Hoe is het nu met Lil’ Kleine? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Een tijd lang was Lil’Kleine (Jorik Scholten) hét gesprek van de dag. Eerst om zijn zangcarrière, vervolgens om zijn heftige ruzies met zijn inmiddels ex Jaimie Vaes. Inmiddels is de storm enigszins gaan liggen en is het de vraag: Hoe gaat het nu met Lil’Kleine?

Twee jaar na de gewelddadige ruzie

Lil’Kleine was tot aan 2022 vooral bekend om zijn nummers als ‘Krantenwijk’ en natuurlijk het razend populaire ‘Drank en drugs’. Door de jaren heen werd hij af en toe in verband gebracht met een aantal opstootjes in het uitgaansleven en was er de nodige kritiek om zijn goede relatie met mensen uit de (Amsterdamse) onderwereld.

In 2022 veranderde dit, nadat Lil’Kleine zijn ex Jaimie Vaes mishandelde in zijn auto. Op camerabeelden was niet alles even duidelijk te zien, maar het was voor de politie genoeg aanleiding om Jorik al een aantal uren na het incident aan te houden. In de media kwam vervolgens een storm van kritiek op gang, en werd Lil’Kleine geboycot door onder andere festivals, evenementen en radiozenders.

Rechtszaken en een documentaire

De tijd die volgde na de mishandeling stond vooral in het teken van de ene na de andere rechtszaak. Hierbij werden er ook rechtszaken gevoerd over zijn zoontje Lío. De voogdij, huizen en dure horloges: Alles wat werd uitgevochten in de rechtszaal werd door de media opgepakt en was voor heel Nederland in te zien.

Op 19 januari werd hier nog een schepje bovenop gedaan. Lil’Kleine bracht een eigen documentaire uit genaamd JORIK. Hierin geeft hij een uitgebreid inkijkje in zijn leven sinds de mishandeling van zijn ex-vriendin – Die zijn documentaire overigens ‘een grote poppenkast’ noemt. Vanwege het grote succes van de documentaire zijn er een maand na de release al geruchten dat er binnenkort een tweede deel van het inkijkje in Jorik’s leven aan zit te komen.

Hoe gaat het met zijn ex Jaimie Vaes?

Ook Jaimie Vaes werd door dit alles hoofdrolspeler en besloot samen met hun zoontje te verhuizen naar Ibiza. Sindsdien verblijven ze op het Spaanse feesteiland, maar daar komt binnenkort waarschijnlijk een einde aan. Samen hebben ze namelijk besloten dat het voor Lío beter is dat hij naar een Nederlandse school verhuisd. Definitief in Nederland blijven wonen zit er voor Jaimie waarschijnlijk niet in, maar meer contact tussen Lío en Jorik lijkt wél aanstaande.

De carrière van Lil’Kleine

Langzaamaan lijkt ook de carrière van Jorik weer op gang te komen. Na de boycot is hij weer steeds vaker te zien op evenementen en feesten. Ook zijn muziek is nog altijd enorm populair op Spotify en Youtube. Iets wat de afgelopen jaren overigens ook weinig last lijkt te hebben gehad van alle commotie rondom de rapper. Lil’Kleine behoorde namelijk ook de afgelopen twee jaar nog altijd tot een van de meest gestreamde zangers in Nederland.

Kortom: of zijn imago helemaal zal herstellen blijft de vraag, maar zakelijk en privé lijken de roerige jaren voor Lil’Kleine voor nu in ieder geval even achter hem te liggen.

342

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.