G-eazy
Saved Read later
Deel dit bericht

How long does famous last: wat gebeurde met rapper G-Eazy?

Hij zong het zelf al op zijn eerste album, en vroeg zich hardop af hoelang beroemdheid aan zal houden. Na hits als Me, Myself & I, Him & I, Marilyn, No Limit en het album When It’s Dark Out dat twee keer platinum binnensleepte, leek de Amerikaanse rapper een vaste naam te worden in de hitlijsten. Toch liep het anders, en is Gerald Earl Gillum niet meer in de hitlijsten te vinden. Waar ging het fout voor rapper G-Eazy?

Sterk begin van zijn carrière 

Gerald begon als producer aan zijn muzikale carrière, samen met een vriend genaamd Christoph Andersson. Ook zong hij regelmatig nummers in, waarbij hij al snel waardering kreeg vanuit de nieuwe rap-beweging in de East Bay Area. De regio had in de jaren daarvoor weinig sterren voortgebracht, en iedereen was het erover eens dat dat eens moest veranderen. Toch leek het doek al snel te vallen voor de jonge Gerald, tijdens een college talentenjacht. Hij werd uitgejouwd, terwijl er één man in de zaal was die zijn leven alsnog zou veranderen. Matt Bauerschmidt was een gevestigde muziekmanager, die altijd op zoek was naar jong talent. Hij tekende Gerald, en beloofde hem groot te maken. G-Eazy begon met enkele mixtapes, en werd opgemerkt door het grote publiek toen hij een remix van ‘Runaround Sue’ op Youtube uploadde. Het nummer behaalde al snel de vier miljoen views, en de wereld lag aan de voeten van de jonge Bay Area rapper.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

These Things Happen

In 2012 bracht hij zijn eerste volledige album uit: Must Be Nice. Ieder nummer op het album bevatte krachtige oneliners, die veel mensen kennen. Het nummer Marilyn werd het absolute topnummer van het album, en is op dit moment 54 miljoen keer bekeken op YouTube. Internationaal sloeg de muziek van G-Eazy nog niet echt aan, al vergaarde hij snel meer bekendheid in de Verenigde Staten. De rapper begon direct te werken aan zijn nieuwe album, These Things Happen, en brak daarmee definitief door. Het album verdiende een platinum award, en het bleek een voorteken voor het grootste succes: When It’s Dark Out bevatte het nummer Me, Myself & I. De hitsingle staat bekend als het beste dat G-Eazy heeft gemaakt, en heeft op dit moment meer dan een miljard streams op Spotify. Ook het album daarna verdiende veel lof, en hij trok veel nieuwe fans aan vanwege zijn samenwerking én liefdesrelatie met de Amerikaanse zangeres Halsey. Een beslissing op liefdesgebied bleek daarna echter het begin van een ondergang voor Gillum. 

How long does famous last: wat gebeurde met rapper G-Eazy? 13

‘Boston, London, at home in Los Angeles’

4 september 2017 maakten Halsey en G-Eazy bekend dat ze een koppel waren, en dat was iets dat een groot deel van de fans wel zagen aankomen. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat G-Eazy op tour ging. Daar zou hij veelvuldig vreemd zijn gegaan, en op 3 juli 2018 plaatste de zangeres een kort statement op Instagram waarin ze beschreef dat het liefdeskoppel verleden tijd was. Een tijdje later zong Halsey haar nummer ‘Without Me’, een nummer dat over de verbroken relatie ging, live tijdens SNL. Als decor waren er regelmatig opbiechtende berichten van de rapper zichtbaar. Zo stond er ‘Ashley, i cheated’ omringd door alle plaatsen waar het gebeurde. ‘Boston, Austin, Minneapolis, London, at home in Los Angeles, some I can’t even remember’. 

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

De relatiecrisis zorgde voor veel woede bij de fans van Halsey, en kon op veel verontwaardiging van de internationale media rekenen. G-Eazy bracht daarna nog enkele albums uit, probeerde andere muziekstijlen, en werkte samen met andere grote namen in de muziekwereld. Echter leek bijna niets zijn carrière nog te kunnen redden. Zijn comeback moest er komen met het album ‘These Things Happen Too’, maar geen enkel nummer op het album haalde de internationale hitlijsten. Na de dood van zijn moeder besloot Gillum zich een tijdje terug te trekken, alvorens hij in maart van dit jaar het nummer ‘Tulips & Roses’ uitbracht. Fans zeggen dat dit de muziek is die Gerald altijd zou moeten maken, en ze kijken reikhalzend uit naar het nieuwe album. Wellicht is dit album de laatste kans voor de Bay Area rapper om zijn carrière nog te redden.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.