in plaats van moeten. Je moet niks. Je hebt altijd een keuze. Stress komt voort uit de dingen die we moeten doen, niet die willen doen.

Bekijk ook:

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.